..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her insanda insanlýðýn tüm durumlarý vardýr. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > eylül




8 Mart 2010
Ölüm Bana Bu Kadar Yakýn Olmamýþtý - 4  
eylül
Dokunduðum herþeyin bir yarýsý Hayat, diðer yarýsý Ölüm olduðunu gördüm. Bir masal gibi "bir varmýþ, bir yokmuþ..." , iþte buymuþ yaþamýn gerçeði, anladým.


:BFHH:

-1-
Meðer aylar, günler elimden tutmuþ, habersizim
Gözlerimin içine içine bakmýþ, habersizim,
Nefesini tutmuþ, beklemiþ, habersizim,
Ölüm bana hiç bu kadar yakýn olmamýþtý,
habersizdim...
-2-
Koparýp aldý ya canýmýn özünü, gittiðini sanýp aldandým bile bile. Çekip gittiðini düþündüðüm an ruhsuz cümlelerin ortasýnda kalakaldým.
Acýnýn içimde tutuþturduðu ateþte kavrula kavrula uyudum uyandým her gün. Düþlerime sýðýnmak istedim, gelmediler, gecenin ýssýzlýðýnda kayboldum.
Uyandýðýmda gündüzlerin eksikliðine aktý gözyaþlarým, yine olmadý... Dokunduðum herþeyin bir yarýsý Hayat, diðer yarýsý Ölüm olduðunu gördüm.
Bir masal gibi "bir varmýþ, bir yokmuþ..." , iþte buymuþ yaþamýn gerçeði, anladým.
Nasýl bir hediye yaþamak? Nasýl bir mahkümiyet?.. Anlamýyorum...
Odalarýn hapsindeyim, zihnim karmaþanýn en çözümsüzünde. Keþke'lerden öte, hiçliðin kuyusunda dinleniyor ruhum. Aðir geliyor sevinç, paylaþýlmayýnca. Ellerim sanki bana ait olmamýþ hiç, kanatsýz kaldým. Kör oldum, sinsi bir perde çekilmiþ gibi önüme. Yoluma nasýl devam ederim?..
Notalarýn ardýndaki hüzünlere sýðýnýyor kalbim, iyileþmek için...
Çektiðin acýlar gözlerimin önünden gitmek bilmiyor, yutkunamýyorum, nefes alamýyorum. Çýrpýna çýrpýna Hayat haykýrdý bedenin. Hayaller kurdun, aðrýkesicilerin,
serumlarýn arasýnda. Senden çalýnan saçlarýný uzattýn, taradýn, ördün. Ýsyan ettin, kýskandýn, aðladýn, gülümsedin, çok gülümsedin. Güzel baktýn, güzel gördün.
Ne kadar çaresizim þimdi... Beni görüyor musun, duyuyor musun beni?.. Ne kadar çaresizim, ellerini daha çok tutamadýðým için. Sana daha çok sarýlmadýðým için.
Sen ile daha çok uykusuz kalmadýðým için. Senden uzakta olduðum için... Ne kadar çaresizim, görüyor musun?..
Taziyeler, teselliler boþ laf kalabalýðý olup üstüme yaðdýlar. Kaçýp saklanmak istedim, yoksun. Oysa en iyi sen saklardýn beni. Konuþmalar, yüzler ve sesler sahte
göründü, uzaklaþmak mümkün deðil. Eve gidip, yüzümü yastýða gömüp aðlamak istedim. Belki gelirsin, kýyamazsýn sen, baþýmý okþarsýn, sarýlýrsýn ve uyuyakalýrým ben
kollarýnda... Eve gidip uyumak istedim, unutmak için gidiþini. Müziðin sesini sonuna kadar açýp hüngür hüngür aðlamak istedim.
Biliyor musun, ellerim buz gibi, içim kavruluyor. Hayatýmýn Aþk'ýna sarýlýp sessizliðini dinliyorum. Hayatýmýn Aþk'ýna sarýlýp benden kaçýrdýðý bakýþlarýný arýyorum...
Suskunluðu ile yaralarýmý sarýyorum... Görüyor musun?..
-3-
Ölüme bu kadar yakýn durmamýþtým. Ölüm yüzünü göstermedi bana, sadece uzaklaþmamý bekledi seni götürmek için. Sonra gelip içime bir tohum býraktý kendinden. Eðer bir türkü olsaydým, hep dönüþleri anlatýrdý sözlerim, kavuþmalar kývrak bir dans olurdu. Varsýn yakýn olsun ölüm meleði, bir elimi ona uzatýp diðeri ile tutunduðum halayda mendil sallardým. Yeterki habersiz olmasaydým, kalmasaydým böyle biçare...
Hiç yaþanmamýþ hayatlarýn fýsýltýsýyla uyanmasaydýn be kalbim, ne olurdu çalýnmasa bu leke ruhuna. Duymasam, görmesem, bu zalim oyuna dahil olmasam, bir böcek, bir aðaç dalý, bir ayrýk otu olsam da Can evim ateþlere düþmese ne olurdu...
-4-
Ýþte orada, hemen kapýnýn dýþýnda, birkaç merdiven ötede yol uzanmýþ beni bekliyor. Gidecek yer yok. Gidecek yer yok da, yüreðim " gel gidelim" diyor. Bilinmeze, o nedense hep çok güzel olan bilinmeze gidelim diyor. Hep aydýnlýk, hep huzurlu, hep... bilinmez. Bu kadar gizemin ötesine varýyor aklým da þuracýkta, oturduðum koltuðun ucunda Ölüm'ün yerleþmiþ bekliyor olmasýný nasýl, neden akýl edemem?.. Nasýl düþmez aklýma ki gittiðim her yere onu da götürdüðümü?..
Olsun. Satýrlarýma gözyaþlarým karýþmýþ olsa da benim deðil bu hayat. Benim deðil bu ölüm. Senin.


eylül



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vurgun
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler
Salkým Söðüt Hayat
Ah, Be Hayat!
Delirium
Kelimeleri Terk Etmek Zor
Suskun
Pusuya Düþmek Gibi
Yüreðimin Üþümesi
Assassin's Tango

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Yusuf'un Þarkýlarý
Gülümseme Çiçeði
Melek
Çocukluðumun Yeþil Duraðý
Yolculuk 2
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Tesadüf
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Hikayeler [Deneme]
Kimi Suçlayacaksýn? [Deneme]
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn [Deneme]
Eksik Olan [Deneme]
Yol Bitene Kadar [Deneme]
Ýnsaným Ben [Deneme]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.