..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > selim çok




29 Eylül 2018
Bir Alkoliðin Hipomanik Notlarý  
selim çok
Karanlýkta yiyiþen akýllarý belinde bir çift paraya ne kadar deðer verir dostum Faruk? Döneminin ötesinde bir güçtür ruhunuz ama onu biz galaksi at yarýþlarýnda kaybediyoruz.karanlýkta yiyiþiyoruz devlerle.enerjimiz lokal kalýyor.flu bir cennet bu..


:ACBI:
BÝR ALKOLÝÐÝN HÝPOMANÝK NOTLARI

1.
tüm serenadlarla kabarýyor ruhum.bir örümceðin dansediþinde ikiye ayrýlýyorum.bir yaným kan.ortamda çizgi.öbür yaným deniz.Sonsuz zamanlardan buraya kan paslandý.aut oldu.geberen düþüncelerimle bir robottum.monotondum.prodüksiyonum ezikti.ruhum dikti.sonbahar yalnýzlýklarýnda gökyüzüne iþedim ve bundan büyük keyif aldým..
Bütün tümcelerin içine edeyim.bir deniz var gözümde.yüreði yaralý,alný karalý.geçip gidiyor film þeridi gövdemizden.aðýr,yaþlý ve pis..
Azgýn taraflarým vardý.bir takým çýkarsamalarým vardý.zamaným ölüydü.bir kamil vardý beni aramayý unuturdu.gözlerim sulanmýþtý.düþlerim kolonya içiyordu.köþedeki güvenlik kolonya kokuyordu.acaip bir özlem yýlana dönüþüyordu.bezgin taraflarým vardý.bir kýsým garipliklerim vardý.Özleme tuhaf bir çalým attým.aklýmýn mizanseni bozuktu.gözlerim ufuk yüklüydü.tatlý tatlý anlattým olanlarý aþkýma.zaman bizi büyütürken aklýmýz buz tutmuþtu..
Bir sevda masalýdýr zaman.öyle büyüktü ki varlýk içinde erir..
Bir pas at bana gam yüklü bulut.seninle oynamak ve dumanýnýn içinde kaybol istiyorum.ruh iklimlerinde sýzý var çünkü.çünkü üþüyoruz.habire düþüyoruz.

2.
Ritüeller diyarýnda geziyorum.ellerim açýk zihnim bulanýk.amansýz cennetlerde geziyorum.ruhun sonsuz ve cesedim gül kokulu.
Bir ufuk vardý..ufuktaki bir adamdý ufuk.o bir ameliyathane peygamberiydi.uyanýktý ve acayip lumpendi.insana sarýðýný ters giydirir ebesininkini kuzey kutbundan gördürürdü.derken bir prof. Yakaladý onu içeriye peþin serum verirken.cezasý kesidi afak oldu.o bir ameliyathane peygamberiydi vahyi yalan suresi komediydi o bu coðrafyanýn imgesel bir prototipiydi.
Neyse ki cesedim hala gül kokuyordu.umuduma banyo yaptýrýyorken ruhumdan alkol yakýcýðý kusuyordum el yordamýyla kafamý bularak. sinek ikilisi müdür oluyordu hayata.
Zaman aslýnda sürekli peygamber yaratýyordu.zaman android ilkbaharýndaydý.mehkeme duvarýnda acayip ölüyorduk..

3.
Yoksunluk krizlerime hediye ettim seni ey güzel.varoluþum olur musun? Derinlemesine yalar mýsýn kafamdaki hýrsýzý..

4.
Bahar,
Adý konulmadý suskunluðun.bu edilginlik etken gibi görünsede olmayan bir olgu hiçlik bile sayýlabilirmiydi..zaman sayýlara teslim.fiko ve meto at yarýþlarýnda buldular sarhoþluðu bense alkolde.trendimiz yüksekti.oysa farkýnda deðildik cebimizin sikildiðinin.
Elif be,
Noktanýn sonsuzluðunda vardým.tirol aðýna yakalandý güneþim.güneþim ýslak ve tutkuluydu.ortam am kokuyordu.benzimizde bir “gittim gezdim yendim” edasý vardý.var oðlu var bize kredi çýkarmýþtý.borsamýzda ruhumuzu demlendiriyorduk.
Kral çýplak,
Çýplak bir kadýn poposudur tüm hükmün temeli.sonu ise ayda çay demleyen bir eskimonun aðýz kokusudur.her diktatör iyi doðar ondan sevilir.ak sütle yýkanmýþtýr.kimse bilmez menþeyini.o oysa kendisini alkýþlayan elli kat daha aþaðýdadýr.
Çýplak bir kadýn popusuna benzer bir diktatörün güzelliði.ama içi necasetle doludur!
Tek geçilen,
Kitabýný çevir þimdi bu sana gereklidir.gereðin sadece bazý anlarda gereði yoktur.ayda simit yiyen bir fahiþe ne kadar duygusaldýr oysa hayat.bu coðrafyada ünlemler çoktan soru iþaretine dönüþmüþtür.ve dönüþüm acý bir aksiyondur.

5.
Gene geleceðiz ve karþýlaþacaðýz yeliz hoca.ve bacak arandaki çeliþkileri harmanlayýp bir meta sunacaðým yüce tanrýya.þeytan þimdiden yanýmdaki yerini ayýrttý.biliyormusun vatandaþ Faruk.
Haydi gelin cennete elma çalmaya gidelim..

6.
Bize ait ne var dünyada Faruk biraderim..herþey hahamlarýn,belamlarýn,kamlarýn,Karunlarýn.tamam biliyorum senin hiç geçilmeyeceðini düþündüðün atlarýn,16’lýk güzellerin var ama bence düþünce,hayal filan iþte.
Oysa atlar çok geçilmiþ.bize yere saplý bir sustalý kalmýþ Faruk beyciðim.senin anlayamadýðýn müdür olsan da esas müdürün göt olduðunu özümseyemeyiþindir.
Karanlýkta yiyiþen akýllarý belinde bir çift paraya ne kadar deðer verir dostum Faruk? Döneminin ötesinde bir güçtür ruhunuz ama onu biz galaksi at yarýþlarýnda kaybediyoruz.karanlýkta yiyiþiyoruz devlerle.enerjimiz lokal kalýyor.flu bir cennet bu..

7.
Hayat bir yoðum bakým servisidir dostum.musluklu idrar torbalarý gibi dolarsýn.kollarý kanul deliðiyle doludur hayatýn.steril bezle bezlenmiþsindir rahat rahat gidip bir yere sýçamazsýn bile.
Yüz metresini koþtuk hayatýn..borc ödedik hep ama kredimiz hep kapalýydý.seçimdi aslýnda bu da..bunu seçmek zorunda deðildik.afedersin gönül yine kýrýlýyorsun naif naif altýna ediyorsun ama senin ifadeni alan bir sistem var sen de onu seçmiþsin.

8.
Flu bir cennet demiþtim! Seni kendine çeken ve kýrmýzýya boyayan ve anestezi eden bir cennet.gün çoktan döndü.farkýnda deðilsen kafa deðilsindir ve kafa deðilsen flulaþmýþsýn iþte.bak düzlemin kanul yolundan bir prenses ailesi geçiyor.önün ilikli hala.bir peygamber asla peygamber olamadan kendini ayna ilan ediyor ve sen hesap bayýlýyorsun zamanýn düþlerine.
Önün arkan saðýn solun sobe.bir geçitten diðerine geçiyor körebe.

9.
Kalbinin sesinde dolaþ oysa metin.adanaya gideceksin ne yapacaksýn oarada travmatik düþlerinle.akdeniz senin için bulaþýk suyundan farksýz.ebeni hisset.oraya çadýr kur.yere bir sustalý çak.kafaný “çak!” diyerek aç!
Önce ruhunun adanasýný bulmalýsýn.kumar nereye kadar yüzde kazandýrýrýr.usta bir borsacýnýn dalgasý ne kadar ateþlidir ki?
Bu arada bir ayet çizildi gözüme.gözüm kanlandý.servisin çýkýþ kapýsýndaydým.kan azý diþime deðmiþti bile.hakiki imge buydu.
Hayat bol kýllý bý amcýk deðildir meto!
Sadece uyarý!

10.
Kaygan bir zeminde içiyorken ah be dostum sana hayatýn kolonya koktuðunu anlatsam inanamazsýn.inansan kafayý bulamazsýn.bulsan bu manasýz dünyada olmazsýn.
Faruk gibi sttarting baks ta yaþýyor hayallerin.komiserlerler kurulunun en çapý iðneli adamýsýn.zamanýn damý,mevkinin kipisin..
Bir berber bir manava fazileti anlatýrken ecza deposunda sabahlayan bir kediden çok da azgýn deðilsin.koynunda yýlanlar sýra sýra ömründe azýdiþleri ve civansýn perçemsin düþsün.
Söyle buradan kim düþsün.öküz müyüm ben?
Söyle! Yanýlma payým kaçtýr? Özgürlüðün ne kadar arz-talep gücü vardýr? Ya da tarihte zorun rolü senin rolünle kesiþir mi*
Ne kadar oyuncusun kerem? Göremiyorum..

11.
Zamana basket attým seni halletmekle ey aþk! Zaferlerim buhar olup cehalete karýþtý.tutkunu gömdüðün dakikasýn artýk.
Cebindeki saate de bi bakarsýn zahmet olmazsa.þaha kalkarsýn düþsen bile en azýndan düþsün..

12.
Ýnsanýn kendisi deðil düþüncesi göçebe olmalý.kýþlýðýný terk etmeli,akli muhafazasýný,zýrhýný.hep savun hep savun.ah bu muhafazakarlýk öldürüyor yerlerde.hatta öldürmüyor süründürüyor..
Zaman akýyor akmasýna da gitmiyor.arkasýndan itekliyoruz insanlarýn.de hadi! Zorlaya zorlaya ruhlarýný kanata kanata..
Ah ulan Faruk! Senin atlarýn gibi son dönemece zor giriyor kamçýlaya kamçýlaya..ruhlarýn intihar matinesi kapalý gise yapýyor her hafta.her hafta susuzlukta teyemmüm eden beyaz yaþmaklýlar topluluðu að gibi sarýyor sýzmýþ coðrafyayý.yola getirecekler insanlar halbuki kendi yollarý patika bile olsa yok!
Bilfiil eriyiþ margarin gibi her kalýba giriþ.hem direniþçi hem süzme kapitalist hem dokunmatist hem eþekte vites kullanan.cana hayran ama secdeye tapan.necasetle gusül alan.

13.
Mi kubbesinde býraktým seni dostum þaban.orda kendi kraliçelerini yaratacaksýn.sonra nü olacaksýn sanat olacaksýn.estetik bir bilinç döþeyiþin olacak.döþemecilik öðretim teþkilatýný yeniden ve cilalý bir þekilde kurgulayacaksýn.
Benliðini denize atacaksýn.öleceksin bu þabanlýk geçmiþ komedin olacak.manitan olcaksa ölü akýllý ve nü olacak daha adam gibi seveceksin.
Bir seyir defterin ve devrimci bir ýslak imzan olacak.fikirlerinde deðil göçebe ruhunda hapsolacaksýn.soylu bir imajýn olacak.intiharýn soylu olacak.
Ben de senin varoluþ koçun olacaðým.bundan böyle sürrealist çalýþacaðýz.þaraba ekmek banacaðýz ama açlýðýmýz hiç bitmeyecek.býrak dýþýmýzdaki dünya obur olsun biz onu da eriteceðiz..







     




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sürrealizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ferahfeza
Okun Ucundan
Meçhul Adam
La Luna

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Serbest Metinlerde Ýntihar Düþleri...
Gözlerim Sevdiðinde O Aðlýyordu
Zaman Aðladýðýnda
Dark 6. 11
Masada Pislik Var!
Dirahþan
Aþkýn
Peygamber Devesi Yönelim Kuþaðý
Deep 5. 10
Bekareti Bozulmuþ Kahkahalar Orkestrasý


selim çok kimdir?

sadece özgürlük.

Etkilendiði Yazarlar:
sürrealizm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim çok, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.