..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Tayyibe Atay




28 Temmuz 2022
Rabbena Atina  
Tayyibe Atay
filleri unuttum sanma tanrým!.


:EJJ:
“Rabbena Atina fit dünya haseneten ve kýna ve fil ahireti azaben nar”

vay beee!..ben de bilirmiþim dua etmeyi!..hatta, ettiðim duanýn dayanaðýnýn ne olduðunu!..mesela, þimdi bu dua ile ne söylemiþ oldum dersiniz; kendimce çok þey!..

mesela, Yunanistan’ýn baþkentini!..😀😀gördünüz mü, Türkiye’nin baþkentini bilmeyen üniversite bitirmiþler varken, ben bir baþka ülkenin baþkentini bile bilir, ettiðim duanýn içine sokarmýþým!.😀gerçi bu ülke ile yaþadýðýmýz sorunlar bitmez tükenmez!.sadece þimdi deðil,tarih boyunca sürüp gitmiþtir bu durum. bu yýllarda ise Lozan Barýþ anlaþmasý ile bize verilen adalara Yunanlýlar çömmüþtür!..hemen boþaltýn demek yerine; sanki bir Yunanlý gibi demeçler veren siyasilerimiz vardýr!.yumuþak yumuþak konuþup, onlarýn yaptýðý bu hukuksuz, bu anlaþma ihlalini, bekaya baðlayanlarýmýz vardýr!.bir yandaþ kiþinin tv de söylediði þu cümleyi ömrüm var oldukça unutmayacaðým. tartýþma adalara kayýnca aynen þunu söyledi bu zat:

“memleketin bekasý için bedel ödemeliyiz!”

adalarýn istila edilmesi, bekamýz için gerekliymiþ yani!.nasýl bir kafadýr bu; anlamýþ deðilim!.

ve fit meselesi!.yükseklik demek oluyor bu, sözlük anlamýyla..dünyanýn yüksekliði var mýdýr, yoksa yok mudur, belli deðil!..hem dünya yusyuvarlaktýr ya; yuvarlak þeylerin yüksekliði olur mu hiç!.😀olsa olsa hacmi ve çapý vardýr!..tuhaf bir çýkarýmdýr, bu duanýn içine oturtulan dünyanýn yüksekliði yani!.diðer tarafta dünyanýn tepesine çýkýp dünyayý seyredenlere haset duymak da çok rencide edici bir duygudur bence!..düþünün hele; aþaðýdasýnýz, yukarýdakileri görmek için büyük bir çaba harcýyorsunuz...yukarý baka baka tepegöz olmuþsunuz; boynunuz tutulmuþ!..koþuyorsunuz doktorlara; yok!..hepsi kaçmýþ gitmiþ ülkeden!..yok caným kaçmamýþlar, kovulmuþlar!..tutulmuþ boynunuz ve tepede olan gözlerinizle yaþamak zorundasýnýz artýk!..düzeltecek biri yok yani!..

sýra geldi kýnaya!.kimimiz ellerimize yakarýz gelin olurken, kimimiz canýndan ettiðimiz kurbanlýklara!..ha bir de kýna gecelerimiz vardýr; þýkýdým þýkýdým oynar, göbek atarýz!..ne güneyse beh!..sanki göbek atacak,oynayacak, eðlenecek durumumuz var da; ne gezer!..hayata bir bakýn hele; kuru ekmek bulamayanlarýmýz var, çarþýdan pazardan istediðini alamayanlarýmýz var!. istediði giysiyi sýrtýna geçiremeyenlerimiz var. tatil yapamayanlarýmýz var. iþi gücü olmayanlarýmýz var...iyi beslenemeyip saðlýðý bozulanlarýmýz var...yapýlan zamlar yüzünden sinirleri havaya kalkanlarýmýz, hatta delirenlerimiz var....dahasý, hayat pahalýlýðý yüzünden aile bireylerini katleden babalar var!.var da, var yani!..say say bitmez!..

peki kimdir bu zamlarýn müsebbibi, hý!..ben deðilim elbet, siz de deðilsiniz...o halde kim? bu sorunun cevabýný veren akýllý biri olmuþ; duyunca çok güldüm!..😀

meðerse Allahmýþ zamlarý yapan!..eee..ben boþuna mý ettim yukarýdaki duayý; adam haklý!.Allahýn duasý “azap ve Ateþ” üstüne olunca; zamlarla bizi yakmasý, eziyet etmesi normal deðil de, nedir allasen!..

ah be tanrým, anladýk sen zam hesabý falan yapmazsýn da; bu akýllý adamlarý neden yolladýn dünyaya!..hiç mi deli adam yoktu listende, hý!...

filleri unuttum sanma tanrým!.hortumlarýndan dolayý hem de!..ne vardý sanki; bu duanýn içine fil koyacak!..çektiðim hortum azabýna acý, e mi!..

😀😀



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Patlýcan
Benim Gag'larým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Acý Tatlý
Emekli Meselesi
Türlü Yaptým Türlü
Portakal
Çatýlar
Baðýrdaklý Bebekler
Hey Kadýnlar
Bakla
Açlýk Sendromu
Anneyiz Biz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Nohut [Þiir]
Damlacýk 11 - 12 - 13 - 14 - 15 [Þiir]
Damlacýklar 16 - 17 - 18 - 19 - 20 [Þiir]
Þirket [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.