..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Osman AKTAÞ




13 Mayýs 2021
Üç Din ve Bir Filistin  
Osman AKTAÞ
Ben dünya Müslümanlarý hakkýnda konuþmaktan çok, birlikte yaþadýðým Türkiye Müslümanlarýnýn yaþantýlarý ve protestolarý üzerinde durmak istiyorum.


:AAAF:
Ben dünya Müslümanlarý hakkýnda konuþmaktan çok, birlikte yaþadýðým Türkiye Müslümanlarýnýn yaþantýlarý ve protestolarý üzerinde durmak istiyorum.

Ben kendimi bildim bileli zaman zaman Ýsrail Filistin gerginliði, çatýþmasý ya da savaþý olsa, bakýyorum, türlü kesimden Müslümanlar bir anda ortaya çýkýp, "Kahrolsun Ýsrail" sloganýyla ortalýðý ayaða kaldýrýyorlar.

Bu Filistin hayranlýðý nereden geliyor, buna bir bakalým istiyorum. Zira Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Hindistan'da, Doðu Türkistan'da o kadar Müslüman ölürken, buralardakilerin tümü bir Filistin kadar ses getirmedi. Çünkü, oralarda Kudüs yoktu. Kudüs kutsal þehir... Müslümanlarýn, Yahudilerin ve Hristiyanlarýn kutsal þehri. Müslümanlar için Muhammed peygamber miraca çýktý. Hristiyanlarýn için Ýsa gökten buraya inecek. Yahudiler için Musa'ya vaat edilmiþ topraklar burasýydý. Davut ve Süleyman peygamber burada yaþadý.


Þimdi Müslümanlar, Allah'ýn indirdiði kitap olan Kur'an-ý Kerim'e hadisleri, hadislere kelam ve fýkhý, kelam ve fýkha da þeyh, seyit ve dedelerin mucize sözlerini tercih ediyorlar. Ve bugün Kur’an-ý Kerim’in sanki de hükmü kalmadý.

Muhammed gibi yaþamayan biri kalkýp Kudüs için aðýt yakýyor. Müslümanýn derdi ölen kiþiler olsaydý, Ukrayna'da, Brezilya'da, Afrika'da, Doðu Türkistan'da, Irak'ta ve dünyanýn diðer yerlerinde ölen kiþiler için de ayný çýðlýðý duyardýk. Oysa Filistin çýðlýðýný hiçbir yer için bu kadar candan duymuyoruz. Acaba birkaç tapýnak insan hayatýndan daha mý kutsal?

Abdülmuttalip, Kâbe’yi yýkmaya gelen Yemen hükümdarý Ebrehe'ye "Kâbe’nin bir sahibi var. O Kâbe'yi korur" diyor. Bir mekân kutsala sahibi onu korur. Siz sizin korumanýz gereken, barýþý yurtta ve dünyada korumak için ne yapýyorsunuz? Ben otuz yýldýr Doðu Türkistan'da öldürülen Müslümanlar için bir çýðlýk deðil, bir ses bile duymadýk. Varsa yoksa Filistin. Bunu Filistin'de ölen insanlarý gale almýyorum deðil, bu hassasiyet diðerlerine neden gösterilmiyor derdindeyim. Oysa inandýðýnýzý söylediðiniz peygamber ölen bir kuþ için bir çocuða baþsaðlýðýna gittiði gibi, elbisesinin kenarýnda uyuyan kedi rahatsýz olmasýn diye elbisesinin o kýsmýný kesip býrakýyor.

Ey Müslüman çevrene bir bak; çocuk tecavüzleri, kadýn taciz ve tecavüzleri, çocuk öldürülmeleri, kadýn öldürülmeleri, hayvan tecavüz ve ölümleri... Bütün bu suçlarý iþleyenlerin kaç da kaçýný Filistin'de ölenler kadar önemsediniz? Ýlla ölenlerin Kudüs gölgesinde mi ölmesi gerekiyor ki, umursayasýnýz?

Yahudiler için kendi kitaplarý Tevrat, canlýnýn, özellikle de insanýn yaþatýlmasýný istiyor. Oysa Yahudiler tarihi süreç içinde hep öldürmekten ve kendilerini insanlýðýn efendisi olduklarýný düþünmekten baþka bir þey yapmadýlar. Hala öldürmeyi meþru sayýp, devam ediyorlar. Oysa Kendi peygamberleri Musa yaþatmak için ölmeyi ve öldürmeyi göze almýþtý.

Hristiyanlar için de durum bunlardan farklý deðil. Ýsa kendisine tokat vuran birine öbür yanaðýný dönecek kadar sevgi doluydu. Allah Ýncil'de bütün varlýklarý sevmeyi emrediyor. Hristiyan topluluklarýnýn baþýnda Amerika geliyor. Dünyadaki çýkan çatýþma ve savaþlarýn arkasýnda Amerika ve Ýngiltere yok mu? Hatta Kýzýlderililer arasýnda meþhur bir atasözü var "Bir nehirde iki balýk birbiriyle kavga ediyorsa, oradan beþ dakika önce bir Ýngiliz geçmiþtir".

Daha ne olsun. Kimse kendi dinin, vicdanýnýn, merhametinin ve ahlakýnýn gereðini yapmýyor. Ýsrail düþmanlýðý yapanlara soruyorum. Ýsrail ürünlerinden vazgeçmemiz kaç günlük? Ýsrail 1940'dan beri orada ve ayný þeyleri yapýyor. Eðer sözünüz ve davranýþýnýzda samimi olsaydýnýz, evinize babanýzýn deðil, dedenizin zamanýndan beri Ýsrail ürünü girmemiþ olacaktý.

Ey insan! iþte senden arda kalan. Allah sizi ýslah etsin ki, bu cennet ülkede huzur içinde yaþayabilelim.

13 Mayýs 21
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Okumak
"Hakkýn Kulu Sayýlýr Mý"
Deðiþken Düzen Kuran Deðiþmez Varlýk: Ýnsan
Türkiye'de Filistin ve Kudüs Çýkmazý
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notlarý...
Harabat Ehline Harap Gelecek
Kiþisel Geliþim Uzmanlýðýyla Toplumda Deðerler Eðitimi
Namussuzlar
Sayýn Milli Eðitim Bakanýn Mesajýna Ýstinaden...
Toplum ve Ýktidar Ortaklýðý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Vicdansýz Medya Cahil Toplum
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Politik Arenada Kör Dövüþü
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.