..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Barýþý bulacaðýz. Melekleri duyacaðýz, göðün elmaslarla parladýðýný göreceðiz. -Çehov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Parça > BARIÞ PEKÝNCE




22 Temmuz 2024
"Gerçeðin Hiç Bir Þeye Ýhtiyacý Yoktur, O Hep Yaný Baþýmýzdadýr. ''  
BARIÞ PEKÝNCE
"Hayat bir tercih meselesidir, Geçmiþi düþünürsen masal, Geleceði düþünürsen hikâye, Bugünü düþünürsen gerçektir.'' Mark Twain #KadýrgaÇýkmazý #gerçekhikaye #yenikitap


:ABJ:
Fotoðraf makinalarýnýn flaþlarý ve kameralarýn ýþýklarý geceyi aydýnlattýðýnda polis minibüsünden hýzla indirilen dört þüpheli telaþla yüzlerini kapatmaya çalýþýyordu. Adliye binasýnýn karþýsýnda büfenin önünde herkesin tanýdýðý Güzin ablasý, her zamanki anaç tavýrlarýyla ''Vah vah tüh tüh nasýl kýymýþlar gencecik kýz daha'' diye söyleniyordu. Gazeteciler alýþýk olduklarý bu görüntüyle pek ilgilenmediler çünkü bütün dikkatleri adliyenin giriþ kapýsýndaki þüphelilerin üzerindeydi. En can alýcý kareyi yakalamak ve çekmek için birbirleriyle yarýþýyorlardý.
Son dakika haberleri gazetelerin internet sayfalarýnda ve tv lerde flaþ flaþ notuyla geniþ yanký bulmuþtu. Poyraz müdür de telefonundan son dakika haberlerine ve okunma sayýlarýna bakýyordu;

- Okunma sayýlarý 50 bini geçmiþ bir saatte hayret! vay canýna iþe bak, cenaze, düðün var denilse bu kadar insaný ayný yerde toplanmaz, sosyal medya iþte'' diye sesli düþündü.

     Medyanýn klasik halinin yerini almaya baþlayan sosyal medya, insanlarý bulunduklarý her ortamda ele avuca sýðacak kadar markaja almýþ, dikkatleri üzerinde uzun süre tutmayý baþarmýþtý. Hemen her ortamda ulaþýlabilir olmak etki gücünü de geniþletmiþti. Ýnsanlarý efsunlu bir etkiyle esir alan modern bir mucizeye dönüþmüþtü. Herkesin dikkatini bir anda çeken bu cinayet vakasý da bu modern sihirden nasibini almýþ ve haberler elden ele saniyeler içinde çýða dönüþen bir kartopu gibi etki yapmýþtý.
Bir cinayet romanýnýn içindeymiþ gibi sürekli bir çemberin etrafýnda dolanýp sonuca ulaþamamak can sýkýcý bir durumdu. Ancak bu toplantý sonucunda eksiklerin neler olduðu hangi delillerin üzerine gidilmesi gerektiði ve atýlacak adýmlar daha net biçimde ortaya çýkmýþtý. Motivasyon ve hedefe kilitlenme saðlanmýþ gibiydi, Poyraz müdür son sözü aldý;

- Bakýn arkadaþlar, bugünün faydasýný ilerde hem bu vakada hem de meslek hayatýnýzda daha iyi anlayacaksýnýz. Moralinizi asla bozmayýn, neler yapacaðýnýza odaklanýn ve þunu unutmayýn bunu inanarak yürekten söylüyorum biz bu cinayeti Leyla’nýn kýrký çýkmadan aydýnlatacaðýz. Katili de bu odadakiler bulacak inanýn, belki ilerde bize de bu yaþananlarýn hikayesini yazmak ve tarihe not düþmek kýsmet olacak. Her baþarý anýlmayý hak eder. Böyle iðneyle kuyu kazar gibi zor görülen karmaþýk bir cinayet olayýnda baþarmak önemlidir. Bu hem bizim mesleðimize, birbirimize hem de bize güvenen canýný malýný teslim eden halkýmýza borcumuzdur.

Gündelik olaylarda ilerisi hakkýnda mantýk yürütmek daha kullanýþlý diye diðer yol unutulur. Pek çok insana bir olaylar zincirini anlatýn, size sonuçla ilgili olaylara bakarak bir þeylerin olup biteceðimi söylerler. Fakat bir sonucu söylediðinizde, kendi bilinçaltý akýmlarýndan yola çýkarak, o sonuca ulaþmalarýný saðlayan adýmlarýn neler olduðunu söyleyebilecek insan sayýsý azdýr.'' þeklinde açýklamýþtý. Önemli olan olaylarýn ardýndaki mantýðý doðru anlamak ve bulmacanýn eksik parçalarýný bulabilecek öngörüyü göstermekti.

Cinayetin üzerinden günler geçmiþti ve dedektifler dört koldan bu dosyanýn her yönünü didiklemeye devam ediliyordu. Ýçindeyken fark edilmese de yaþanan her dakika onlarý bulmacanýn çözümüne biraz daha yaklaþtýrmasý umuduyla kamçýlýyordu artýk. Soluksuzca devam eden bu serüvenin her anýnda yeni bir bilgi ile sürprizler çýkýyordu. Kafalar, bedenler yorgun ve yoðundu, her geliþme yeni bir ipucuna gebeydi. Bambaþka detaylarýn sancýlarýyla gerçek katilin ya da katillerin hata yapmasýný sabýrla beklemek ve titizlikle çalýþmak gerekiyordu. Yeni tanýklar demek yeni deliller demekti. Gerçeði bulmak için daha çok çalýþýlmasý düþüncesi o gecelerde yastýða baþýný koyan bütün ekibin zihnine kazýnmýþtý.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bölüm 1 Kapýnýn Ardý
Sunum


BARIÞ PEKÝNCE kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BARIÞ PEKÝNCE, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.