"Gelecek, şimdiki zamandan çok da farklı değildir; sadece daha pahalıdır." - George Orwell"

Simten K. Ataç

Simten K. Ataç

January 2002 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

Simten K. Ataç İlk Roman
Kendimi korku filmi izler gibi hissettim Rahmi Bey'in tespitlerini okurken :) Fehime hanım tebrik ederim, umarım emeğinizin karşılığını kısa sürede alırsınız. Sevgiler
Simten K. Ataç
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
Katılıyorum Necat Bey, Nietzsche okumak ve hayata bakışını anlamak; hem teknik hem fikir olarak destekliyor insanı. Okumanın dışında bu filozofu biraz daha hızlı anlamak isteyenler için; Irvin D. Yalom'un yazdığı When Nietzsche Wept ( Nietzsche ağladığında ) isimli kitabın 2007 yılında çekilmiş olan filminin seyredilmesini tavsiye ederim. Aslında kitaptan çekilen filmlerde genellikle ulaştığım sonuç hayalkırıklığı olduğu halde bu filmi gene de seyretmek istedim ve bu sefer son derece etkilendiğim bir sahneleştirme ile karşılaştım. Sevgiler,
Simten K. Ataç İzEdebiyat
Sevgili Diren, Yorumlarda ki uygulama ve kişisel sayfalarda yazıların yanına eklenen kayıt tarihleri güzel olmuş gerçekten, çok beğendim. Kütüphanelere yazı ekleme ile ilgili bir sorun var gördüğüm kadarı ile, hata mesajı veriyor. Kolay gelsin,
Simten K. Ataç Ben bir yazarım!
Yazarların yabancı dil bilmeleri şart mı? Yazarın kaleme aldığı konuyu sunarken karşısındaki izleyiciyi sürükleyebilmesi için o yazıyı aktarırken kullandığı dile hakim olması ilk şart elbette. Eğer forumun konusu şart içermemiş yani sadece bir detayın altını çizerek örneğin “ yazarın yabancı dil bilmesi ona değer katar mı?” olsaydı; benim yanıtım “Evet” olurdu. Fakat başlık koşulun altını çizdiği için yoğunlaşmamız gereken konunun bu olduğunu sanıyorum. Anadilimiz dışında bir dili biliyor olmak bize fayda sağlayacaktır elbette en azından kaynak ve detayları araştırırken daha hızlı ve kolay sonuçlara varmamızı sağlayacaktır fakat şart değildir diye düşünüyorum. Yazarın yazdığı dilde usta olması, dilin bir kültürün en önemli yapı taşı olduğunu bilmesi, gereken saygıyı duyup edebiyatını dilin içeriğini etkili kullanarak sürdürmesi ve yazdığı konu üstüne genel kültürünü de yüklemesi gerektiğine inanıyorum. Diğer yabancı dil ise bu genel kültür olgusunun oluşması ve birikmesi sırasında etkili bir silah olacaktır mutlaka. Kişi ister ana dilinde üretsin ister vakıf olduğu bir diğer dili kullansın başarının başlangıcı “iyi kullanmak” sonuçta. Herkese sevgiler,
Başa Dön