"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

Saçmalamış mıyım Acaba?

Neden bir anda kendine bakarsın bir yabancıya bakar gibi? Nasıl dışında kalabilirsin ki yaşamın, ansızın ayazda kalmış gibi? Nefret duygusu sevgiden üstün bir duygu mudur? Daha mı kuvvetlidir aşkın gücü bağlılıktan?

yazı resim

Bu şiirler yalnız okunmuyor, gel... Demiş şair.. Neden demiş ki? Çok mu özlemiş? Çok mu sevmiş? Çok mu yalnız hissetmiş kendini? Çok mu çaresiz kalmış?

Nedendir insanlarda ki bu yalnızlık duygusu? Neden? Yalnız mıyız gerçekten? İstediğimiz, sevdiğimiz insan yanımızda olsa geçer mi bu yalnızlık duygusu?

Her gece sabaha ulaşır, değil mi? Ya gündüzler??? İlle gece ye kavuşur, değil mi? Peki gece neden bu kadar yalnızlığın simgesi? Gece mi saklıyor yalnızlığı içinde? Yoksa yalnızlık mı geceyle kolkoladır hep?

Neden söylenmemişler, yaşanmamışlar daha kıymetlidir? Neden özlem duyarsın geçmişteki güzel günlerine? Özlemek ne ki?

Neden bir anda kendine bakarsın bir yabancıya bakar gibi? Nasıl dışında kalabilirsin ki yaşamın, ansızın ayazda kalmış gibi?

Nefret duygusu sevgiden üstün bir duygu mudur? Daha mı kuvvetlidir aşkın gücü bağlılıktan?

Neden? Neden? Neden?

KİTAP İZLERİ

Yırtıcı Kuşlar Zamanı

Ahmet Ümit

Ahmet Ümit'in Yeni Romanında Hafıza Bir Suç Mahalli Ahmet Ümit, sevilen karakteri Başkomser Nevzat'ı bu kez en karanlık dehlizlere, kendi zihninin tekinsiz koridorlarına sürüklüyor. Polisiye
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön