..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Birkan ASKAN




17 Ocak 2003
Olmayan kýrlangýçlar mevsimi  
Prospektüs kývranmalarý..

Birkan ASKAN


Sheakspear’ý okuttu bize../Tiyatro sahnesinin tozlu perdeleri önünde.. /Ezberim yoktu.. /Elimde kafatasý..Ben ona baktým..o bana../O bana suskun..ben ona anlamsýz..


:BGDG:
Günce’den..(51)../Renginde duvarýn../kaç anlamsýz gece..

Kaç rengi vardý duvarýn.. /Iþýðýn avcunda.. Günler kýsa artýk.. /Yetiþmiyor nedense yorgunluða.. Kaç rengi var seviþmenin.. /Gecelerce.. /Geceler artýk uzun.. /Yetiþmiyor sýnýrsýzlýða.. /Kaç rengi var özlemenin.. /Günlerce.. /Günler artýk sahipli.. /Yetiþmiyor uykusuzluða..

Günceden..(52)../Gökyüzünde yüzün../Iþýklarýna karýþan kentin..

Hiçbirþey gelmiyor aklýna..biliyorum..Yazmaktan çok düþünüyorsun gitgide.. /Konuþmak dahasý.. Yorgunsun hissediyorum.. Uzandýðýn yataðýndan pencereye dönmüþsün yüzünü.. Gökyüzü yok þimdi.. Kapkara bir gece ve ýþýklarý þehrin.. Bu yalnýzlýk bile bile../Senin seçimin..

Günceden..(53)../Unutulur mu../Ýlk þiir sevgiliye../

Ýlk þiir sevgiliye..neden önemlidir..?./Ýlk öpüþten daha çok..Daha çok mu sevilir.. /Zamanýn ayrýlýk saatlerinde daha mý deðerlidir okundukça.. /Neden özletir kelimeler sevgiliyi..?./ Neden anlatmaz yaþanmasý gerekeni daha fazla.. Bir emanet gibi saklanýr yürekte.. /Ve unutulur ansýzýn.. /Bitince..

Günceden..(54)../Hangi þairin yeri../Hangi þiirdeki yerinden..

Deniz’e karþý oturup þiir yazanlar.. /Daha mý þanslý olurlar..?/Martýlarýn gölgesinde, güneþ’e daha yakýn.. /Ve rüzgarýn kollarýnda daha mý þairdirler.. Dað’a karþý oturup þiir yazanlar.. /Daha mý özgür olurlar.. /Bulutlarýn nefesinde, maviye daha yakýn.. /Ve yeþilin tonundan daha mý yeþildirler.. /Þehire dönük yaþayan kelimeler /Daha mý yalnýz, daha mý kimsesizdirler..? /Beton rengindeki düþlerden..

Günce’den..(55)../Eskicinin yüzünde../Eskimiþ bir kent yalnýzlýðý..

Eskici geçiyor yine.. /Ne çabuk eskitti topladýðý eskileri..Yeni eskiler peþinde.. /Belli ki eskinin yenisini arýyor.. /Kentler gibi.. Eski olduðu halde, yenilenen yüzüyle..Eskiden daha yeni.. Baba eskici..

Günce’den..(56)../Daðýnýk olmalý../Öðrenci evi dediðin..

Daðýnýk perdeli evde.. /Toz tutan yüzler../Güneþ kýrgýný.. /Boyasý dökülen yalnýzlýk /pervazlarýnda aþýnmýþ bir hayat.. /Derin bir uyku gerektirir içerideki hava.. /Belki de, öðrenci evi dediðin böyle olmalý..

Günce’den..(57)../Çiçek sevdalýsý bir asker../Kamelya’da fal seansý..

Yaðmurlu bir gün.. /Eski fotoðraflar arasýnda.. bir askerlik hatýrasý../Kamelya’da çay keyfi.. Soldan saða..Çanakkale’li Nurullah Onbaþý..Ýstanbul’lu Metin..Ýzmir’li Hasan..ve ben../Kim çekmiþ bilmiyorum.. Kayseri’li alt devre fal bakacak bize.. Tüm hesaplarýmýza birer çizik fazladan atarak.. Arkada, kareye habersiz girmiþ biri.. Çiçek sevdalýsý../Sarý Hüseyin..Çizgi film hastasý../Yalnýzca o anlýk../Kimbilir..

Günce’den..(58)../Solgun bir yalnýzlýkla../Gölge býrakmak zamana..

Nedeni yok bu karamsarlýðýn../Baþucumda iki kýrmýzý mum ve tütsülenmiþ bir oda.. /Solgun yalnýzlýðý deþiyorum.. /Duvarlar gölgemi tutuyor.. Sabah olacak birazdan.. /Bilmek istemiyorum..

Günce’den..(59)../Ada’nýn havasýnda../Balýk kokusu..

Ada’nýn düzgün kesilmiþ taþlarla döþenmiþ yollarýndan, sahile iniyoruz.. /Kýyýyý bekleyen tahta iskele üzerinde iki martýnýn ürkek gölgeleri.. /Deniz suskun.. karþýmýzda diðer bir ada../Kendi halinde.. Anlamak zor deðil..Öteki suskunluk bu.. /Yaþanasý..Kaç gün geçti yazýlmadýk zaman için.. Gözlerin durgunlaþtýðý bir gökyüzü altýnda.. /Bu sessizliði seviyorum.. Arka sokaktan keman sesleri geliyor.. /Deniz’e karþý balýk kokusu.. /Sahildeki lokantalardan..Öpülesi hayaller..

Günce’den..(60)../Kim koþuyor benden çok sana../Ben yoruldukça..

Uykusu gelmiþ bir yalnýzlýðýn.. /Tam ortasýnda uyanýyorum.. Birþeyleri kaybettim sanýyorum../Ne olduðunu bilmediðim.. /Sesini duymak istediðimi söylüyorum defalarca.. /Baþkalarý çalýyor bu düþümü..Kendilerini koyarak benim yerime.. Sesine koþuyorlar benden önce.. /Ve uzaklardan, baþkalarý okuyor bu kelimeleri.. /Sanki bir gölge içime giriyor izinsizce.. /Ve ben halen sana yazýyorum.. /Yazacaðým..

Günce’den..(61)../Kim incinir bu düþten../Düþlemedikçe..

Sustu bütün baharlar.. /Daha fazla zaman ayýrmasýndan kendine.. /Daha fazla kendisi oldu bütün kelimeler.. /Beðendin.. Beðenmedin../Kim incinir bu düþten.. /Belki geceler daha çok..

Günce’den..(62)../Olmayan kýrlangýçlar mevsimi../dilsizliðim..

Seni yazdýðým kelimelerimi çalmýþ suskun kýrlangýçlar.. /Ne kadar saklansa da kendi gölgesine.. /dilsiz.. /Sabahlar.. /Suçlamýyorum onlarý..Onlar zaten yoktular..

Günce’den..(63)../Sheakspeare../Aklýmda tozlanan perdesi sahnenin..

Sheakspear’ý okuttu bize../Tiyatro sahnesinin tozlu perdeleri önünde.. /Ezberim yoktu.. /Elimde kafatasý..Ben ona baktým..o bana../O bana suskun..ben ona anlamsýz..Aklýmda kadifesi perdelerin..Iþýklara karþý.. /’Ben olmasam elinde..ne yaparsýn..?..’ dedi ansýzýn../’Yapmam gerekeni’ dedim... Goril yürüyüþü, hafif bir tebessüm ve kýzartma..

Günce’den..(64)../Prospektüs kývranmalarý.. /Kaynanalar yarýþýrken..

Büyükannemin çiçekleri../Susuz kalmaya gelmezler.. Bir de, kaynanalar yarýþýr onun hayalinde../Olmazsa olmaz.. Neden desem þimdi ona../Ne kadarýný anlar.. Gündüz ve geceden baþka.. /Büyükannemin ilaçlarý../Ýhmale gelmezler..ve prospektüsleri latinceden..birbirine karýþmýþ.. Peþimden koþar adým../Ben ki anlamam Selektif Alfa blokeri..Okusam ne anlar../Ölüm ve yaþamdan..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým (02)
Omuzlarýmda binlerce kuþ çýðlýðý..
Bal köpüðü
Alabros traþlý çocuk
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým.. (01)
Düþlerim beni vurursa..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Kendimi elde ettiðim gün
Ölümü sana yakýþtýramýyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.