..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bitkibilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Semazen
Tayyibe Atay
Þiir > Aþk ve Romantizm

kloþ bir etek giyip döndüm durdum kendi yerimde .. aþk dedim döndükçe bacaklarýmý üþüten yele... sesli ya da sessiz harfler boyunca üfledim her yere... soðuldum!..

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Bitkibilim
 Kansere Kesin Çözüm Bulan Faruk Durukan Ýle Söyleþi...  (Emine Piþiren)

Ýlk günden itibaren bedenimde bir deðiþiklik baþladý. Aþýrý enerji depolamýþ gibi bir ivme kazanan bedenime söz bile geçiremiyordum. Yeni ameliyat olmama raðmen, ne yatakta yatýyor ne de günlük ev iþlerinden kendimi alýkoyuyordum.
 Papatya  (Zümrüt Mimoza)

Papatya bir bitki olmasýnýn yanýsýra bir çok þeye faydalýdýr. Tabii ki her bitki bilinçsiz kullanýlýrsa zararlý olabilir. Burada anlatmýþ olduklarým çeþitli kitaplardan ve internet ortamýndan derlemedir. Papatyanýn en bilinen yan etkisi fazla kullanýlýrsa kusma etkisi yaratmasýdýr. O yüzden belli ölçüler dýþýnda kullanýlmamalýdýr.
 Küçük Tahta Parçasýndan Dev Aðaca  (Fuat Türker)

Her tohumun içinde ait olduðu canlýnýn bütün özelliklerini kapsayan bilgiler kodludur. Kuþkusuz bu bilgi, tohumun kendisine ait deðildir. Tohum, kendi baþýna hiçbir þey yapamayan kuru, cansýz bir cisimdir. Ve onu oluþturan atomlarýn akla ve bilgiye sahip olduðunu da söyleyemeyeceðimize göre, bu bilgi tohuma yerleþtirilmiþtir.
 Kansýzlýk  (Zümrüt Mimoza)

Demir eksikliðine baðlý olarak oluþan kansýzlýkta kullanýlabilecek kolay bir reçete.
 Lahana ve Faydalarý  (Zümrüt Mimoza)

Lahananýn faydalarý
 Mantarlar Nasý Büyür?  (Neslihan Nesrin AKDENÝZ)

Mantarlar çok dikkat çekici bitkilerdir. Kökleri yoktur, gövdeleri yoktur ve yapraklarý yoktur. O kadar hýzlý büyürler ki büyümelerini gözle görebilirsiniz.
 Portakal ve Faydalarý  (Zümrüt Mimoza)

Portakalýn faydalarýný anlatan bir yazý.
 Fasulyenin Faydalarý  (Ahmet Zeytinci)

Bir ara hatýrlarsýnýz televizyonlarda ki bir komedi programýnda Gazman diye bir tip vardý, ünlü bir komedyenin canlandýrdýðý. Kuru Fasulye konservesini yeyince , Temel Reisin ýspanak yemesi gibi ona da güç kuvvet geliyordu. Oysa ki bizim kültürümüzde gaz çýkartmak, abdestin bozulmasýna da sebebiyet verir, ama siz izlerken bilinçaltýnýza bir dolu mesaj geliyor''Adama bak kuru fasulyeyi yiyor sonra da kötüleri ve kötülükleri def ediyor üstüne çarpý atýyor.'' diye düþünüyor haliyle insanoðlu...
 Denemesiyle Denedi ve Gitti  (ALÝ ÖZDOÐAN)

seni yarýndan yakýn, bugünden uzak seviyorum sen aydýnlýðýmdasýn fakat ben hep senin karanlýðýnda kalýyorum. umutlarým düþlerimde saklý sen ise umutlarýmda, ne yaptýysam ulaþamadým ben sende bir beyaz sen bende gri bir ayazsýn bilseydim bu kadar göklerde olduðunu gelirmiydim yanýna zannediyorsun kendi ellerimle kazdýðým topraða gömüyorum benliðimi. þimdi benim için tanrýya dua etmekten vazgeç eðer bana bir iyilik yapmak istiyorsan senin için kurduðum düþlerde kendine bir y




son eklenenler
Fasulyenin Faydalarý
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Bitkibilim
Papatya
Zümrüt Mimoza
Bilimsel > Bitkibilim
Lahana ve Faydalarý
Zümrüt Mimoza
Bilimsel > Bitkibilim
Kansýzlýk
Zümrüt Mimoza
Bilimsel > Bitkibilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.