..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Uygarlýk, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayýda artmasýdýr -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Baran Karaca




11 Mayýs 2004
Bana Yalnýzlýðý Anlat  
Baran Karaca
Kadýn ve yaralý kalbi yavaþ yavaþ, ve tadýný çýkarak yürüyordu Ýstiklal caddesini. Yanýndaki adamýn türlü düþünceler geçiyordu kafasýndan. Adam deli gibi aþýktý kadýna.


:BGBD:
Hiç aðlar mý acaba Taksimde sakýz satan çocuk. Ya da gözlerinden yaþ gelip, kendini yalnýz hisseder mi hiç bilmem kaç yaþýndaki ihtiyar, Ahmet amca? Ýsyan eder mi ölüp onu bu dünyada yalnýz býrakan arkadaþlarýnýn yokluðuna.
Kadýn ve yaralý kalbi yavaþ yavaþ, ve tadýný çýkarak yürüyordu Ýstiklal caddesini. Yanýndaki adamýn türlü düþünceler geçiyordu kafasýndan. Adam deli gibi aþýktý kadýna. Kadýnsa; mutlu gibi görünmeye çalýþýyordu adamýn yanýnda... Ve fakat mutsuzluðunu bir yerden sonra belli ediyordu...

Kadýnýn biri akordiyon çalýyordu içindeki acýlarý dýþarý vururcasýna. Sevgiye aç olan bir hayat kadýný, kaldýrýmýn kenarýnda müþteri bekliyordu. Fakat kiminle yatsa, yatakta seviþmiyor sanki aðlýyordu bu sevgisizlik selinin içinde. Ve mendil satan çocuk, etraftakileri anlamak istercesine insanlara bakýyordu. Birden gözleri daldý mahallenin delisinin. Deli deðildi aslýnda. Sadece etraftakiler öyle isimlendirmiþlerdi.

Derken kendime sýðýnacak bir yer aracasýna gittim o her zaman el ele gittiðimiz sahile. Her zaman oturduðumuz yere oturdum yine. Ama bu sefer yalnýzdým. Aradan yýllar geçmiþti sensiz oluþumda. Seni unutamamýþtým! Kendi kendime kavgalar edip, sonra kendimle küs-barýþ olma konusunda karasýz kaldým defalarca. Belki de daha yalýn bir þekilde; "Yalnýz" kaldým diyebilirim. Ýçimde düðümlenen, gözlerimden çýkacak yer arayan, ancak her nedense çýkamayan acýlar besledim yýllarca sevgimin yanýnda. Belki de sensizliðe alýþmaktý yaþadýðým korku. Öyle ya; beni yalnýzlýktan kurtaran kiþi, hayal prensesimdin. Belki de gerçekten bir hayal ürünüydün. Hiç yaþamamýþtýk öyle bir sevgiyi(?).. Kadehlerde arayýp, göz yaþlarýmda bulmuþtum ben seni. Gözlerindeki nem kurudu mu bilmem; ama ben hala uzatmalarý oynuyorum! Gelmeyeceðinin bilinci içinde, kendime her gün birbirinden saçma, birbirinden anlamsýz türlü türlü yalanlar söylüyordum. Ýstediðim þey senin hiç gitmemendi aslýnda!

Baþka dünyalarda buluþuruz sanýyorduk. Aradan geçen zamanýn verdiði tek þey acýydý galiba. Bir de karamsar duygular. Hani bir çölün ortasýndaki mezarlýk gibi. Ya da birbirini aldatan iki insanýn, gerçekten büyük bir meziyet yapmýþ olmalarýnýn verdiði iç huzur(?). Biz hiç aldatmadýk birbirimizi, hiç üzmedik. Peki neydi bizi asýl ayýran? Þiir yazmama engel olan? Þu anda, þu saatte ne yapýyorsun acaba? Hani o çok sevdiðimiz, çok eðlendiðimiz sahilde þimdi göz yaþlarýmdan adýný yazýyorum hayattan bezmiþ kumlara. Ve her fýrsatta yineliyorum; hala seni seviyorum...!

Kadýn ve yaralý kalbi bir sigara yakmýþlardý, sanki bütün hüzünleri sigaranýn dumanýnda uçup gidecekmiþ gibi.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yüreðine , aklýna saðlýk ;)
Gönderen: Gökþin Gülsoy / Trabzon/Türkiye
17 Ekim 2007
abim yazarda güzel olmazmý:)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimelerin Anlatmaya Çalýþtýðý Tek Heceliler
Senden Sonram
Gerçeðe Doðru
Masal
Harf Zaiyatý
Rüzgar ve Sen

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hoþ Geldiniz...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýyiki mi Doðdum [Þiir]
Adý Nihan'dý [Þiir]
Elveda Anlatýcý [Þiir]
Þimdi Uzaklar Yanýmýzda [Þiir]
Hikaye ve Biz Arasýndaki Döngüsel Ýliþki [Þiir]
Çölde Sevmek [Þiir]
Sana Kaçmak [Þiir]
Neden Yazýyorsun [Þiir]


Baran Karaca kimdir?

Korkma; Gel Karanlýða. Orada ben Varým. Yalnýzlýðýma, çaðresizliðime gel beraber aðlayalým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli Kanýk, Atilla Ýlhan, Yýlmaz Erdoðan, Ferhan Þensoy, Cem Özer


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Baran Karaca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.