"Bir kitabın kapağına bakıp onu yargılayanlar, aslında kendi kapaklarına bakmadan yaşayanlardır." - Umberto Eco"

Uçurtma ve İnsan

Uçurtma ve insanlar arasındaki benzerlik ortak amaç

yazı resim

UÇURTMA

İnsan hayatı boyunca bir var olma mücadelesi verir. Var olmak ,varlığını sürdürebilmek insan onuruna yakışır bir hayat yaşmak çok zordur . İnsan yaşamı boyunca bunun için mücadele eder. Çalışır çabalar , bazen kişiliğinden ödün vermek zorunda kalabilir . Başka başka karakterlere bürünür
Onuru için haysiyeti için.
Ama yok olmak çok kolaydır,bazen öyle bir gün gelir ki insan kendi kendinin ipini çeker ve kendi kendinin katili olabilir. Tüm güzellikler bir anlık hata sonucu yok olabilir .
Diğer bir değişle yapmak zor olandır,.bozmak ise kolay olandır
Örneğin kıpkırmızı elmalarla dolu bir ağacı bir balta darbesi ile yok edebilirsiniz Veya güzel bir evliliği , yuvayı bir anlık sadakatsizlikle yıkabilirsiniz.
Ben insanları uçurtmalara benzetirim .
Uçurtma yapmak ayrı bir meziyet ama onu göklerde uçurmak ayrı bir meziyettir. Nasıl ki uçurtma göklerde , en yüksekte nasıl salınarak , rüzgarlara karşı gelerek tüm görkemiyle uçuyorsa , bizlerde bedenimizi ve varlığımızı göklerdeki bir uçurtma misali şanla şerefle uçurmalıyız.
En yükseğe ve tanrıya kavuşuncaya kadar.

DENEME SUAT ENGİN YILMAZ

KİTAP İZLERİ

Çıplak ve Yalnız

Hamdi Koç

Hamdi Koç’un Hafıza Labirentinde Unutulmaz Bir Yolculuk: "Çıplak ve Yalnız" Hamdi Koç’un "Çıplak ve Yalnız" romanı, okuru daha ilk cümlesiyle yakalayan o nadir eserlerden: "Amcam
İncelemeyi Oku

Yorumlar

Başa Dön