..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Özlem Þiirleri > Necmettin Yalcinkaya




6 Kasým 2013
Aþkýmý Irmaklara Anlattým  
aþkýmý,özlem,ozan,

Necmettin Yalcinkaya



:ABCG:
Yine bir edebiyat atölye çalýþmamýn sonuçlarýný siz þiir severlerle paylaþmak istiyorum. Evlerinize konuk olacak Aþkýmý Irmaklara Anlattým adlý þiir kitabým 25 yýldan beri yazdýðým toplam 100 tane lirik þiirin yer aldýðý bir çalýþmamdýr. 168 sayfadan uluþan bu ürün çeyrek asýrlýk göz nurumdur. Gurbette edindiðim tek servetimdir.

Þiiri hep önemsedim, özümsedim. Benim gizli dünyamdýr. Kendimi ifade ettiðim bir alandýr. Sýkça uðradýðým ve huzur bulduðum ýlýk bir mekânýmdýr. Hayata sýký sarýlmamý ve bilgi daðarcýðýmýn faal kalmasýný saðlayan büyük enerjimdir þiir. Hüzünlü ve sevinçli günlerimde kafamdan geçenleri kaleme döktüðüm þeffaf bir mekânýmdýr. Gurbet özlemimdir. Umutsuzluðun umuda dönüþtüðü, kötülüklerin asla giremediði ve özgürlüklerin sýnýr tanýmadýðý pýrýl pýrýl aydýnlýk saçan bir edebiyat atölyemdir þiir.



Göçmenlikte yaþadýðýmýz dil kaybý, kültür kaybý, yurt kaybý, iklim kaybý yaþamýmýzýn aksayan en büyük bölümünü oluþturuyor. Yitik deðerlerimiz zaman içerisinde özleme, acýya, bazen öfkeye dönüþüyor. Yaný dýþlanýyorsanýz, sayýsýz kayýplar yaþýyorsanýz, âþýk olduðunuz insana ulaþamýyorsanýz, acý ve özlem çekiyorsanýz, sevdiklerinizi onlarca yýl göremiyorsanýz, ölenlerinizin cenaze törenlerinde bulunamýyorsanýz; tam da bu ortamda þiir bir kardelen gibi varlýðýný gösterir. Ve insan mecrasýnda hayat bulur. Mýsralara dökülür.

Bu kitabýn dokusunu oluþturan aþký, sevmeyi, göçü, hasreti, savaþlarý, yitik toplumsal deðerleri þiirin imgelerine denk düþecek þekilde yoðun edebi bir incelikle iþlemeye çalýþtým. Haziran 2013 tarihinde Babýali Kitaplýðý ( Ozan Yayýncýlýk’tan) çýkan Aþkýmý Irmaklara Anlattým kitabýmý keyifle okuyacaðýnýza ümit ederim.

Diðer kitaplarým

Bugüne kadar iki kitabým yayýnlandý. 2007 yýlýnda röportajlardan oluþan “Ýsviçre’de Türkiyeli Göçmenler" adlý kitabým Ceylan Yayýnlarý’ndan çýkmýþtý. Zira bu kitabýmýn geniþletilmiþ ve yeniden derlenmiþ ikinci baskýsý Þubat 2013 yýlýnda Ozan Yayýnlarý tarafýndan yayýnladýðýný hatýrlatmak isterim.

2012 yýlýnda 14 öykünün yer aldýðý “Kardeþ Halklarýn Nazlý Çocuklarý” adlý kitabým Babýali Kitaplýðý (Ozan Yayýnlarý) tarafýndan yayýmlanmýþtý.

Teþekkürler

Siz deðerli kitapseverlerden aldýðým deðerlendirmeleri önemsediðimi belirtmek isterim. Kitaplarýma gösterdiðiniz ilgi, beni fazlasýyla memnun etmiþtir. Bundan böyle sizlerin deðere baðlý kalarak hayat hikâyelerini severek yazmaya devam edeceðim…

Keza bugüne kadar hiçbir karþýlýk beklemeden, kitaplarýmýn tanýtýmýnda desteðini esirgemeyen Türkiyeli sivil toplum kuruluþlarý ve göçmen basýnýna bu sorumlu davranýþlarýndan ötürü teþekkür ederim.
Basýnýmýzýn ve kurumlarýmýzýn bu emeðini çok ama çok önemsediðimi bir kez daha belirtmek isterim.
Çalýþmalarýmý yakýndan takip etmeleri, sahici yaklaþmalarý ve yorumlamalarý memnuniyet vericidir. Göçmen kurumlarýn ve basýnýn görevlerinden biri de göçmen edebiyatýna, sanatýna, politikasýna, ticaretine kafa yoranlarý toplumla buluþmasýný saðlamaktýr. Yani herkes üzerine düþeni yapmalýdýr.

Kitaba eriþim adresleri

Daðýtým: Ýstanbul: 2A, Alfa, Alkým, Artý, Bilgi, Caðaloðlu, D&R, Final, Paraf, Remzi, Say, Totem, Yelpaze Ankara Iþýk Eðitim, Ýmge, Kýta, Ekinoks Ýzmir Erdoðanlar, Gema.

Ýnternet eriþim: www.kitapyurdu.com, www.yenisayfa.com, www.kitapnet.com, www.iskenderiye.com, www.selsus.com, www.dharma.com.tr, www.ideefixe.com

Hüseyin Can
hcan1960@hotmail.com
hueseyin.can@gmx.net

NOT: Bu sene yapýlan 32 Uluslararasý Ýstanbul Kitap Fuarýna Yazar Hüseyin Can da katýlacaðýný açýkladý. Hüseyin Can yaptýðý yazýlý açýklamada, 9 Kasým 2013 Cumartesi günü saat 11 ile 13 arasý Ozan Yayýnlarý Standýnda kitaplarýný imzalayacak.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özlem þiirleri kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Yaným Eksik Kalýr
Alýp Getirmeli Seni Bana
Resmine Baktýkça
Bu Gece...
Geldin...
Sen Kokan Ýzmir Kokan
Akýp Gidiyorum

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Göðü Kucaklamak
Ýnadým Ýnad Ýþte...
Susturamam
Sana Koþarken
Yapayalnýz Bir Baþýma
Sýrasý Mýydý?
Kendim ve Þiirim Ýçin
Acýnýn Besmelesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zehra [Öykü]
Kýsa Bot [Öykü]
Toprak Kokusu [Öykü]
Sahile Vuran Kelebek [Öykü]
Kömür Gözler [Öykü]
Balik ve Melisa [Öykü]
Anamdan Ýnciler/ Anamýn Entarisi [Öykü]
Yeni Bir Gün, Yeni Bir Umuttu Onun Ýçin… [Öykü]
Bir Gün Mutlaka! [Öykü]
Böcek [Öykü]


Necmettin Yalcinkaya kimdir?

1960Sarýkamýþ doðumlu. 1977-78 Ýzmir Namýk Kemal Lisesi Edebiyat mezunu. Ozan Yayýncýlýktan 12 Eylül’de Çok Güldük Netekim! Mendil Sen Kokuyordu ve Stres Bileziði ve On Çocuktuk Aný/Öykü. Çeþitli dergi ve sitelerde öykü, þiir yazarlýðý. Ayrýca Edebiyatbahcesi. net sitesinin kurucu emekçisiyim. Yürüyüþ, sinema, tiyatro ve olta balýkçýlýðý hobilerim var. Yazmayý ve okumayý seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Tolstoy,Ahmed Arif, Nazim hikmet, Cengiz aymatov,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Necmettin Yalcinkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.