..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk) > Hulki Can Duru




7 Eylül 2013
Türkiye’yi Savaþa Sokmak Yasalara Göre Suçtur!  
“Ýyi bir savaþ veya kötü bir barýþ asla olamaz” Benjamin Franklin

Hulki Can Duru


ABD’nin kör kuklasý haline gelmiþ olan AKP hükümetinin Suriye ve diðer komþu ülkelere karþý düþmanca söylem ve eylemleri sadece Suriye deðil, Mýsýr ve Ýran ile olan siyasal iliþkilerimizi bozmakta, ülkemizi ve vatandaþlarýmýzý misilleme tehlikesi ile karþý karþýya býrakmaktadýr.


:BDED:
5237 sayýlý Türk Ceza Kanunu’nun 306.cý Maddesine göre Türk devletini “savaþ tehlikesiyle karþý karþýya býrakmak”, “yabancý bir devlete karþý askeri ve hasmane hareketlerde bulunmak” suçtur! Söz konusu kanunun “YABANCI DEVLET ALEYHÝNE ASKER TOPLAMA” baþlýðý altýndaki 306. maddesi aynen þu þekildedir:

“YABANCI DEVLET ALEYHÝNE ASKER TOPLAMA:
Madde 306- (1) Türkiye Devletini savaþ tehlikesi ile karþý karþýya býrakacak þekilde, yetkisiz olarak, yabancý bir devlete karþý asker toplayan veya diðer hasmane hareketlerde bulunan kimseye beþ yýldan oniki yýla kadar hapis cezasý verilir.
(2) Fiil sonucu savaþ meydana gelirse faile müebbet hapis cezasý verilir.
(3) Fiil, sadece yabancý devletle siyasal iliþkileri bozacak veya Türkiye Devleti veya Türk vatandaþlarýný misilleme tehlikesi ile karþý karþýya býrakacak nitelikte ise faile iki yýldan sekiz yýla kadar hapis cezasý verilir.” (1)

Yukarýda madde kapsamýnda kamuoyu ve halk desteðini yitirmiþ ve “yetkisiz” durumda olan AKP hükümeti ülkemizi komþumuz Suriye ile savaþtýrmak için sýnýra askeri yýðýnak yaptýrmaktýr. Bu vatan savunmasý deðil, egemen bir ülkenin toprak bütünlüðüne saldýrý hazýrlýðýdýr. Ýleri sürülen gerekçeler tatmin edici deðildir. Kendi halkýný biber gazýyla zehirlemekten çekinmeyen zihniyet Suriye hükümetini zehirli gaz kullanmakla suçlayamaz. Zira zehirli gazýn kimin tarafýndan kullanýldýðý açýk ve net bir þekilde hala ortaya çýkmamýþtýr.

Ülke ekonomik çöküntü içindeyken, hayat pahalýlýðý artmýþken ve dolar 2 TL’yi geçmiþ durumdayken seferberlik emri çýkartarak bir telaþ 4x4 araçlara el koymanýn planlarýný yapmak hükümetin içinde bulunduðu zavallýlýk ve çaresizliðin en açýk göstergesidir.

ABD’nin kuklasý haline gelmiþ olan AKP hükümetinin Suriye ve diðer komþu ülkelere karþý düþmanca söylem ve eylemleri sadece Suriye deðil, Mýsýr ve Ýran ile olan siyasal iliþkileri bozacak veya “Türkiye Devleti veya Türk vatandaþlarýný misilleme tehlikesi ile karþý karþýya býrakacak nitelikte” olduðu da açýktýr.

Çok geç olmadan muhalefet partilerini, aklý baþýnda AKP milletvekillerini, hükümeti düþürmek üzere TBMM’de derhal giriþimlerde bulunmasýný, Anayasa Mahkemesi, hukukçular ve ilgili mercilerin gerekli yasal iþlemi yapmak üzere harekete geçmesini bekliyor ve umut ediyoruz. SAVAÞA HAYIR! YAÞASIN BARIÞ !

(1) TÜRK CEZA KANUNU, Kanun Numarasý : 5237, Kabul Tarihi : 26/9/2004, Yayýmlandýðý Gazete : Tarih : 12/10/2004 Sayý :25611 Yayýmlandýðý Düstur : Tertip : 5 Cilt




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tüze felsefesi (hukuk) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çocuklarla Evlenmenin Hukuksal ve Etik Boyutlarý

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fahrenheit - 451 Sendromu
Kendimizi Sevmek
Miraç ve Mescidi Aksa (2ci Bölüm)
Peregrinus (Eda) Sendromu
Þeriat Hala Geçerli mi?
Miraç ve Mescidi Aksa (1. Ci Bölüm)
Dindarlýðýn Psikiyatrik Tetkiki
Ses Kirliliði ve Hoparlörlü Camiler (2ci Bölüm)
Piromani (Pyromania)
Ses Kirliliði ve Hoparlörlü Camiler (1inci Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.