İkinci Yeni ve Garip Şiiri Üzerine
Birinci Yeni(Garip) İnönü Diktası’nın şiiridir, İkinci yeni ise Menderes Diktası- nın!(1)” diyecektir Atilla İlhan bir söyleşisinde.
"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."
"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."
Birinci Yeni(Garip) İnönü Diktası’nın şiiridir, İkinci yeni ise Menderes Diktası- nın!(1)” diyecektir Atilla İlhan bir söyleşisinde.
Toplumumuzda ki,eskiden otobüslerde yolculuk esnasında sigara içilmesine dokunan yazı.

Ünlü doğubilimci Annemarie Schimmel'in Yunus Emre'nin şiiri ile ilgili değerlendirmeleri
Yusuf Atılgan'ın "Anayurt Oteli" romanının tanıtılması. Zamanında ödev olarak yapılmıştır
medeniyetin kültere indirgemenin çeviri bir kitabın özetini okumaktam farkı yoktur..
İKÖ ile AB arasında ilk defa direk bir köprü kuruldu. Bu köprünün mimarı olma şerefi de Türkiye'nin oldu. Acaba bu ne anlama geliyor?
Tüm ilahi dinlerin ortak bir paydada buluşması ve bunlara verilen genel bir ad islam. Hz. peygamberde diğer peygamberlerle aynı zorlukları ve baskıyı yaşadı.Dininin doğuşunda tarihinde tekerrürüne tanıklık ediyoruz.O zor şartlarda ve Allahın gönderdiği diğer peygamberlerle hep bir ortak bağı öğretileriyle ve aynı yaşam kaderiyle ortaya koydu.
Türkiye yönetsel sorununa ve bu konuda yazılan tezlere, çözümleme. Üç bölüm halinde tasarlanarak yayınlanmıştır.
Asimile olmaya Yüz Tutmuş Gençliğe Dair...
Kudüs Ey Kudüs yaklaşık 4 yılda yoğun çaba ve araştırmayla ortaya çıkmış, Kudüs ve İsrail-Arap sorunu üzerine yazılı en kapsamlı kitaplardan birisiydi. Fransız ve Amerikalı gazeteciler Dominique Lapierre ve Larry Collins tarafından kaleme alınmıştı.
Üç tek tanrılı (semavi) dinin merkezi Kudüs tarih boyunca nice “kutsal savaş”lara
“Aşk’ta son yoktur. Çünkü Allah (c.c.) sonsuz’dur. O zaman Aşk son değildir.”