..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ayyuk.
Servet Alkan
Þiir > Garip

Ben Keçi severim kardaþ Keçi besleyeni Keçi seveni Keçi türevlerini Hikayelerini… Meraklý Özgüvenli Heyecanlý Sýcak samimi Ýlle de ; Angora Keçisini… Kezyazlar hariç… Ahfeþin keçisi ile Keçinin Ahfeþi… Ýnat mý inat/yav he he… Onlar yükseðe týrmanmayý marifet sayar Uçurumlara yalnýz týrmanmak deðil marifet Marifet insanlýða fayda da… Ey Günah keçisi, Keçileri kaçýran; Beni anlayacaðýný biliyordum Gel öpem…! Unutma; ‘’Aðaca çýk

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar
61 
 Üç Türlü Ýnsan  (osman demircan)

Üç türlü insan vardýr. Leyleklerin getirdiði insanlar birinci gruptur. Bunlar bol bol lak lak ederler. Burunlarýný her þeye sokarlar. Kibirli kibirli yürürler. Gezerler tozarlar. Yüksekten uçarlar. Zengin ve gösteriþlidirler. Ýkinci grubu dünyaya kargalar getirir. Bunlar leþ yerler. Bu yüzden ölümü ve savaþý çok severler. Barýþtan nefret ederler. Hýrsýzdýrlar ve fýrsatçýdýrlar. Sömürmeyi ve yok etmeyi iyi bilirler.
62 
 Güneþ Çarpmasý  (Ahmet Zeytinci)

'Ýspanya'da Angeles Duran adlý 49 yaþýnda ki kadýn, notere giderek, Güneþin kendisine ait olduðunu tescil ettirdi.Güneþ adlý yýldýz Angeles Duran'a aittir metnini, notere onaylatan Duran, Dünya üzerinde yaþayan herkesten, aydýnlatma ve ýsýnma parasý talep ediyor.'' Kaynak:Hürriyet Gazetesi
63 
 Dolap Niçün Ýnilersin Markam Dandik Anýn Ýçün  (Cafer ÞAHÝN)

Bir gün, artýk iþlevlerini yerine getirmekten aciz ve modasý geçmiþ buzdolabýnýzý deðiþtirmeye karar verip bir gýcýr gýcýr NO FROST almaya karar verirseniz ve hemen akabinde aldýðýnýz yeni dolabýnýz sizi hayal kýrýklýðýna uðratýrsa n"aparsýnýz?
64 
 Yuvarlak Masa Toplantýlarý Nasýl Yapýlýr  (Ahmet Zeytinci)

Umalým ki yuvarlak masanýn etrafýnda ki insanlar yuvarlak deðilde ok gibi doðru insanlar olsunlar, yoksa ne o toplantýdan hayýr gelir ne de insanlardan... Bir de masanýn etrafýnda toplanan insanlarýn önünde ki bardaklarýnda dört köþe olmayýp yuvarlak olmasýna dikkat edilmelidir...
65 
 Ayhan Menteþ Hoca’mýzýn Ardýndan  (Hakan Yozcu)

Ayhan Menteþ Hoca ile birkaç defa röportaj yapma þansým oldu. Yaptýðýmýz bir röportajýnda “Ýnsan, hangi sanatla uðraþýrsa uðraþsýn, yaptýðý her uðraþ, onun kiþiliðine zenginlik katar. Sanat, insana deneyim kazandýrýr. Uðraþlarý içerisinde insan, yeni kiþilikler, yeni uðraþlar tanýr. Bir arý, her çiçeðe konar. Turunç çiçeklerine konduðu zaman turuncun tadýný alýr. Baþka bir aðaca konduðunda onun lezzetini alýr. Bir sanatçý da böyledir. Eðer sanatçý, kapalý bir evde yaþarsa deneyim birikimleri çok sýnýrlý kalýr. Onun için insanýn gezmesi, yeni yerler görmesi, baþka kültürleri tanýmasý, baþka meslekleri öðrenmesi gerekir.” demiþti.
66 
 Bazýlarýna Her Yýl Ayný Fark Etmez  (Ahmet Zeytinci)

Bu öküzler, kadýnlarýný dövenler, sövenler, silah, býçak çekip öldürenler. Ýnsanlara sevgi saygý göstermeyenler, hayvanlara eziyet etmeyi bir yetenek zanneden kalaslar. Terör ile bir þey elde edeceklerini zanneden hýyarlar... Allah’ýn yazdýðý ilahi kaderi kabul etmeyip yýldýz fallarýndan veya medyumlardan medet bekleyenler...
67 
 Bir Parantezin Anatomisi  (Bayram Kaya)

Kemalizm’in kurucu unsur olmakla meþruiyetliði tartýþýlmazdýr. Kemalizm "Sevir anlaþmasý" gibi yurdun parça parça olmasýný onaylayan sürece karþý oluþtur. O atamýz diye övündüðünüz son Osmanlý Sevr’i imzalamýþtý. Açýktan bu; meþru olana ve vatana ihanetti. Son Osmanlýnýn ihanetçi tutumla iþgali onaylamasý ve iþgalcilerle iþ birliði içinde olmasýyla meþruiyet ligini yitirmesi de; bir baþka gerçektir.
68 
 Bir Hayal Nasýl Gerçekleþti?  (Levent Ümit Temiz)

Dile kolay kardeþim, tam 28 yýl bekledik biz bu baþarý için.
69 
 Ülke Olarak Yýllardýr Sosyal Þizofrenlerimizle Uðraþýyoruz…  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Toplumda sosyal bozukluklara sebep veren hareketler...
70 
 Lale Soðaný  (Tayyibe Atay)

hiç bitmiyor evimin içindeki kavga!..:))
71 
 Kvk Garantisi  (Levent Ümit Temiz)

KVK garantisi mi? Bir daha düþünün!
72 
  öðretmene Verilen Deðer Her Þeye Deðer  (Hakan Yozcu)

Öðretmenliðe ilk baþladýðýmda ilk 24 Kasým Öðretmenler Günü’nden büyük keyif almýþtým. Kýrsal bir kesimde bir ortaokulda Türkçe Öðretmeniydim. O gün, öðrencilerin bana olan ilgilerini, kucaðýmýn çiçeklerle dolmasýný, öðrencilerin bana sarýlmak ve beni öpmek için yarýþa girdiklerini hiç unutmuyorum. Belki bu nedendir ki 24 Kasým tarihini hep Öðretmenler Günü olarak kabul ediyorum.
73 
 Yine de Þükür  (nurettin tan)

"manavýn önünden geçerken çocuklarýmýn gözünü kapatýyorum caný çeker, ister diye sen olsan yasamak ister misin?"
74 
 Hatay Gezisi  (Hakan Yozcu)

Afrin Zeytin Harekatýna Destek amacýyla Gazimaðusa Polatpaþa Camii Derneði'nin düzenlediði Hatay Gezisine davet alýnca, böyle anlamlý bir ziyaret ve geziye katýlmamam olmazdý. Hiç düþünmeden daveti kabul ettim. Hem Mehmetçiðimize destek ve moral vermek için hem de Hatay'ýn kültürel yerlerini görüp yazmak için kendimi Hatay'da buldum.
75 
 Bayýr Bucak Türkleri  (kemal düz)

doðulular batýya hep batýya göç ederlerken, batýlýlar doðu’ya hep doðuya yönelmiþlerdir. buna örnek verecek olursak, türklerin batýya göç etmeleri, batýlýlarýn da Haçlý seferleridir. bunun dýþýnda diðer göç yollarý, kuzey güney hattýnda olmuþtur. türkler ortaasya’dan göç etmelerinin nedeni; sadece kýtlýk deðil, savaþlar ve karýþýklýklardýr.
76 
 Sultanahmet"ten Femen Geçti Amma!.. Biz Ne Anladýk Bu Ýþten?  (Vildan Sevil)

“Soyunarak, insanlarýn ve medyanýn ilgisini; ayrýmcýlýk, seks ticareti ve seks köleliði, özgürlük, kadýn haklarý, feminizm üzerine çekmek.” Amaçlarý bunlar. Femen diyor ki; Ukrayna’da, mini etek, yüksek topuklu ayakkabý giymek, seksi görünmek özgürlük sanýlýyor. Oysa, bu anlayýþ, özgürleþmek deðildir, kendini erkeðe sunmak suretiyle, ona baðýmlý kýlmaktýr.
77 
 18 Mart 1915. Çanakkale O Gün Geçilmedi. Ya Bugün?  (Vildan Sevil)

1990’lý yýllarda, oðlumun okuluna, Galatasaray Lisesi’ne gittikçe o kocaman tablonun önünde durmadan geçemezdim. Çok uzun bir liste vardý o tabloda. Oðlum gibi genceciktiler. Ülkeye nice aydýn, devlet adamý yetiþtirmiþ, Mekteb-i Sultani (Galatasaray Sultanisi-Galatasaray Lisesi) öðrencileri, gönüllü olarak savaþa gitmiþler, bir daha geri dönememiþlerdi.
78 
 3. Dünya Savaþý mý?  (Hakan Yozcu)

Irak’a elini kolunu sallaya sallaya giren Amerika Türkiye’ye de öyle giremeyeceðini çok iyi biliyor. Türk milletinin vatanýný caný pahasýna sevdiðini ve ölümüne onu koruyacaðýný çok iyi biliyor. O nedenle Türkiye’ye bulaþmýyor. Sadece küçük küçük manevralarla yoklamalar çekiyor. Ama ondan öteye gidemeyeceðini de çok iyi biliyor.
79 
 Ekonomi Uçuyor  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Döviz hýzla deðer kaybediyor. Dolar 2.5 lira euro 3 lira civarýnda seyrediyor.
80 
 Bop Projesini Alkýþlarken Kaybettik  (serdar adem iþler)

Referandum konusunu gereksiz bir þekilde fazlasýyla büyütüyoruz galiba. Bu konuda ciddi ve samimi olduðumuzu sanmýyorum.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Seçimin Þeyleri
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Savaþ Cinayettir!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Ýnsanlarý Yazalým Biraz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Daðlar Kadar Ümit
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Omega
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sümüklü Böcek
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Paraný Ye Paraný
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Maral
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Yeni Yýl
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Öyle Ýþte
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Bizi Taksim Edenlere Yuh
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Aþk Birlikteliði mi Yoksa
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.