..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > adnan




14 Haziran 2006
En Güzel Çiçek Yarýþmasý:  
adnan
M.Ö. 250 yýllarýnda eski Çin'de Thing-Zda bölgesinin prensi imparator olarak tahta çýkmak üzereydi. Ama yasalara göre tahta çýkmadan önce evlenmesi gerekiyordu.


:BEBA:
M.Ö. 250 yýllarýnda eski Çin'de Thing-Zda bölgesinin prensi imparator olarak tahta çýkmak üzereydi. Ama yasalara göre tahta çýkmadan önce evlenmesi gerekiyordu.

Bu kural geleceðin imparatoriçesini de seçmek anlamýna geldiði için prensin tamamýyla güvenebileceði bir genç kadýn bulmasý gerekiyordu. Bir bilgenin tavsiyesi üzerine prens,en uygun adayý bulmak için bölgede ki bütün genç kýzlarý huzuruna çaðýrdý.

yýllardýr sarayda hizmetçi olarak çalýþan yaþlý kadýn kýzlarýn toplanmasý için yapýlan hazýrlýklarý duyunca çok üzüldü. Çünkü kadýnýn kýzý gizliden gizliye prense aþýktý.

Kadýn evine gittiðinde kýzýna haberi anlattý ama kýzýnýn da bu çaðrýya uyarak prensin huzuruna çýkmaya karar verdiðini duyunca büyük bir endiþeye kapýldý.

Yaþlý kadýn çaresizdi:

"Ama kýzým seni,n orada ne iþin var? O gün saraya en zengin ve en güzel kýzlar gidecek. Bu çok saçma bir fikir! Biliyorum çok üzülüyorsun ama oraya gitmeye kalkarak bu üzüntüyü bir çýlgýnlýða çevirme."

Kýzý þöyle cevapladý:

"Sevgili anneciðim,acý çekmiyorum ve aklýmý da kesinlikle kaçýrmadým. O gece seçilmeyeceðimi biliyorum ama bu benim prensi yakýndan görebileceðim ve onunla bir kaç dakika geçirebileceðim tek fýrsat. Benim kaderim onunla olmaktan çok uzak ama bunu yaparak mutlu olacaðým."

O gece gelip çattýðýnda genç kýzlar birer birer saraya geldiler.,gerçekten de en güzel kýzlar oradaydý,en güzel elbiselerini giymiþ,en güzel takýlarýný takmýþlardý ve prensin eþi olarak seçilmek için herþeyi yapmaya hazýrdýlar.



EN GÜZEL ÇÝÇEK YARIÞMASI:

Prens sonunda salonu dolduran genç kýzlarýn karþýsýna çýktý. ve bir duyuru yaptý: "Þimdi her birinize birer tohum vereceðim. Ve altý ayýn sonunda en güzel çiçeði yetiþtirmiþ olarak gelen kiþiyi Çin'in imparatoruçesi olarak seçeceðim."

Genç kýzda kendisine verilen tohumu aldý ve gidip bir saksýya ekti. Bitki yetiþtirme konusunda çok yetenekli deðildi ama topraðý büyük bir sabýr ve hassasiyetle hazýrladý,bakýmýný özenle yaptý. Çiçeklerde içinde ki aþk kadar büyürse hiçbir endiþesi kalmayacaktý.

Aradan üç ay geçti ama topraktan tek bir filiz bile görünmedi. Genç kýz herþeyi denedi,çiftçilere,bahçevanlara danýþtý. Onlardan öðrendiði pek çok farklý yöntemi denedi. Ama hiçbiri fayda etmedi,tohum yeþermiyordu. Her geçen gün hayalleri ondan biraz daha uzaklaþýyordu ama aþký içinde hala capcanlýydý.

Sonunda altý ay doldu ama genç kýzýn saksýsý bomboþtu. Prense sunulacak çiçekleri olmadýðý halde harcadýðý onca emekten sonra boþ saksýyý alýp belirlenen gün,belirlenen saatte saraya yinede gitmeye karar verdi. Ýçinde bunun büyük aþkýyla son kez görüþmesi olacaðýný söylüyordu ve bu aný asla kaçýramazdý.



BOÞ SAKSININ SIRRI:

Buluþma günü gelip çattýðýnda bütün kýzlar saraya geldiler. Genç kýzda boþ saksýsýyla içeri girdi. Oysa diðer kýzlarýn hepsi tohumlarýyla muhteþem sonuçlar almýþlardý. Her birinin getirdiði çiçek bir diðerininkinin getirdiðinden daha güzel ,daha renkli,daha ihtiþamlýydý. Sonunda beklenen an geldi. Prens salona girdi ve herbirinin çiçeðini dikkatle,tek tek inceledi. ve sonucu duyurdu: Pens hizmetçinin kýzýný karýsý olarak seçmiþti!

Diðer bütün kýzlar karara tepki gösterdiler,hiçbiri prensin nasýl olupta çiçek yetiþtirmeyi baþaramamýþ ve boþ saksýyla gelmiþ bu kýzý seçtiðini anlayamýyorlardý.

"Bu genç kýz onu imparatoriçe yapacak kadar deðerli çiçeði yetiþtiren tek kiþi oldu. Çünkü o dürüstlük çiçeðini bana sundu. Sizlere daðýttýðým tohumlarýn hepsi sahteydi. Hiçbirinin çiçek açmasý mümkün deðil."

Paulo COELHO

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Engüzel çiçek yarýþmasý hk.
Gönderen: Taki Akkuþ / Ýstanbul/Türkiye
27 Aðustos 2006
Çok güzel herkesin okumasý gereken bir anlatý. Bu anlatý okunduktan sonra belki bazý davranýþlarýmýzý sorgularýz sanýrým.Yüreðine kalemine saðlýk Adnan.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dostluk Budur Ýþte,,
**yaþama Ýsteði...
Basit Bir Tercih
Yaþlý Kadýn Ýle Meþe Aðacý
Hayat Dersi...
Rus Çarý ve Ýþçi
Bir Aþk Hikayesi
Küçük Itfaiyeci
'' Iþýk ''

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna Dayanmak [Þiir]
Ask Yaðmurda Islanmaya Benzer [Þiir]
Beni de Çaðýr [Þiir]
Ben Acýlar Denizinde Boðulmuþum [Þiir]
Yaðmur ve Sen [Þiir]
Bir Ardýç Kuþuyum Ben [Þiir]
Elemli Aþk [Þiir]
Duyarsýn Diye [Þiir]
****yalnýzlýðýmý Sevmeye Baþladým... [Þiir]
Bir Daha Ölemem [Þiir]


adnan kimdir?

umutlara ve mutluluklara yolcuyum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
sadece sevdiðime


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © adnan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.