..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaþýný söyle, sana kim olduðunu söyleyeyim. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Þebnem Piþkin




14 Ocak 2008
Mevlana'ya Mektup 1  
Þebnem Piþkin
Caným Efendim! Nacizane kulunuz bendeniz de hayatýnda ilk defa bir insana duyulan aþk duygusuyla tanýþtý. Aþk'ý var olan her þeyde görmüþtüm, bir insanda hariç... Gün o gündür ki o yüce duyguyu bir faniye karþý da hissettim.


:CGGG:
Sana nasýl hitap edeceðimi bilmiyorum. Önce üstadým demek geldi içimden. Ama bu kelimeyle kendimi seninle ayný kefeye koyuyormuþum gibi olur diye vazgeçtim. Sana “caným efendim” desem bir mahsuru olur mu?

Caným Efendim,
Bugün yine aklýmdan geçtin. Son günlerde gönlümün maruz kaldýðý çetin fýrtýnalarýn ardýndan acaba caným efendim de Þems’e karþý böyle hisler mi beslemiþti diye düþünmeden edemedim.

Nacizane kulunuz bendeniz de hayatýnda ilk defa bir insana duyulan aþk duygusuyla tanýþtý caným efendim. Biz baktýðýmýzda neyi gördüðümüzü, sevdiðimizde kimi sevdiðimizi bilen kimseleriz çok þükür. Bugüne kadar canlýda cansýzda, çimende bulutta, rüzgarda yaðmurda hep O’nu görmüþ, O’nun aþkýnda can bulmuþtum. Bu defa ilk kez, evet hayatýmda ilk kez bir fanide, bir insan suretinde O’nu gördüm. Bu aþk ile acýlarýn en derinini yaþadým. Gözlerimden kanlý yaþlar boþalttým. Ellerimle kalbimi yerinden söküp atmak istedim. Bu acý ne derin bir acýymýþ caným efendim?

Acýmý nasýl tarif edebilirim bilemiyorum. Kelimeler bu hissi anlatmada en az benim bu duygu karþýsýnda kaldýðým kadar aciz kalýyorlar. Sana bir soru sorabilir miyim caným efendim: Tüm yaþamýn özü, sebebi ve sonucu Aþk iken, böyle yüce bir duygu neden insana en büyük acýyý veriyor? Sevmek her derde devaysa neden sevdiðinde tek hissettiðin hüzün ve keder oluyor?

Ellerime bakýyorum… Sevdiðimin ellerine dokunamayan ellerim kanýyor gibi geliyor. Aynada gözlerime bakýyorum. Gözlerinde hayat bulduðum gözler onlara bakmayýnca dünyanýn geri kalanýný görmek istemiyorlar. Gözyaþlarýmý sürekli yanaklarýmdan süzülürken buluyorum. Gönlümün huzuru gitti. Aðzýmýn tadý kalmadý. Geceleri sýmsýký kapadýðým gözlerimi sabah olunca açmak istemiyorum Söylesene bana caným efendim, bu hissettiklerim Aþk’ýn belirtileri midir?

Sevdiðim fani karþýmda otururken ona sahip olma arzusu duydum. Aþk’ýn saf ve koþulsuz tabiatýnda böyle bencil bir düþünceye yer var mýdýr? Eline baktým tutmak istedim, bedenine baktým sarmak istedim, yetmedi onunla olmak, onda olmak, o olmak istedim. Sonra kendime bir baktým. Kendi bedenime bile sahip deðilken, gönlümdeki derin acýyý bile durdurmaya gücüm yetmez iken baþka birine nasýl sahip olabilirdim ki? O ana kadar her þeyle Bir olduðunu hisseden nacizade kulunuz o anda bölündü, bir iken iki oluverdi. Ýþte bu ikilik beni asýl sevdiðimden uzak kýldý. Baktýðýmda her gördüðüm O iken her yol da beni O’na götürüyordu. Bu defa yollarým týkandý sanki. Beni O’na götürmedi bu kez. Birlikten vazgeçip ikiliðin tuzaðýna düþünce, Aþk’a bencillik katýnca beni O’na götüren yollar da kapandý.

Þimdi gecelerin sessizliðinde asýl sevdiðime ettiðim dualar yankýlanýyor. “Lütfen beni býrakma! Tek sevdiðim ve sevilmeyi beklediðim kiþi Sen iken, sen de beni býrakma. Benim için onlarýn her biri Sana ulaþmak için birer vesile. Ben onlarýn güzelliðinde Seni bulmasam bir et parçasý olan bedenin nesini sevebilirim ki? Onlara Senin birer parçan nazarýyla bakmasam, gördüðüme nasýl aþýk olabilirim ki?”
Caným efendim… Herkes kendi kabýnca sevgiyi yaþýyor, öyle deðil mi? Senin Þems’e duyduðun hisleri senin aðzýndan dinlemeyi ne kadar da çok isterdim. Ondan ayrý kaldýðýn yýllar boyunca yaþadýðýn acýlarý senin gözlerine bakýp da görmeyi, ah ne kadar da çok isterdim. Hayatýn maksadý bu mudur caným efendim? Sevmeyi, ama koþulsuzca sevebilmeyi öðrenmek midir? Bunu öðrenirsek dünya sýnavýný vermiþ olur muyuz? Peki ya sevilmek? Bizi bilgeliðe götüren sevgi hep karþýlýksýz sevgi mi olacaktýr?

Sana olan mektubumu burada bitiriyorum caným efendim.
Þimdilik…
Hep aklýmda, hep gönlümdesin…

Þ.P.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mevlana'ya Mektup 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Galaktik Irk
"Bir"in Hikayesi
Kalem
Amma Hikaye!
Baþlýksýz
Sohbet

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bugün [Þiir]
Sözün Yoksa Sus,söyleme! [Þiir]
Kýrklar Diyarý [Roman]
Ýnanmak mý? Bilmek mi? [Roman]
Ýsrafil'in Aynasý [Roman]
Bir - Arka Kapak [Roman]
Tuðra [Roman]
Ah Mine'l Aþk ve Þikayetname [Deneme]
Mevlana'ya Mektup 3 [Deneme]
Bir Þehr-i Gül,ki Adý Ýstanbul [Deneme]


Þebnem Piþkin kimdir?

Damarlarým attýkça, caným bedenimde oldukça kaçmadayým. Ýnsanýn kendinden kaçýp kurtulmasý kolay olur mu? Baþkasýndan kaçan, ondan uzaklaþýnca ondan kurtulunca kaçmayý býrakýr, olduðu yerde durur. Ben ise hem kendimin düþmanýyým, hem de kendimden kaçýp kurtulmak istiyorum. Kaçarken kendimi de beraber götürdüðüm için kendimden kurtulmama imkan yok. Bu yüzdendir ki benim iþim kýyamete kadar kaçmaktýr, kaçmaktýr, kaçmaktýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mevlana,Nietzsche,Kryon,Halil Cibran,Hayyam,Drunvalo Melchizedek


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þebnem Piþkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.