..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Kamil Erbil




20 Mayýs 2022
Yýldýzlar Hep Kayarmý?  
Kamil Erbil
Dün akþama doðru nedense biraz içimdeki sýkýntýyý atmak birazda deðiþik bir ortamda bulunma isteði ile hiç kimseye haber vermeden bazý zamanlar gittiðim deniz kenarýndaki o içkili lokantaya yanlýz olarak gitmeye karar verdim.


:FHC:
Bazý zamanlar ortamdan uzaklaþmak,kafamda oluþan düþüncelerden kurtulmak veya onlarý daha iyi analiz edebilmek için yanlýz kalmayý tercih ederim. Geçmiþte böyle zamanlarda arkadaþ veya dostlarýmla birlikte o eski meyhanelere giderdik.. Giderdik dediysem de, körkütük sarhoþ olmýya deðil tabiki ,birbirimize içimiz dökmek hoþumuza gider,ferahlamýþ ve rahatlamýþ olarak çýkardýk oradan. .Zaman zaman bazý içkili lokantalara arkadaþlarla birlikte gittiðimiz olursada,ben içki içmediðimden sadece kola veya gazoz içer onlarýn dertlerine ortak olmýya çalýþýyorum.. Bazende,içki içmem,sigarayýda býrakalý uzun zaman oldu,ben sizin masanýnza uygu düþmüyorum desemde;abi sensiz olmuyor.Sen bu masanýn demirbaþýsýn.Otur içme bizi dinlediðin yeter, diyorlar..


Dün akþama doðru nedense biraz içimdeki sýkýntýyý atmak birazda deðiþik bir ortamda bulunma isteði ile hiç kimseye haber vermeden bazý zamanlar gittiðim deniz kenarýndaki o içkili lokantaya yanlýz olarak gitmeye karar verdim. Arabama bindiðimde vakit ikindiyi çoktan geçmiþti. O bildik lokantanýn önüne rabamý park ettim. Sýcaðýn verdiði rehaveti arabamdan dýþarý çýkýnca denizin o serin havasýný soluklanmam atmýþtý. Serin esen rüzgarýn etkisi ile bir müddet deniz kenarýnda o vaziyetde uzaklara,taa uzaklara tanýdýk veya tanýmayý çok arzuladýðým birini görmek için gözlerim sanki dürbünleþmiþti.....

-Hoþ geldin abi..

Arkamý döndüðümde bizim emektar lokantanýn sahibiydi..

-Hoþ bulduk ustam..Nasýlsýn..

-Saðol beyim iyiyim ,siz nasýlsýnýz,

-Ýyiyim iyiyim.. saðol..tekbaþýma þöyle kafamý dinlemek istedimde..

-Ýyi olmuþ...Zaman zaman yanlýz kalmak gerekiyor abi dedi... emektar dost lokantacý...

-Masayý dýþarýyamý yoksa içeriyemi hazýrlýyayým abi..

-Sakin bir yer olsun..

-Sen içkide içmezsin..

-Ýçmem ya...

-Tamam abi sen etrafý seyret ben masaný uygun yere hazýrlýyayaým..dedi..

Akþam üstünün o muhteþem sihirli ortamýnda deniz kýyýsýnda dalgalarýn biraz hýrçýnda olsa kýyýya vururken çakýl ve taþlarýn üzerindeki o hýþýrtýlarý,güneþin deniz üzerinde sarý,kýrmýzý ,beyaz ve daha bir çok rengin karýþýmýndan deniz üzerinden güneþe yaptýðý o þahane yolu da seyrederken sanki bambaþka bir alemde iki kiþi þu anda yanyana burada imiþiz gibi bir duygu kapladý içimi.Gayriihtiyarý yanýma baktýðýmda hala tek baþýma ve yanlýz olduðumu acý bir þekilde gördüm...Bu duygularla ellerim cebimde ýslak kumlarýn üzerinde ne kadar yürüdüðümü hatýrlamýyorum.Geri döndüðümde lokantanýn ýþýklarýnýn yavaþ yavaþ yanmýya baþladýðýný farkettim. Erken olmasýna raðmen lokanta yavaþ yavaþ dolmýya baþlamýþtý. Burasý nezih ve huzurlu bir yer olduðundan ailelerde geliyorlardý. Benim masamý lokantacý arkadaþým denizin kenarýna sakin bir yere kurmuþtu.Masama oturdum. Etrafý rahatsýz etmeden seyre baþladým. Kaliteli bir yerdi.. Buranýn adeti,kimse kimseyi rahatsýz etmez,eðer rahatsýz eden olursa ,yapýlan nazik ikazlarada aldýrýþ etmezse o kiþi dýþarýya çýkarýlýr ,gerekirse gideceði yere kadar götürülürdü..Ben buraya geldim,kararý kaçýrýrsam,buradan gidemezsem diye bir korku yoktu burada.Ne kararý kaçýrtacak kadar içki verirler,nede o kiþi kararý kaçýrdýðýnda onu burada alýkoyarlar. O durumdakileri yukarýdada söylediðim gibi arabayla evine kadar býrakýrlar...Gecenin ilerlemesiyle masalarýn dolmasýda hýzlandý.Eþiyle gelenler,haným arkadaþýyla gelenler,erkek arkadaþlarýyla gelenler ve benim gibi yanlýz gelenler...

-Abi ne verelim,gerçi masaný ustam donatmýþ ama ne ile baþlamak istersin.

Garsondu.Kafamý kaldýrdýðýmda mekan sahibi uzaktan bakýyordu..

-Alabalýðýnýz vardýr herhalde ?.

-Var abi..

-Hadi bir alabalýk yapýverin..

-Tamam abi baþka...

-Saðolsun ustan herþeyi koymuþ,þimdilik baþka bir þey yok..

-Tamam abi..

Kola yý bardaðýma döktüm.Ekmeði koparýp salatanýn yaðýna bandýrdým.Sarý zeytinden de bir tane aldým ve elimde kola bardaðý sandalyeme yaslanýp hem denizi hemde etrafý seyre baþladým. Denizin sularýnýn kýyýya vuruþlarý sadece çakýllar üzerinde çýkan hýþýrtýlarla belli oluyordu. Kýyýdan denize vuran ýþýltýlar denizin üzerinde özgürce dans ediyorlardý.Arada sýrada geçen kayýklarýn motor sesleri karanlýðýn o acýmasýz perdesini yýrtýyor olsalarda tekrar o sihirli ve acýmasýz ortam oluþuveriyordu. Motorsuz kayýklarýn küreklerinin suya dalýp çýkmalarý sýrasýndaki çýkan o sesler belki bu akþamki duygulu halimden dolayý beni daha bir baþka etkilemiþti...Biraz uzakta da olsa kenarda bir kaç kiþinin kimseyi rahatsýz etmeden denize girdiðini ,yüzdüðünü görebiliyordum...

Zaman ilerledikçe masalarda muhabbetde koyulaþmýya baþlamýþtý.. Lokantanýn hemen hemen her tarafýna konan hoparlörler den kimseyi rahatsýz etmeden yayýlan müzik sesi gecenin o ramantik havasýný bir baþka türlü yapýyordu.

Yan tarafýmdaki masadan iki kiþi oturuyorlardý. Hem yavaþ yavaþ içkilerini yudumluyorlar hemde masamdan bile zor duyulacak bir þekilde etrafý rahatsýz etmeden muhabbet ediyorlardý.. Bir gönül meselesinden bahsediyorlardý.Bende onlarý hiç dinlemiyormuþum gibi davranýyordum ama konuþmalarýda bana ilginç gelmiþti.

-Yahu dostum,kadýna öyle bir tutuldumki sorma gitsin..

-Kadýn senin bu durumuna her hangi bir þekilde olumlu veya olumsuz bir yanýt veriyormu ?

-Valla,

-Þunu bir anlatda ,iyice anlýyalým bakalým.

-Tamam abi...Dinle madem,

-Ben bu kadýný bir maðazada alýþ veriþ esanasýnda gördüm.Bir zaman farkýnda olmadan bakýþtýk.Daha sonra hiç umulmadýk yerlerde karþýlaþmýya baþladýk..Ben kadýna bakýyor ve onun ilgisini çekmeye çalýþýyorum,ama o haným sanki ilgisiz gibi davranýyordu. Onun bu tutumu beni daha bir kamcýladý.Bende bu hanýmýn dikkatini çekmek ve onu tanýmak için elimden negelirse yapmýya baþladým. Neyse bir gün o kadar uðraþmamdan sonra merhaba dememe sadece merhaba ile karþýlýk verdi. Buda bir þey diye düþündüm.Gel zaman git zaman biz bu hanýmla buluþmaya baþladýk. Ama buluþmalarýmýzda yanlýþ olan bir taraf yok. Her ikimizde gayet kibar ve nazik davranýyoruz birbirimize. Bu uzun zaman sürdü ve bir gün buluþtuðumuzda,

-Bak caným dedi,ben bir baþka yere tayin oldum.Yakýnda oraya gideceðim.Bu belkide bizim son buluþmamýz demezmi ? Beynimden vurulmuþa döndüm.

-Eeeeee !

-Eee si varmý ..dünyam karardý..sebebini sordum..hýkmýk etti ama beni tatmin edici bir cevap vermedi. Sadece benim bilmem gereken, bu iþin burada son bulduðuymuþ..

-Sen ne yaptýn..

-Ne yapacaðým abi ..zorda olsa serde erkeklik var.. kendimi topraladým..Madem öyle istiyorsun peki dedim.. Bu seferde o haným þaþýrdý.. Yani hepsi bu kadarmý dedi.. Sen böyle söylemedinmi,böyle istemedinmi dedim.. o da,bütün söyliyeceðin " öyle istiyorsan öyle olsunmu " dedi.. Daha ne bekliyorsunki dedim.. O kadar peþimden koþtun o kadar bana dil döktün ve þimdi de madem öyle peki diyorsun. Yani sende benim bu iþ burada bitsin dememi dört gözlemi bekliyordun..?

-Eeeeee,

-Kadýn aðlamaya baþladý.Bu seferde benim kafamýn tasý attý..Bu kadýn benim sevgimi kendine oyuncak yapacakmýþ meðer.Benimle kedi fareyle oynadýðý gibi oynamak istiyormuþ meðer..

-Eeeeeeee

-Tamam kýzým madem sen böyle söyledin,sen tayin olduðun yere git ve benide unut tamammý..?Sen bu iþi bu kadar kolay söyliyebiliyorsan bende buna bu kadar kolay cevap verebilirim dedim.Biz terk ettiðimiz hanýmnýn bir daha ayak topuklarýna dönüp bakmayýz kýzým,biz erkeðiz be..Sana bundan sonraki yaþamýnda iyi þanslar dilerim....

-Helal olsun be..Eeeeeeee...........

-Kadýnlar iþte, kalpsiz adam,benim duygularýmla oynadýn deyip aðlýyarak gitti.Gidiþ o gidiþ abi....

-Yavu valla tam bir film be...

-Öyle abi.

-o günden bu güne hiç ses soluk yokmu..aramadýmý veya sen aramadýnmý onu.

-O bir kaç defa aramak istedi cevap vermedim. Bende çok kýrýldýðýmdan bir daha aramadým. Zaten bir müddet sonra gerçekten baþka yere tayin oldu gitti.Bir daha hiç görmedim onu..

-Vaybe ... dedi arkadaþý

Anlatan adam gerçi bir daha hiç aramadým aramamda desede denize öyle bir bakýþý vardýki ,sanki denizin üstündeki yakamozlarýn arasýndan onu seçmeðe çalýþýr gibiydi.Onu tekrar görebilmek için neler vermezdi kimbilir..

-Boþ ver dedi adam..

-Hadi þerefe içelim .......

Ve iki arkadaþ masadaki dolu içki bardaklarýný kaldýrýp þerefe içtiler..

Ama,adamýn kafasýndaki o hanýmýn þerefine bu bardaðý kaldýrdýðýndan hiç þüphem yoktu.

Kamil ERBÝL




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayakkabý Tamircisi
Torunum
Keriz
Kardeþim...
Otur... Sýfýr...
Ayakkabý Boyacýsý
Aldýn mý Arabadan Ham Bostaný?
Kapýcý
Bir Zamanlar Köuyde

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Niyazi Amca
Miras
Kýrdýðýn Yerden Kýrýlýrsýn.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Baytar [Roman]


Kamil Erbil kimdir?

Amacým gerçeklerin ana temasý olduðu yazýlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kamil Erbil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.