"Yarın çoktan geldi, bugün ise hala dün gibi hissettiriyor. Sanırım zamanla iyi bir ilişkimiz yok." - Douglas Adams"

Yorgun İnsan Konuşmaları

İstanbul yorgunu kendini İstanbul da yaşıyor: Kağittan gemiler akıyor boğazın inci mercan sularına, martılar sabahın çiğ tanelerini yakalıyor sanki çığlıklarında, alacasında sabah mahmuru bir düş, salacak sokaklarında. Aslında nasıl da yorgun insan konuşmalarına. Ah! İstanbul Ah! Baktığım Yerden Sorguluyor: Topkapı Sarayı, Düş Salıncağından Tarihimi.

yazı resimYZ

Kağittan gemiler akıyor boğazın inci mercan sularına, martılar sabahın çiğ tanelerini yakalıyor sanki çığlıklarında, alacasında sabah mahmuru bir düş, salacak sokaklarında. Aslında nasıl da yorgun insan konuşmalarına. Ah! İstanbul Ah! Baktığım Yerden Sorguluyor: Topkapı Sarayı, Düş Salıncağından Tarihimi. Şimdi uyan, bir ezan çınlıyor. Mimarisinde, tüm güzel mabetlerinden, karşımda Galata, ayağının dibinde kız kulesi. Zindanlarıyla, içimi yakan karanlığıyla yedikule zindanları.
Döner etek adalar, giden kağıt gemilerin izine, bırakmış gibi yüzümdeki heyacanı. O diyorum; şimdi o tutuyor, benim sularına bıraktığım hüzün yakamozlarını.

KİTAP İZLERİ

Gözyaşı Konağı

Şebnem İşigüzel

Osmanlı Sürgününde Modern Bir Kadının Sesi Şebnem İşigüzel, Gözyaşı Konağı’nda, 19. yüzyıl Osmanlısının boğucu atmosferini, ataerkil bir ailenin baskısıyla Büyükada'ya sürgün edilen genç bir kadının
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön