"Gelecek, şimdiki zamandan çok da farklı değildir; sadece daha pahalıdır." - George Orwell"

Haşim Gökçek

Haşim Gökçek

October 2007 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

Haşim Gökçek Okuma Önerileri
"Karamazof kardeşler"de iki kardeş tartışırlar.biri diğerine şöyle der : "Eğer tanrı yoksa, erdem diye bir şey olamaz" Yıllar önce okuduğum kitaptan aklıma saklanan bir tümceydi. paylaşmak istedim.
Haşim Gökçek
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
BİR NİETZSCHE YAZISI DAHA... "Onlara karşı kin beslemiyoruz, hatta iyi kuzuları seviyoruz. Yumuşak başlı kuzulardan daha lezzetlisi yok " F . NİETZSCHE - Ahlakın soy kütüğü - "İyi" nin zararsızlıkla eşdeğerliğini, yine, "iyi" nin zarar görmeyeceği anlamına gelmediğini, "iyi" olmanın "iyi"yi kalıplandırmanın -bütün-ü yakalama çabasıyla ilgisinin olmadığını adı geçen kitapta açıkça görürüz. "Zarar" görenin , dışlananın kendi "iyi"sini kurgulaması kaçınılmazdı. Nıetzsche, nin kendi "iyi"sini arama çabası, göz ardı edilemeyecek soyluluk ve bir- canlı- olmanın özgünlüğünü koruma çabasıdır. tüm önyargılardan yakınır, kızar bulursunuz onu."Feda" edilmeye öfkelenirken, kendini "feda" ettiğinin farkında mıydı bilinmez... 2007 Haşim Gökçek
Haşim Gökçek
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
Nietzsche; " Ben filozof değil, ruhbilimciyim" der. Felsefe anlamında, onun önemsediği yalnızca antik Yunan felsefesidir.Anımsatmak istedim. Nietzsche' nin daha geniş bir sohbet konusu olmasını umarım bu sayfada. Ben, Hegel' den bir alıntı yapmak istiyorum izninizle. " O,bir içerik bulacak yerde bütün düşünceleri yıktığı için, benliği kendi çoraklığında yeniden bulmaktan başka bir şey bilmeyen kendi anlığıyla beslenir." G.W.F. Hegel - Tinin fenomonolojisine giriş -
Başa Dön