..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar
121 
 Ýçeri Alýnan Gazeteci Sayýsý Altmýþ Olmuþ = Ben Bu Filmi Çok Gördüm  (Vildan Sevil)

Daha þafak sökmeden, “Gül parmaklý uyku” okþarken bizi, korku salan sirenler, homurtulu motor sesleri, evlerin önüne yýðýlan polis arabalarý ve askeri araçlar, postal sesleri... Üstüne tiril tiril, kaliteli kumaþtan yapýlmýþ pantolon parçalarýnýn, ince güzel derili mokasen ayakkabýlara döküldüðü sorgucu ayaklarýnýn, halýlarý çiðneyiþi, göðüslere dayanan silahlar...
122 
 Karanlýk Günlere Doðru...  (Hulki Can Duru)

Karþýmýzdaki karanlýk güçlerin hiç güldüðünü gördünüz mü? Hiç espri yapýyorlar mý? Onlar hiç gülmüyor, çok ciddi ve kararlýlar. “Son gülen iyi güler” diyerek kendilerinden emin bir þekilde bildiklerini okumaya ve hedeflerine doðru ilerlemeye devam ediyorlar. Ellerinde baldýran zehiri, sýrtlarýnda kefenle yola çýkanlardan güzel ve iyi þeyler beklemek mümkün deðildir!
123 
 Küresel Isýnmadan Sonra Bir de Küresel Kaþýnma mý  (Ahmet Zeytinci)

Ýyi de nasýl kaþýnýr ki bu küresel güçler? Bir kere iyi kaþýyanlarý bulmak için önce ülkelerinde ki önde gelen basýn yayýn kuruluþlarýna sayfa sayfa ilanlar vermeleri gerekir... Þöyle olabilir ilan ''Sýrtýmýz ve bilumum yerlerimiz þiddet ile kaþýnmaktadýr ilan ile kaþýyýcýlar arýyoruz, bu iþe talip olanlarýn kaþýyýcý.org.saray beyaz adresinden bize ulaþmalarý önemle rica olunur.'' Ya da ''Kaþýnmanýn ilacýný bulamadýðýmýzdan dolayý tecrübeli kaþýyýcýlara ihtiyacýmýz vardýr iþle ilgilenenlerin kaþýbeni.org.siyon,nediyon.com hatta zorg adresinden bize ulaþmalarý rica olunur.''
124 
 Bilip de Bilmiyormuþ Gibi Yapma (K) !  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Oktay Sinanoðlu'nun yýllardýr anlattýðý "yabancý dil" öðrenmedeki ve hele "yabancý dille eðitim"deki yanlýþlarý bir inceleyin.Ýlgi duyan,yeteneði olan adam gibi bir yabancý dil öðrense de;devlet okullarýnda benim gibi sekiz sene Ýngilizce dersi görmüþ olup da bu dille "Nasýlsýn?" dan baþka cümle kuramayanlara dayatýlmasa olmaz mý? Okullarda çocuklarýmýza öðretilenlerin yüzde doksanýnýn gerçek hayatta hiçbir iþlerine yaramadýðýný bilmiyor muyuz?
125 
 Adettir Bidattýr Da!  (Cahit KILIÇ)

Gün boyunca on yedi rekâtlýk Allah emri farzýn tek rekâtýný ifâ etme... Sonra da git sýrf “bu ne yaman cevval bir müm’indir yahu” desinler diye gecenin bir vaktine kadar yirmi rekât bidat namaz kýl...
126 
 27 Mayýs Politik Devrim mi? Darbe mi?  (yaþar ali avcu)

27 Mayýs, Birinci Kuvay-i milliye'nin, 12 Mart ve 12 Eylül Mandacýlýðýn devamýdýr!.. 27 Mayýs Politik Devrimi,12 Mart ve 12 Eylül Faþist Darbeleriyle, akla kara, gündüzle gece, yerle gök, iyiyle kötü ve hayatla ölüm gibi zýttýr-karþýttýr. 27 Mayýs Politik Devrimi'yle bu CIA yapýmý faþist darbeleri ayný kefeye koyanlar, ya gafildir ya hain! 27 mayýs politik devrimini 12 mart ve 12 eylül ile birlikte ayný katagoriye getirip darbe benzetmesi yapmak bu nedenle oldukça traji komik bir benzetmedir ama ille de bir benzerlik aranýyorsa, bu benzerlik 25 Nisan 1974 günü Portekiz’de, genç subaylar tarafýndan gerçekleþtirilen ve ülkede demokrasinin yollarýný açan ‘Karanfil Devrimi’ ile kurulabilir
127 
 Yazarýn, Kitabýn Çilesi ve Okurun Çýðlýðý  (Vildan Sevil)

Buram buram istihbarat kokan, dil özürlü o kitaplarý da aldým. Politika çoktan istihbaratlar çatýþmasý haline gelmiþti. Benim doðrularý öðrenmem için bu çatýþmalarýn taraflarýnýn satýr aralarýnda gezinmekten baþka þansým kalmamýþtý ki...Niye ille de birinin güdümünde olacaktým? Ne kadar çatýþan çarpýþan varsa hepsini okuyup kendi yargýmý oluþturacaktým. Edebiyat beðenimden sonra bilgi edinme hakkýma da saldýrý vardý.
128 
 Sebze Fiyatlarý Ateþ Pahasýymýþ (!)  (serdar adem iþler)

Ýnsanlar riyakarlýkta olimpiyat birinciliðine oynuyor galiba. Söyledikleri ile yaptýklarý arasýnda uyum görmek mümkün deðil.
129 
 Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi  (Ahmet Sargýn)

Artvin Þiir Þöleni Makalesi ve haberi
130 
 Geç Karþýma Külahým Sana Anlatacaklarým Var  (Ahmet Zeytinci)

Sayýn Külah sen de biliyorsun ki dostumuz olduðu kadar düþmanýmýz da çoktur bizim. Onlarýn baðrýmýzda açtýðý yaralar adeta baðrýmýzý delen bir hain oktur caným Külahým... Biz bir zamanlar baðýmsýz bir ülke deðil miydik? Nasýl oldu da bu Nato denen illete dahil olduk? Nato denen illet þimdi bizim can düþmanlarýmýz ile kol kola, sen anlayabiliyor musun bu hazin durumu Külahým? Kime ne anlatýyoruz ki biz, pöh! Gazi Mustafa Kemal dememiþ miydi milletine, hepimize ''Baðýmsýzlýk benim karakterimdir.'' diye? Nerede onun izinden gitmek?
131 
 Ýstanbul' da Baþka Mekân Kalmadýmýydý?  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Ýdil Biret' in 11 Temmuz 2009 Topkapý Sarayý' ndaki konserine karþý tepkiler...
132 
 Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði  (Ahmet Sargýn)

Yozgat Sarýkaya da Þiir Etkinliði vardý
133 
 Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali  (Ahmet Sargýn)

2018 Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
134 
 Mevlid Ne Kadar Kantat Ya da Oratoryo Olur?  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Selman Ada tarafýndan çok seslendirilen Mevlid Kantatý' nýn müzikal ve dini açýdan eleþtirisi...
135 
 Sultanahmet Camii Avlusunda Çirkin Standlar  (Mehmet Sinan Gür)

Mimar Sedefkar Mehmet Aða'nýn kemiklerini sýzlatýyoruz.
136 
 Ýnsanlar Adýna Kedilerden Özür Diliyorum  (Ahmet Zeytinci)

Kedilere nankör hayvanlardýr derler, tabi ki bu insanlarýn bir yakýþtýrmasý onlara, derinliðine araþtýrsanýz mutlaka kedi sevmeyen bir adamýn aðzýndan çýkmýþtýr bu cümle. Peygamberimiz Hazreti Muhammed s.a.v'de kedileri çok severmiþ. Düþünün bir kere Hazreti Muhammed'in sevdiði bir varlýk pis ya da nankör olabilir mi? Kedilere bu yakýþtýrmayý yapan insanlar ellerini vicdanlarýna koyup önce bir kendilerine baksýnlar bakalým...
137 
 Kendisi Dev Yüreði Küçük Adamlar  (derya eðilmez)

Ülkenin Kunta Kinteleri olan bizler çalýþalým,çabalayalým karþýlýðýnda alýn terimiz 12 kiþiye ulufe niyetine verilsin.
138 
 Panpiþ Ýle Ýlgili Bu Haberi Hiçbir Gazete Yayýmlamaya Cesaret Edemiyor  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ayný gün iki haber var basýnda: Birisi sekiz askerimizin þehit olduðu haberi, diðeri panpiþimizin haberi. Tabi reyting rekoru panpiþimizde. Bir baþka gün, dünyayý sallayan ekonomik kriz ve panpiþ haberi. Reyting rekoru kimde? Bu da sorulur mu? Elbette panpiþimizde… Bir diðer gün Türkiye-Ýsrail gerginliði ve panpiþ haberi. Sonuç gene ayný.
139 
 O Fiyata Kaç Tane Ayakkabý Fabrikasý Kurarýz Billahi  (Ahmet Zeytinci)

17 Milyon Dolarlýk ayakkabý da varmýþ. Ayakkabýcýlýk mesleðinden ekmek yiyen birisi olarak, bu yazýyý okuyunca, ne diyeceðimi þaþýrdým. 17 milyon dolara çok kaliteli makineler ile oluþturulan 17 tane birer milyon dolarlýk fabrika kurulur, bu fabrikalarda da binlerce kiþi istihdam edilip, ekonomiye büyük katkýlar saðlanýr..
140 
 Taþ Oldum Baþ Yarayým  (Arzu Kulaç Sevimli)

Bu yazý acýnýn ilk yirmi dört saatinde samimiyetle tamamlanmýþtýr. Aradan geçen beþ günde hiç bir ekleme çýkarma yapýlmamýþ ancak sosyal acýlarýmýzýn ve kiþisel samimiyetsizliklerimizin hikayesinde bir kez olsun yanýlmak dileðiyle tarafýmdan altýncý gün yayýnlanmýþtýr. Yazýyla kendini ifade etmeye çalýþanlar için ülkemizde bu gün kerli ferli yazarlarýn bile baþýný yiyecek kadar tehlikeli olan ironiden anlayanlara..

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Seçimin Þeyleri
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Savaþ Cinayettir!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Ýnsanlarý Yazalým Biraz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Daðlar Kadar Ümit
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Omega
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sümüklü Böcek
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Paraný Ye Paraný
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Maral
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Yeni Yýl
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Öyle Ýþte
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Bizi Taksim Edenlere Yuh
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Aþk Birlikteliði mi Yoksa
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.