..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - YILDIZ AKA
YILDIZ AKA - Ayrým Akaben
Site Ýçi Arama:


Son Eklenenler
  Aydan (YILDIZ AKA ) 31 Temmuz 2022 Bireysel 

Makina Mühendisleri Odasý -2021 Mühendisin Þiiri Yarýþmasý Birincilik Ödüllü Þiir - Aydan Aydan ben Sanmayýn ki sadece bir isim Annemin kollarýna düþmüþüm bir hilal akþamý hilalin alt sivrisinden Belki ay parçasý, belki ucube, belki de uzaylý Hepsi de oldum büyürken Karýþtý kafam epeyce, hangisiydim bence Uzaylý olmayý seçtim sonunda Uzaylý Aydan ben, memnun oldum göz göze geldiðimize Ne mineraller ne cevherler vardý içimde Baþlangýçta biliyordum, bir soran olsa tek tek sayardým Altýn, gümüþ, pýrlanta ve daha neler neler Parlatmaktý amaçlarý, un ufak ettiler el birliðiyle...

  Fýrtýna (YILDIZ AKA ) 8 Haziran 2022 Bireysel 

Ben sana hayatý üstünde hiç et diye deðil, içinde var et diye verdim. Kaldýr þu koca kýçýný, dik baþýný yukarý da yürü! Evde yaþam bekleyenler var.

  Büyümek (YILDIZ AKA ) 1 Haziran 2022 Bireysel 

Kadýn çýrpýna çýrpýna acý içinde kývranýyor, bu tuhaf doðum sancýsýna bütün gücüyle karþý koyuyordu. Tüm vücudu ter içinde kalmýþ kahverengi elbise sýrýlsýklam olmuþtu. Sonunda kendini yüzüstü yataða býraktý, ayaklarý yataðýn dýþýnda kalmýþ vaziyette, doðumun bitmesini bekledi. Sýrtýndan çýkan küçük kýz aynaya doðru yürüdü, durdu ve aynanýn önündeki sandalyeye oturdu. Bir süre sonra kendine gelen kadýn yüzünü çevirip önünde oturan kýza baktý. Ayaða kalktý, kýzýn yanýna gitti. Kollarýný açýp sýmsýký sarýldý ona. Aðlaþtýlar ve artýk vedalaþma vakti gelmiþti. Büyümekten baþka seçenek yoktu.

  Lgs - Liselere Geçiþ Saçmalýðý (YILDIZ AKA ) 6 Mayýs 2022 Eðitim 

Tam bir ay sonra LGS yani liselere geçiþ sýnavý yapýlacak. Çocuðu bu sýnava girecek her aile gibi biz de eðitim sisteminin ne kadar yanlýþ olduðunu gözlemliyoruz. Düþündükçe buradaki yanlýþý nasýl kabullendiðimizi, çocuklarýmýza böyle zarar verecek bir sistemi nasýl içimize sindirebildiðimizi anlayamýyorum. Eðitimci deðilim ama kendimi duyarlý bir vatandaþ bir anne sanýyorum yine de bu yanlýþa boyun eðiyor ve hiç bir þey yapamýyorum. Bu ülkede sürekli saðda solda seminer veren eðitimciler, psikologlar, pedagoglar, doktorlar var. Okullarda annelik, babalýk seminerleri düzenleyen yöneticiler, çocuklarýn saðlýklarýný gözeten rehber öðretmenler var. Bir de bütün bu insanlarýn emeklerini hiçe sayan, yaptýklarý iþin tüm pozitif taraflarýný, törpüleyen, yok eden, bir eðitim politikasý ve sistemi var.

  Naturel (YILDIZ AKA ) 13 Nisan 2022 Varoluþçuluk 

...O evreni yaratan tanrý gibi yalnýz ve sancýlý, saða sola ateþler býrakmýþ; o ateþler güneþlere dönüþmüþ, soðumuþ taþa, kayaya buza dönüþmüþ ama yok. O yarattýðý mavi gezegene ilk düþen yaðmur damlasý gibi; ardýndan yýllarca suya dönüþmüþ fýrtýnalarla kayalarý dövmüþ, kayayý balçýða çevirmiþ yine de yokluðunu var edememiþ, dönüþtüðü balçýðýn içinden çýkan ilk kurtçuk gibi kývrýla kývrýla var olmaya çalýþýyor yine de yok gibi. Herkesin adýný ezbere bildiði Havva da o! ve yine de yok. O taa ilk andan beri var olmuþ; her þeye, herkese dokunup, dönüþmüþ, her þeyin ve herkesin acýsýna, gözyaþýna, kahkahasýna dolana dolana büyümüþ bir hayalet gibi. Sadece o böyle yazabilmek için yok olmayý seçebilir.”

  Azurit Yolu (YILDIZ AKA ) 22 Þubat 2022 Bireysel 

Yapabileceklerim vardý, yanýnda yürümek istiyordum. Adýmlarýmý hýzlandýrdým, yetiþmek istedim. Ýp gevþedi tam yanýna gelmiþtim ki arkasýna döndü hýzla var gücüyle itti beni. Düþtüm. Kalkmamý beklemedi, ipi çekti sadece. Kalktým. Yürüdüm. Suyla’yý aradý gözlerim. Suyla iyice sola kaymýþtý artýk önüme deðil soluma dönerek arýyordum onu. Suyla giderek netleþiyordu. Hava da açmýþtý. Cebimdeki taþlarý birbirine sürte sürte parlatmýþ, keskin kenarlar oluþturmuþtum. Suyla’yý birden yanýmda buldum. - Yapman gerekeni biliyorsun, dedi bana. - Ne ? Ne yapmam gerek? - Kes þu ipi artýk! Önce yeþim taþýyla baþladým ipi kesmeye, zebercet iþe yaramadý pek. Yýldýz taþý ile sabýrla çalýþtým ip üstünde. Arada bir dönüp bana boþ boþ bakýyor nafile çabalarýmla alaycý alaycý eðleniyordu. Turkuaz, kuvars ve oltu ile uzun uzun aþýndýrdým ipi. Sonunda yaþam taþý ile son darbeyi vurdum. Ýp koptu. Önümdeki gevþeyen ipin yere düþüþünü farketmedi. Suyla sol yanýmdaydý, onu takip etmem için baþýyla iþaret etti. Yaþam taþý avuçlarýmdaydý. Önümdekine sevgiyle son bir kez baktým. Ona veda etme zamaný gelmiþti. O ipin kopuþundan habersiz ilerliyor, ben solumdaki Suyla’yý takip ederek yeni bir yolda yürüyordum.

  Yeni Gün (YILDIZ AKA ) 6 Ocak 2022 Deneysel 

Her günkü gibi önce dizlerimin üstünde, ellerimdeki kýrýþýklýklarda, sol elimin yüzük parmaðýnýn altýndaki beyazlýkta, kýrýlgan týrnaklarýn içinde aradým. Yüzümde, göz çukurlarýma birikmiþ çapaklarýn altýna, yavaþça terliklere götürdüðüm ayaklarýmýn þekli bozulmuþ parmaklarýnýn arasýna, baktým. Usulca tuvalete yürürken, lambanýn düðmesinin üstündeki izleri de es geçmedim. Lavobada temizlik iþini yaparken içim korkuyla titredi, ya buralardaysa ya yýkarken süzülüp akýp giderse...

  Ýbrahim (YILDIZ AKA ) 6 Ocak 2022 Deneysel 

Ýbrahim! Karanlýða hoþgeldin, Kýrmýzýya hoþgeldin Ýbrahim, Ýbrahim, korkuya hoþgeldin, Ölümüne mi geldin Ýbrahim? Soðuk korkuyu yüzüne, ýlýk bir su gibi çarpmaya mý geldin Ýbrahim? Sýcak kýrmýzýyla yüzünü boyamaya mý geldin?

  Bir Robotun Güncesi (YILDIZ AKA ) 6 Ocak 2022 Deneysel 

Bulutlar hýzla yer deðiþtiriyor, þu gri olan küçük bir kýza benziyor, gülümseyen, lüle saçlý, elbiseli, kurdelalý ayakkabýlý... Aðaç gibi yakýndaki bulutlar, bahçeye girdi þimdi kýz, kollarýný kaldýrdý, aðacýn dalýný tuttu, týrmandý, oturdu dala. Dut yiyor. Büyüdü kýz, ders çalýþýrken aðlýyor, aþýk, o bilmiyor. Kara bulutlar arttý, þimþekler sýklaþtý, rüzgar kuru yapraklarý yüzüme yapýþtýrýyor, güzel kokuyorlar. Karýncalar üstümden geçiyor, acele yetiþmeleri lazým, yaðmur geliyor. Ýþte yine çýktý, küçük kýz. Güzelleþmiþ, þýk giyinmiþ, dik duruyor, gülümsüyor, çalýþýyor, mutlu. MÜzik sesi geliyor uzaktan. Tanýyorum ben bunu, bir belgesel vardý onun müziðiydi bu. Evlenmiþ, yemek yapýyor, kýyafetleri ucuz, saçlarý daðýnýk, rengi solmuþ, yýrtýk terlikler var ayaðýnda. Bebeði kucaðýnda, elinde biberon var, kilo almýþ. Üstü baþý periþan. Þimþekler çakýyor. Birileri geliyor, sesler yaklaþýyor, bedenimi buldular. Baþka da hiç bir þey bulmazlar. Yýldýrýmlar, sahibim geldi, gidiyorum

 

 



Tüm vücudu ter içinde kalmýþ kahverengi elbise sýrýlsýklam olmuþtu. Sonunda kendini yüzüstü yataða býraktý, ayaklarý yataðýn dýþýnda kalmýþ vaziyette, doðumun bitmesini bekledi. Sýrtýndan çýkan küçük kýz aynaya doðru yürüdü, durdu ve aynanýn önündeki sandalyeye oturdu. Bir süre sonra kendine gelen kadýn yüzünü çevirip önünde oturan kýza baktý. Ayaða kalktý, kýzýn yanýna gitti. Kollarýný açýp sýmsýký sarýldý ona. Aðlaþtýlar ve artýk vedalaþma vakti gelmiþti. Büyümekten baþka seçenek yoktu.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © YILDIZ AKA , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 20:46:48