..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Özlem Þiirleri > Orhan TURAN




14 Haziran 2006
Özledim  
Orhan TURAN

:CFBJA:
Þimdi bana dokunuþlarýn kaldý.
Gittin, ama hala tenimde ellerin.
Küçük bir çocuk gibi dizlerinde,
defalarca öpülmeyi özledim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: ergun tekkalmýþ / , Türkiye
10 Haziran 2012
kýsa mý ? bence çok uzun ve güzel bir anlatým. bir annenin dizlerinde çocukken baþlayýp bir sevgilinin kollarýnda bitene dek süren. ben çok sevdim . sevgi ve saygýlarýmla ...

:: gayet güzeldi beðendim.
Gönderen: vildan pýrlant / , Türkiye
29 Temmuz 2010
çok þey anlatýyorr tek kýta bir özlemden ibaret deðil aslýnda.içinde sevgi aþk ,hüzün,umut,gözyaþý herþeyi barýndýrýyor.en önemlisi geri dönmek ve herþey için tekrar baþtan demeyi arzuluyor gibisiniz.sizi güçlü kýlan bu bence. herþeyi sineye çekebilmeniz.

:: gayet güzeldi beðendim.
Gönderen: vildan pýrlant / , Türkiye
29 Temmuz 2010
çok þey anlatýyorr tek kýta bir özlemden ibaret deðil aslýnda.içinde sevgi aþk ,hüzün,umut,gözyaþý herþeyi barýndýrýyor.en önemlisi geri dönmek ve herþey için tekrar baþtan demeyi arzuluyor gibisiniz.sizi güçlü kýlan bu bence. herþeyi sineye çekebilmeniz.

:: özlemin en özü...
Gönderen: gülhan çiftçi / , Türkiye
31 Mart 2010
yeni katýldým aranýza..kabulünüz olursa tbai...ve þiir tam þu an ki duygularýmý anlatýo..yüreðine saðlýk.

:: yureginize saglik
Gönderen: Gül Çýçek / , Ýngiltere
24 Ocak 2009
ben ne saairler gordum tekrar ve tekrar dizeler, ben ne sairler gordum bir kelimede etkiler....

:: Tebrikler...
Gönderen: Ýdil Demir Tunaboyu / , Türkiye
24 Mayýs 2008
Þiirinizin kýsalýðýný eleþtirenler olmuþ.Ýlla ki þiir bir kalýba girmek zorunda mý? Alýþýlagelmiþlikten sýyrýldýðýnz için tebrik ederim. Baþarýlý buldum þiirinizi.

:: Fazlalýðý var
Gönderen: Mehmet Ali Özler / Türkiye/Türkiye
6 Ocak 2008
Þiir güzel. Kýsalýðý veya uzunluðu önemli deðil. Bence bu þiir'in okunuþta bir fazlalýðý var. Belki sadece yanlýþ bir kelime. Þiirin akarlýðý sanki ikinci satýrda bir çýkýþa geçiyor. "tenimde" kelimesinde bir hendeðe takýlýyorum okurken. Saygýlar.

:: Türkiye'nin hali...
Gönderen: Necat Dilaver / Ordu/Türkiye
8 Aðustos 2007
Üzgünüm ama; Türkiye'nin hali sizin yazýnýzdan ve ona yapýlan yorumlarýn nitelik hatta niceliðinden belli...Saygýlar...

:: ..
Gönderen: defnenaz / Bursa/Türkiye
31 Temmuz 2007
þiir sýralamanýzý tebrik ederim ama hazýr kýsa mesajlardan farkýný göremedim üzgünüm kötü eleþtiri oldu biraz ama içimden gelen naçizane fikrim sev(g)iyle~~

:: ...
Gönderen: NÝLDA ERZÝN / Ankara/Türkiye
10 Haziran 2007
kýsa ama anlamlý derin baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim diðer þiirlerinizde buluþmak umuduyla...

:: ...
Gönderen: MAHMUT GÖKÇE / Ýstanbul/Türkiye
1 Haziran 2007
çok harika

:: ?????
Gönderen: aliye / Ýzmir/Türkiye
10 Mayýs 2007
o kadar çok yorum yapýlmýþki kafam karýþtý yani çok güzel bence kýsa,anlamsýz vb. diyenleri anlayamýyorum.gayet güzel. iki kelimeyi bir araya getirmeyen birçok insan varken bu kadar güzeli mucize gibi hatta.

:: sýra
Gönderen: kevser yýldýrým / Ýstanbul/Türkiye
7 Mayýs 2007
Sanki akla gelen cümleler anlamlarý ölçüsünde deðil de geliþi güzel arka arkaya sýralanmýþ-gibi- Küçük bir çocuk gibi dizlerinde, Defalarca öpülmeyi özledim. Gittin, ama hala tenimde ellerin. Þimdi bana dokunuþlarýn kaldý. okuyunca bunlarý düþündüm istemeden ama diðer bir çok þiirinizi sevdim..teþekkürler

:: þiir
Gönderen: soner soner / Düzce/Türkiye
5 Mayýs 2007
bu þiir sýra bir ise ölçme hatasý var gibi geldi bana... Þiiri sevdim ama...zaten bu sitede nasýl okunulabili bu belli deðil hiç... yeni gelenlere dahi giremiyorsunuz bazen.Beþ altý deðerli arkadaþ var. Çok özel eserleri var gerçekten. Ama bazý yazýlarýný isimleriyle listeye sokuyorlar. Lütfen arkadaþlar....

:: sen harikasýn
Gönderen: zeliha selçuk / Ýstanbul/Türkiye
20 Nisan 2007
bence kim ne derse desin sakýn yasmayý býrakma.hani ilerde býrakýrým falan dersen diye sölüorum:)ben senn þiirlerinde hep çýplak hissediyorum kendimi 19 yaþýmdayým ama seviorum þiiri.banm yaþýmdaki çoðu arkadaþým ne anlýosun dio þiirden.onlarada hak veriorum kapasite meselesi:)nese ben sana hastayým özellikle fikirlerine...bi defa çok farklýsýn dier yazarlar gibi ya da þairler gibi deilsin çok geniþ ve kapsamlý bakabiliosun.bi çok yazar ben aþk þiiri yazýorum diyip sadece aþk yasýolar ne bilim her kes at gözlünü takmýþ dolaþýo.önce seni bu farklýlýðýn için tebrik ederim.ben seni okumaya hep devam edicem.kendine iyi bak ve allaha emanet ol sevgilerimle...þiirlerini okumayý ÖZLEDÝMMMMMMM:))

:: KLÝÞE
Gönderen: Fatih Yavuz Çiçek / Kýrýkkale/Türkiye
18 Nisan 2007
Özledim þiirini okuduðumda aklýma Brecht'in "Zaaflar" þiiri geldi. Zaaflar Senin hiç yoktu Benimse bir taneydi Seviyordum. Þimdi gelelim asýl maksadýmýza...bu þiirde baþlýðý çýkarýn sýradan üç dize görürsünüz...þiire anlamý baþlýðý kazandýrmýþ... "Özledim" içeriði çok kliþe, baþlýðý çok bilinen,kelimeleri çok tanýdýk sýradan bir þiir...bu þiiribaþarýlý bulduðumu söyleyemem...

:: ÖZLEMEK
Gönderen: Bilal Esen / Ankara/Türkiye
23 Mart 2007
ORHAN BEY, þiiriniz kýsa ama çok anlamlýydý, sizi kutlarým efendim.Bilal Esen

:: olabilir..
Gönderen: arsenur þahin / Sinop/Türkiye
13 Mart 2007
güzel bi dörtlük.insan az sözlede çok sey anlatabilir.uzun yazmaya gerek yoktur þiirde.bence yazdýkça biþeyler çýkýyo yoðunlaþtýkça þiirin tadýna varýyosun bence.ama yüreðine saglýk ..güzeldi:)

:: Kýsýtlý
Gönderen: nida / Ýstanbul/Türkiye
7 Þubat 2007
Üþengeç þair.

:: g.z.l
Gönderen: engin satýlmýþ / Amasya/Türkiye
30 Aralýk 2006
/güzel ama çalýþmaya devam,kolaylýklar diliyorum!

:: Sonuç Ayný
Gönderen: Ali BÝLGÝLÝ / ISPARTA/KARS/Türkiye
25 Aralýk 2006
Dörtlüðünüz kýsa gibi görünsede çok güzel ve uzunca anlatýyor sevdalarý, özlemleri... Yüreðinize ve kaleminize saðlýk

:: ?
Gönderen: Aida Salem / istanbul/
25 Eylül 2006
Merhaba, þiirin kýsalýðý deðil, sözcüklerin güçsüzlüðü sanýrým beni tatmin etmeyen. Belki de iddiasý iddiasýzlýðýdýr diye düþündürdü.

:: bayaðý tefastik
Gönderen: ÇAÐLA ÞENKAN / Ýstanbul/Türkiye
18 Eylül 2006
çoq güzel diyemiyorumçünkü kýsa ve anlamsýz kelimeler var

:: Damýtýlmýþ kelimeler....
Gönderen: ertuðrul akdeniz / Kocaeli/Türkiye
6 Eylül 2006
65 yýllýk koca bir ömür Hacý Bektaþ'ýn mezar taþýndaki dört kelimeye nasýl sýðýyorsa ; ( Gördüðünü söyleme, duyduðunu konuþma ) Kalbindeki damýtýlmýþ kelimelerde beynindeki maya ile birleþince ortaya böyle güzellikler çýkarýr iþte. Kalbine, beynine, ellerine saðlýk.

:: Bir þiir, nasýl yazýlmýþsa, odur - öyledir
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
19 Aðustos 2006
Merhaba; Bir þiir; nasýl yazýlmýþsa, odur - öyledir.Þiirin kuralý yok.Þairin, þiiri yazdýðý andaki duygularýný; þairden baþka kim bilebilir!Uzun þiir, güzel þiirdir diye bir kural yok.Ben sevdim þiiri.Okurken; bana yakýn geldi sözler.Zaten bir þiiri beðenmek, tamamen okuyucu ile ilgili.Bize hitabeden þiirler, anlayabildiðimiz ve aradýðýmýzý bulduðumuz þiirler; bize güzel gelir.Týpký, herhangi bir yerde beðenerek yediðimiz yemeklerin, annemizin yaptýðý ve bizim tadýna alýþýk olduðumuz yemekler gibi.Baþarýlý çalýþmalarýnýzýn devamýný dilerim....Zaten yazdýkça, herþey daha güzel olacak.Bir süre önce yazdýðýmýz þiiri bir süre sonra beðenmememiz; þiirde daha iyiye - daha güzele gidiyor olduðumuzun iþaretidir.Bunu, siz de yaþayacaksýnýz.Sevgiyle kalýn.Kâmuran Esen

:: ne desem?
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu/Türkiye
14 Aðustos 2006
eylem ile arasýndaki baða bakarsak,tersine bir iþleyiþ sözkonusu ve þiiri bozuyor bu!.. tabii ki buna þiir denilirse;özür dilerim!.. saygýlarýmla... Yazarýn Notu: Hissettiðimi yazdým. Eleþtri için özür dilemene gerek yok. Bana kalýrsa eleþtrin de mantýklý ve tutarlý deðil. Sadece eleþtri olsun diye yazmýþsýn

:: önemli olan
Gönderen: ahmet zahit dizdar / Ýstanbul/Türkiye
30 Haziran 2006
ben þiirin kesinlikle uzunluk veya kýsalýk olarak deðerlendirilmesine karþýyým. þiir bir duyguyu ifade etmek için yazýlýr ve eger o duygu bir mýsrada anlatýlabilmiþse varsýn þiir bir mýsra olsun :)

:: güzel ama..
Gönderen: Nurhan Býdýkoðlu / Ýçel(Mersin)/Türkiye
25 Haziran 2006
þiirler kýsmýnda en çok okunan þiire bakmak istedim ama bu kadar kýsa bir þiir olduðunu görünce þaþýrdým doðrusu.. þiire bir lafým yok ama okuyucu kalitesini düþününce yoðun þiirlerin üstlerde olmasýný temenni etmiþtim.. þiir yine akýcý.. devamýný dilerim.. saygý ve sevgilerimle.. Yazarýn Notu: Haklýsýnýz þiir kýsa... Ama laf olsun diye uzun satýrlar döþemenin de manasý yok diye düþünüyorum.Bazen susmak en büyük cevap olur. Cümle gýrtlakta kalýr ve sadece bir dörtlük anlatýr her þeyi...

:: hani..
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
15 Haziran 2006
bir þarký vardý: bana her þey seni hatýrlatýyor.. eylül, unutmalar, þiirler vs.. okuyorum günlerdir.. galiba, içini boþaltana kadar ayrýlýk kesecek, buz tutacak, yazý üstüne yazý gelecek gaipten.. þimdi "zaman" diyecem, olmayacak bilirim, sinir eder insaný ezbere dayalý sözler.. sadece benim ezberimi söylemek istedim: "yazmak"




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özlem þiirleri kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bana Her Þey Seni Hatýrlatýyor!
Tüm Ayrýlýklara Dair
Beklenen
Yokluk
Her Kýskaçta Daha Çok Kanýyorum
Rüya!
Ayrýlýðýn Þerefine

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yanacaðým
Öncesi Yok
Seni Kendime Sakladým, Hepsini Bana Sapladým.
Benim Adým Mabure;
Su ve Ateþ
Dua…
Utandým Filistin
Vâcid
Susuyorum, Sakallarý Uzamýþ Tüm Þafaklara
Fecr...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
"Aþk, Aþk Ýster" [Öykü]
Sesimi Duyan Var mý? (2. Bölüm) [Öykü]
Sesimi Duyan Var mý? (1. Bölüm) [Öykü]
Yusuf Kuyuda [Öykü]
"Sakýn Yapma" [Öykü]
"Saat 14. 00" [Öykü]
Kýrnap [Öykü]
Umut ve Çocuk… [Öykü]
Dimitri (Korku - Roman) [Roman]
Aþk mý Alýþkanlýk mý? [Deneme]


Orhan TURAN kimdir?

Yazarken çarptýðým kayalar, ruhumun akýþýný kemirince görüntü farklýlaþtý. Her otuzuna geldiðinde mi, muahasebe yapma gereði duyar insan. . . Cevaplanmasý gereken çok soru var þimdi. . . Allah'a af dileyerek, hayata ikinci defa baþlamak. . . Ýkinci þans da bu olsa gerek!

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Orhan TURAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.