..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




29 Mayýs 2018
2018 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni  
Ahmet Sargýn
2018 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni Makalesi ve haberi


:IGH:

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnýn katkýlarýyla, Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneðince düzenlenen 2018 Sürmeli Þiir Þöleni ve Âþýklar Bayramý Etkinliði Gerçekleþtirildi. Okur - yazar Buluþmasý aðýrlýklý bu programa Yozgat Milli Eðitim Müdürlüðü ve Kültür Turizm Müdürlüðü destek saðladý.

11-12-13 Mayýs tarihlerinde gerçekleþtirilen programa 17 ilden çaðrýlan toplam 27 þair yazar katýldý, programa Yozgat'tan da 15 kadar þair yazar katýlýp Etkinliðin güzel geçmesine vesile oldular. Katýlýmcý Konuklarla sabah kahvaltýsýnda buluþan Yozgat Vali Yardýmcýsý Þükrü Çakýr þairlerle bir süre sohbet edip onlara " Süper Yozgat" þiirini okudu. Toplu halde Yozgat Vali Yardýmcýsý Faruk Ekiz'le valilik toplantý salonunda buluþan þair ve yazarlar burada vali yardýmcýsýna mini bir program takdim ettiler.

11 Mayýs cuma günü Baþlayan Sürmeli Þiir Þöleni'ne Katýlan þair ve yazarlar Ýl Milli Eðitim Müdürlüðünce belirlenen 5 ayrý okulda" Okur- Yazar" buluþmasýný gerçekleþtirdiler. Yoðun ilginin yaþandýðý okul programlarýnda þair ve yazarlar öðrencilerle sohbet edip þiir ve edebiyat üzerine Konuþmalar Yaptýlar. Okumanýn Önemi, yazma ihtiyacý ve Þiirin edebiyatýmýzdaki yeri- Önemi konulu sohbette kendi þiirlerini yorumladýlar. Ýlk günkü etkinlik þehir gezisi ve valilik ziyareti ile devam etti.

12 Mayýs Cumartesi günü ise Kültür Ve Turizm Müdürlüðü salonunda "Sürmeli Þiir Þöleni" salon programý yapýldý. Bu programa Yozgat vali yardýmcýsý Faruk Ekiz, Il Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halýcý, Il Dernekler Müdürü Hakký Yurtlu, dernek ve kurum temsilcileri ile konuk þair ve yazarlar katýldýlar. Þairlerin Þiir Yorumlarý ile renklenen programda aþýk ve ozanlar da eserlerini saz eþliðinde seslendirdiler. Programýn sunumunu Yozgatlý hemþehrilerimiz: Rifat Çakýr ve Yasemin Doðru yaptý.

Þiir Þöleni ile ilgili teþekkür konuþmasýnda dernek baþkaný Ahmet Sargýn etkinliðe destek veren kurumlara: Yozgat Valiliði'ne, Milli Eðitim Müdürlüðüne, Il Kültür ve Turizm Müdürlüðüne, Dernekler Il Müdürlüðüne ve þair- yazar konuklara teþekkür etti. Sürmeli Þiir Etkinliklerini 1997 yýlýnda baþlattýk devam ettiriyoruz; amacýmýz Türk Kültür'ünü hizmet etmek, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak ve Yozgat'ýmýzýn tanýtýmýna katký saðlamaktýr, dedi emeði geçen herkese teþekkür etti.

2018 YOZGAT SÜRMELÝ ÞÝÝR ÞÖLENÝ

1996 Yýlýnda baþladýðýmýz ve Yozgat televizyonlarýnda devam ettirdiðimiz “Sürmeli Þiir Þölenleri” “ devam ediyor. Evet yýlmadýk, býkmadýk, usanmadýk ayný heyecan ve ayný hevesle bu programlarý yapýyoruz. Neden diyeceksiniz? Kültürümüzü yaþatma, yeni nesillere aktarma ve ilimizi tanýtma adýna hevesle yapýyor, þehrimizin tanýtýmýný öne çýkarmaya çalýþýyoruz. “Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Derneðini” 2006 yýlýnda kurmuþtuk, daha sonra 2015 de “ Yozgat Þair ve Yazarlarý Derneði” olarak yeniledik bu isimle devam ettiriyoruz. Ýlimizde yüzlerce gazeteci, þair, yazar- ozan konuk ettik. Ýl dýþýnda yapýlan kültür ve sanat faaliyetlerinde de ilimizi onurla temsil etmeye çalýþtýk.

2018 Yýlýnda da yine güzel bir etkinliðe imza atmýþ olduk. Sürmeli Þiir Þöleninin yaný sýra, “Okullarda Okur- Yazar Buluþmasý “ ile ses getiren, dikkat çeken bir organizasyon oldu. Bu yýlki programýmýza kimler katýldý: Ankara’dan, Ali Karaca, Durak Turan Düz, Murat Duman, Rifat Çakýr, Adnan Þahin, Samsun’dan Ahmet Seven, Kütahya’dan Ayþe Ceyhan Düzgün, Züleyha Özbay Bilgiç, Nevþehir’den Ayþe Paslanmaz, Ýstanbul’dan, Bahar Ýkbal Önal, Leyla Gül Varoðlu, Kýrþehir’den Derviþ Ekim, Ýsa Erdoðan, Bursa’dan, Gönül Aydemir Adýgüzel, Tokat’tan Hasan Akar, Rasim Yýlmaz, Amasya’dan Mustafa Ayvalý, Kayseri’den Þeyhmus Çiçek, Eskiþehir’den Þerife Gündoðdu, Kahramanmaraþ’tan Zahide Eskici katýldýlar…

Yozgat’tan da konuklarýmýz vardý: Hakký Yurtlu, Ekrem Gürer, Sunucumuz Yasemin Doðru, Murat Erciyas, Songül Yurdagül, Kelami Akdemir, Neþet Ýçöz, Ýdris Gümüþ, Osman Yüksel, Erdoðan Bektaþ, Osman Þahbaz, Arzu Karademir, Emre Akdað, Rýza Doðangönül, Kadir Asil, Ýsmail Salman, gurbetçi hemþerimiz Doðan Tufan, Dursun Ayer’de aramýzdaydý.

Salon Programýmýz rahmetin gölgesinde geçti, yoðun yaðmur altýnda icar ettik. Güzeldi, seçkin ve saygýn bir ekip vardý. Dostlarýmýz aramýzdalardý, hepsine teþekkür ediyoruz. Uyumlu, seçkin ve saygýn insanlarla güzel bir salon programý gerçekleþtirdik. Bir gün önce ise okullarda öðrencilerimize yönelik “ Okur- Yazar Buluþmasý” ný gerçekleþtirmiþtik. Arkadaþlarýmýz bu programý harika buldular ve öðrencilere faydalý olduðunu vurguladýlar. 5 Ayrý okulda gerçekleþtirdiðimiz etkinliðin tadýna doyamadýklarýný ifade ettiler ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Þair ve yazar arkadaþlarýmýza hassaten teþekkür ediyoruz.

2018 Sürmeli Þiir Þölenimize katký saðlayan kurumlara: Kültür ve Turizm Bakanlýðýmýza, Yozgat Valiliðimize, Vali Yardýmcýlarý Þükrü Çakýr ve Faruk Ekiz’e, Ýl Kültür Turizm Müdürü Metin Halýcý’ya, Müdür Yardýmcýsý Ahmet Elmalý ve Kültür Müdürlüðü Personeline, Ýl Milli Eðitim Müdürü Yusuf Yazýcý ve Þube Müdürü Adem Öztürk’e, Ýl Dernekler Müdürü Hakký Yurtlu’ya, Hayri Ýnal Konaðý Sorumlusu kardeþimiz Önder Yaþar’a, Özel Müze Sahibi Mehmet Saygý’ya, baþarýlý sunucularýmýz Rifat Çakýr ve Yasemin Doðru’ya, bizi yalnýz býrakmayan dernek baþkanlarýna, yönetim kurulundaki arkadaþlarýmýza (Ýsmail Koçak, Tarýk Yýlmaz, Ekrem Gürer’e) ve tüm þair- yazar dostlarýmýza teþekkür ediyor saygýlarýmýzý sunuyoruz.

Ayrýca “ Okur- Yazar Buluþmasý” programýmýzda bize yardýmcý olan ve imkânlarýný seferber eden: Ayþe Ilýcak Ýmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ýdris Çetin’e, Merkez Ortaokulu Müdürü Mustafa Uyar’a, Þehit Bahadýr Buharalýoðlu Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan’a, Þehitler Fen Lisesi Müdürü Fatih Baþkal’a, Gazi Mustafa Kemal Ýmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Yaþar Doðru’ya, ilgili okul öðretmen ve idarecilerine, sevgili öðrencilerimize teþekkür ediyor þükranlarýmýzý sunuyoruz.

2018 Sürmeli Þiir Þöleni ve Âþýklar Bayraðý güzel anýlar ve güzel duygularla sona erdi. Þehrimiz adýna unutulmaz ve seçkin bir program olarak kayda geçtiðine inanýyoruz… Þair- yazar dostlarýmýz bunu anýlarýnda, þiirler ve makalelerinde dile getiriyorlar onlara da hassaten teþekkür ediyoruz. Yeni güzel programlarda buluþmak dileðimizle…
Ahmet SARGIN
Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sorgun Kapaklý Köyü Þiir Þöleni
Yozgat Tanýtým Günleri Muhteþemdi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri
Altýn Tesbih ve Fatma Çetin Kabadayý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021 [Eleþtiri]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.