"Bana bir deha gösterin, size bir grup kıskanç salak göstereyim." — Oscar Wilde"

Karlar Altında Vücudun

Annemin ölüm yıldönümde hissettiklerimin kağıda dökümü

yazı resim

Karla kaplı bir 26 ocakta (2004 yılı) seni toprağın altına koyduk anne. Altı yıldır aklımdan çıkmadın, hiç bir zaman da çıkmayacaksın. Karlar altında vücudun bozulmayacak, hep aynı kalacak , evde yatağında değil de mezarlıkta yatacaksın , o çok şiddetli ağrılarından da kurtaracaksın diye ölümüne teselli aradım ta altı yıl önce. Mantıklı bir açıklaması yoktu bunun ama o an böyle düşünmüştüm, elimde değildi. Ama zaman aktıkça yokluğunun izleri görülmeye başladı anne.Keşke yanımda olaydın diye sık sık iç geçirmeye başlamıştım ama sen yoktun.
Allah izin verirse senle irem bahçeleri içinde, kuş cıvıltıları ve gümüş renki derelerin kenarında birlikte oluruz.Allah seni esirgesin ve bağışlasın.Amin.

KİTAP İZLERİ

Mai ve Siyah

Halid Ziya Uşaklıgil

Bir Neslin Gözyaşı: Halit Ziya'dan "Mai ve Siyah" Bir klasiği, üzerinden geçen bir asırdan fazla zamana rağmen canlı kılan nedir? Sadece türünün ilk örneği olması
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön