..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Ahmet GÜNAY




25 Ekim 2011
Oku Bak Kendini Bulacaksýn!  
Ahmet GÜNAY
Okuyun kendinizi bulacaksýnýz!!


:AIBF:
EYY ÝNSAN !!!!
Muhterem okuyucu kardeþlerim uzun zamandýr bu siteye yazmýþ olduðum yazýlarýma ara verdim . Ancak gördüðüm lûzum üzerine bu yazýyý siz muhterem okuyucularýmla paylaþmak üzere kaleme aldým. Lütfen okuyunca yorumlarýnýzý ve tenkitlerinizi bildirinki bende faydalanayým.
Zamanýmýzda insanlýðýmýzýn dejenere olduðunu her aklý selim söyler. Doðrudurda.......
Peki bundan nasýl kurtulacaðýz. Atalarýmýz ''Herkes kapýsýnýn önünü temizlerse; heryer temiz olur.'' Yani kýsaca herkes önce kendini temizlemeli ki insanlarda temiz olsun.. Bir cehalet bir vurdumduymazlýk almýþ baþýný gidiyor. Malûmaliniz televizyonlar çoðaldý ama çoðu çok konuda cehalet kokuyor..
Bunlarýn içindeki faktörlere bir bakalým isterseniz. Biri kürsüye çýkýyor '' Aman vurdumduymaz olmayýn.'' diyor bakýyorsun diyen vurdumduymazýn kendisi.. Aman dikkatli olun diyor.. Akabinde dikkatsiz kendisi…
Van da deprem oluyor. Allah c.c. beterinden saklasýn. Hemen tv ciler prof. buluyor. Onlarda falcý gibi konuþmaya baþlýyor. Yahu gökte þimþeðin nerde, ne zaman çakacaðýný biliyormusun çýkan toplu enerji (yýldýrým) ýn nereye düþeceðini
Biliyormusun? Hadi her tarafa paratoner koysan çýkacak enerjinin kaç bin kw lýk olacaðýný biliyormusun paratonere yaptýðýn topraklamanýn yeterli olup olamýyacaðýný biliyormusun? Buda yer altýnda ki þimþek gözün gördüðü göktekini bilmiyorsun yer altýndakini nasýl bileceksin. Birde depremden sonra bilinecek olan þiddet biriminde de 0,6 lýk bir hata yapýyorsun.. Birde yok momentum falan vs. gibi teknik terimlerle hataya kýlýf arýyorsunuz. Kandillide galiba yeni ekip var daha görevini tam bilemiyor.. Bu mudur ? Ne oluyor bize….
Bir tv de dinden haberi olmýyan, ama sanki dine din kurallarýna uymak isteyen kiþilerden reyting almak için bir hocayý çýkarýyor. Sanki amaç dine hizmetmiþ gibi oysa AMAÇ PARA.. Tv de konuþan hocada ikide bir bakýn ben burdan ''para falan almýyorum.. dinleyin bunlarý'' diyor diyor ama kendi dergisininde reklamýný yapýyor tabi onada tv reklam parasý almaz.. Ve bu vesileyle 2-3 liraya herkesin alacaðý faydalanacaðý dergi 7 liraya çokta kimsenin alamýyacaðý bir fiata çýkýyor..tv ve hoca karþýlýklý çýkar içinde amaç ne PARA. Haa belki diyebilirkilerki biz bunu pahalý satýnca ''fakire, fukaraya, talebeye yardým ediyoruz.'' Ama bu nasýl bir yardým olur artýk.. Dini Allah c.c. için teblið edenin aðzýna para lafý hiç yakýþmaz deðil mi? Hiç olmazsa para lâfý etme…. Vatandaþ ta hemen o duayý okuyup hastalýðýndan kurtulacak veya zengin olup fakirlikten kurtulacak o dua ile. Ne kolay, Yahu o duayý okuyacak aðýz nasýldýr, kalp nasýldýr. Cahil kesimde hemen o dua kitabýný alýr derdinden kurtulacak sanýr. Biri dinen cahilden fayda saðlar.biri baþka yönden cahilden fayda saðlar. Amaç PARA. Allah c.c. esirgesin..aminn.
Ahmed HULÛSÝ diye muhterem bir zat var Allah c.c. ondan razý olsun. O der ki: ''Din ilminin tel'if hakký olmaz, tel’if hakký alanlar yarýn neticesine katlanacaktýr'' der. Ve bu þahýsýn bütün kitaplarý bedava isteyen internettende tamamýný ücretsiz indirebilir.. www.ahmedhulusi.org
Sahih hadislerden birinde ne diyor Peygamber Efendimiz S.A.V. '' EÐER ÝNANDIÐIN GÝBÝ YAÞAMIYORSAN , YAÞADIÐIN GÝBÝ ÝNANMAYA BAÞLARSIN.''
Artýk vatandaþ yaþadýðý gibi inanmaya alýþmýþ. Herkes dindar herkes dini sanki kendisine uydurmaya kalkýyor.. Biri bir yere bir mevkiye geldimi artýk kural koyucu o oluyor. Herþeyi o biliyor. Karnýda tok ya.. Herkesin karný tok sanýyor.. Mevlâna hz. nin bir sözü vardýr. ''Tok herkesi tok sanýr, aç ise ekmek yok sanýr..’’ Sigara yasaðý doðru, tamam ama bu memlekette o sigaraya ASKER SÝGARASI olarak bedava askerde alýþtýrýlan 60 yaþlarýnda insanlar var tiryaki olmuþlar veya yapýlmýþlar. Þimdi onlara ''sigara içmezsin olur biter..’’ nasýl gelir siz hesabedin..
Tabi yeni nesil inþaallah alýþmaz bu sigara illetine ama daha ölmemiþ 60 ve 60 yaþýn üstündeki tiryakiler demekki yok sayýlýyor..
Sanki herþeyde bir düzen bir hile var, insan huylanýyor.. Hani ''sütten aðzý yananýn , yoðurdu üfleyerek yemesi misali...
Bakýyorsun cep telefonunuzu arýyorlar ''falanca bey mi? Evet diyorsun. Devam ediyor..(almýþ telefon numaraný yaþýnýda biliyor kullandýðýn ilaçlarýda hani herþey bilgisayarlarda kayýtlý ya..) Diyor ki... : ''Hastanemizden %80 indirimli çekap kazandýnýz..'' EEE ''Hastanemize uðramanýzý rica ederiz..'' Yaa ne güzel vatandaþýn sýhhatini nasýlda düþünüyorlar helâl olsun.. 100 tl lik çekap 20 tl hatta bazan onuda almadýklarýda varmýþ.
Bir çekap '' OO kalp damarlarýnýn 4 ü týkalý acil baypas.. Ne yapsýn garibim derhal tarlayý teveði satacak.. Satmada göreyim öleceksin.. Gerçi þimdi çoðu emekli (tekaüd) devlet ödüyor.
Esnaflýk deðiþti. Alavere , dalavere.. Çeviren çeviriyor .. çeviremiyen piyasadan kayboluyor.. Esnaf vergi öder... Esnaf dükkan kapatýnca ne olur?? Esnaf müþteriden kazancýndan vergi öder.. Her ay da kazanacaðýnýda bilmez.. Allah tan müþteri gelirse mal satar veya bir iþ yapar kazancýndanda vergi öder.. Esnaf dükkan kapatýrsa... Dolaylý vergiler artar..
Herkes devlet kapýsýna girmek için, her ana, her baba çocuðunu devlet kapýsýna koymak için parti ile uðraþanlarýn kapýsýný aþýndýrýr. Kimi yapýþtýmý býrakmaz ve iþini hallettirir. Kimide þahsiyetlidir bir kere söyler bir daha söylemez. Oda iþini hallettiremez.. Þimdi bu kiþinin üç çocuðu olsa ne olacak. Hadi üç çocuk.. Yaaa Eskiden olmuþtu bu ülkede ekmeðe aþýrý bir zam gelmiþtide millet ekmek alamýyor diye yazdýda muhalif gazeteler, o zamanki bakanýn oðluda bu gazetelerden birini okuyunca '' Baba bunlar pastada mý bulamýyor'' demiþtide gazetelere konu olmuþtu... Nedense bizde hep muhalefet halkýn sesi oldu ama eskiden tabi, þimdiki muhalefet deðildi o.. Þimdiki muhalefetin zihniyetiydi o zamanlar iktidardý.. Þimdiki zihniyettte o zaman muhalefetti de halkýn sesi olurdu.. Ama gidiþat deðiþiyor gibi...
Þimdi muhterem okuyucular: Bu yazýda yazýlanlar tabi sorunlarýn tamamý deðildir ancak bazý baþlýklar olabilir. Yoksa roman gibi yazmak mümkündür.
Yukardada bahsettiðim Hadisi Þerif'in anlattýðý husus yani : YAÞADIÐIN GÝBÝ ÝNANIRSIN hususu aynen zamanýmýzda olduðu gibidir.
O yüzden Þeytan ve Haçlý zihniyeti üzerimizdeki oyunlarýna hiç ara vermeden ve ayný ,tempoda devam etmekteler.. Biz Müslümanlar bir ara bunlarýn oyununu bozduk isede ondan sonra yine yan gelip yatmaya baþladýk. Oysa onlarýn oyunu ayný tempoda devamda..
Öyleyse bir zamanlar olduðu gibi paradan puldan bahsetmeyen muhterem din adamlarýna çok acil ihtiyaç var. Bir zamanlar çok muhterem hocalar yön verirdi insanlýðýmýza.. Rahmetli Timurtaþ Uçar Hoca efendi, Ýbrahim Eken, Ahmet Vanlýoðlu hocaefendiler gibi din adamlarýna ihtiyaç var.
Bakýnýz bu internet nimetinden faydalanalým bizlerde.. Bir kardeþimiz hocamýza bir site açmýþ bütün vaizleri var. Allah c.c. ondan razý olsun.. www.timurtashoca.com girin siteye üye olun bu hocamýzý dinleyin dinlettirin. Ama heryerde dinlettirin.. belki kulaða bir su kaçmasýna vesile olursunuz. Ýslâm dini her þeyin çözümüdür..
Þöyle birileride çýkacaktýr : Truva atý gibi iri birileri çay ocaðýnda laptop tan rahmetli hocamýzýn vaizini dinletirken size þunu diyebilir: ''Yaa bak bende hep hocalarý dinlerim, hatta falanca tarikata da girdim ama bunu ben evde yalnýzken dinlerim, burda olmaz; seven olur sevmeyen olur..'' diyenler çýkacaktýr. Ýþte ''yaþadýðý gibi inanan biri'' buna denir..
Meselâ ben ýsrarla dinlettireceðim…. Kimbilir belki bir kiþinin kulaðýna girer.
Saygýlarýmlaa... A.G.
Not: Yorum ve eleþtirinizi bekliyorum...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnþaatta Kaba Ýnþaatýn Önemi
Kabak Aþýlý Karpuza Dikkat
Ýnsan Denen Mahluk
Gül'mü Lâle'mi ve Ýslâm'ýn Sembolü
Deprem Gerçeði
Para - Para - Para

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kutlu Doðum Haftasý Münasebetiyle Veda Hutbesi
Duyarsýz Olmak Erdem Oldu...
Politika mý? Siyaset mi?
Türk Þenayýðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ormanda Büyüyen Adam Azgýný - - Ne Utanmaz Köpekleriz. [Þiir]
Emir Sultan ve Pir Mehmet'ten [Þiir]
31 - Mart Vakasýnda Koca Sultan Abdülhamid Han [Þiir]
Sür Eþeði Nýðde'ye [Þiir]
12/05/1959 Tarihli Hüradam Gazetesinden [Þiir]
Osmanlý'da Gül Mü? Lale mi? [Deneme]
Nefis Nedir? Nefisin Kademeleri Nedir? [Bilimsel]


Ahmet GÜNAY kimdir?

1980 yýlý Adana Müh. Bil. Fak. Akþ. Ýnþ. Müh. Böl. Mezunu.

Etkilendiði Yazarlar:
Babam Burhaneddin Günay,Gazeteci Turhan Dilligil,Prof.Dr. Necmeddin Erbakan,Ahmed Hulusi ve ......


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet GÜNAY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.