"Gelecek, şimdiki zamandan çok da farklı değildir; sadece daha pahalıdır." - George Orwell"

Necat Dilaver

Necat Dilaver

May 2003 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

Necat Dilaver
Hırsızlık...
Yazarlık Kaynakları
Günümüzde kendini internet sayesinde yazar sanan hırsızlar ellerini bile tatmin edemeyen bir manstürbatöre dönüşmüşlerdir. Hırsızlık resmen bir 'Yazarlık Kaynağı' olmuştur. İz'de yazmaya çalışan arkadaşlar: Cem AKKKILIÇ sayesinde bir yazımın çalındığını öğrendim ve bir nevi cadı avı başlatmaya karar verdim. Şöyle ki: Eser: Erdoğanizm, İz'deki yayın tarihi: 9 Kasım 2008 Gerçek sahibi: Necat DİLAVER Hırsız: ERDİNÇ ARAS, Hırsızın yeri: Ardahanınsesi.com, Hırsızın linki: http://www.ardahansesi.com/koseyazi/281/erdoganizm-ve-demogolji Şimdi herkes hırsıznı bulsun ve deşifre etsin...
Necat Dilaver Niçin yazıyorum?
Gündelik hayat doğal mı ki eserler doğal olsun... 'Doğallık' bazen gündelik hayatın faşist bir uygulaması değil midir?
Necat Dilaver Niçin yazıyorum?
Gündelik hayatın 'yazma' isteğine, yeteneğine etkisi... Estetik kavramı ile beslenen-beslenmesi gereken 'yazma' eyleminin gündelik hayatla olan bağı... Yazmak, gündelik hayatın hangi getirdiklerinden kaçmaktır? Ya da yazmak gündelik hayatın estetik yanını yakalayabilmek midir? Yazmak, gündelik hayatın estetik hali midir? Yazmak, niçin? Gündelik hayat için mi? Gündelik hayatı şekillendirmek için mi? Gündelik hayattan kaçmak için mi? Niçin? Sanırım; niye okuyorsak onun için yazıyoruz...
Necat Dilaver İzEdebiyat
İzedebiyat'ta yazmaya çalışan arkadaşlar; lütfen Türkçe konusunda çok dikkatli olalım. 'Ya da' yı bile yanlış yazanlar var. Bir çok ünlü yazarın düzeltmen kullandığı malum. Ama, bazen öyle büyük hatalar görüyorum ki yazıyı okumaya devam edemiyorum. Yazıya saygım kalmadığı gibi, yazar da kafamda mimleniyor. Bazen kendi kendimi bile mimliyorum... Çünkü; okudukça kendimde de hatalar buluyorum...
Necat Dilaver İzEdebiyat
'Yangın Yeri ve Manolyalar, Masadaki Yazıcı Adam ve Hata, Yazar' adlı üç eserim silinmiş... Sanıyorum bir sunucu hatası. Ama bu hatalar son dönemde çoğaldı. Ne yapmak gerek acaba?
Necat Dilaver Yeni Bir Dünya Düşlemek
Yeni bir dünya, yeni bir eserdir. Ama küresel sermaye bize bu eseri gerçekleştirmeyi bırak düşlemeyi bile yasaklıyor. İzedebiyat'ta yazmak yeni bir dünya düşlemek demektir-demekti. Peki, sorarım size; kimin haberi var bu düşten... Önemli olan İzedebiyat'la yarattığımız, kendimizce 'yeni dünya'da yalnız kalmak değilse tabi...
Necat Dilaver İzEdebiyat
Yaklaşık beş gündür tıkladığım yazıları okuyamıyorum. Şöyle bir uyarı yazısı çıkıyor: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e14' [MySQL][ODBC 3.51 Driver][mysqld-5.0.27-community-nt]Duplicate entry '8976887' for key 1 /yazi.asp, line 127 Sorun nedendir bilemiyorum ama bu site mutlaka korunmalı. Yazarların üstüne maddi bir sorumluluk düşerse, herkes elini taşın altına sokmalı. Çünkü İzedebiyat; yazın dünyasında ve Türkiye'nin sorunlarında önemli olduğu kadar demokratik bir görev de üstlenmiş durumdadır.
Necat Dilaver
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
Nietzsche ve doğru...Yan yana gelmemesi gereken ateş ve barut gibidir ve hiç bir zaman yan yana gelmemiştir. Nie'nin derdi 'doğru' kavramını içermez. Dolayısıyla Sayın Rahmi Vidinlioğlu'nun şu cümlesi bence Nie'nin büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyar 'Nietzsche’nin söylediklerinin çok büyük bir bölümü doğru olmasına rağmen, - ne yazık ki - sorumlu olarak gördüğü şey yanlıştır.' Yani Nie yıllar sonra bile, hatta hayatta değilken bile; anlayana cevap verir... Dediğim gibi 'Zerdüşt Böyle Buyurdu' kitabı mutlaka okunmalı... Hem de birkaç çevirmen ve yayınevinden...
Necat Dilaver İnternet ve Yazarlık
Şu an olmasa bile çok yakında internetin yazın dünyasında çok önemli rol alacağını düşünüyorum. Örneğin; artık netten kitap şatışı ciddi rakamlara ulaştı. Yazarlar da çok yakında sadece nette yazacak. 'Kitabı eline alıp okumanın havası başka' gibi duygusal yaklaşımların son bulacağına eminim. Tek endişem, internetin bize verilmek isteneni vermesi. Yani kitaplar kadar özgür olamaması. Sonuçta nete tek hakim Microsoft ve Amerika. Ayrıca internet sanıldığı kadar sonsuz kaynak sağlamıyor. Ama tabii ki bunlar da çözülecek. Eminim.
Necat Dilaver İzEdebiyat
Kütüphaneye yazı ekleme sorunu devam ediyor... Yazı ekleye tıkladığımda açılan sayfada 'The page cannot be found' yazıyor. Saygılarımla, kolay gelsin...
Necat Dilaver
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
Nie'nin Zerdüşt Böyle Buyurdu adlı kitabının okunmasını ısrarla salık veririm. Bir kitap okudum hayatım değişti demek isterseniz ya da bilmediğiniz yazma yeteneğinin açığa çıkmasına yardımcı olmak isterseniz veya farklı düşünmek isterseniz bu kitap bunlar için birebirdir. Kitap ve Nie için söylenen 'faşizme yol açtı' 'delinin biriydi' 'dizgeci değildi' gibi saçmalıklara kulak asmayın. Kitaptaki insan sevgisini anlayabilmek biraz zaman ve birikim gerektiyor, o kadar. Nie diğer yazarlar gibi olması gerekeni değil, olanı yazmıştır ve bu yüzden en insancıl filizoftur...
Necat Dilaver İzEdebiyat
Kütüphanelere yazı eklenemiyor... 'The page cannot be displayed There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed...' Gibi bir uyarı yazısı çıkıyor
Başa Dön