..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Politika
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Maldivler
Tayyibe Atay
Deneme > Günlük Olaylar

þu ufacýk evimin içinde dön babam, dön!.bu odadan öteki odaya; öteki odadan bu odaya!.hem de eþiklerden atlaya atlaya!..bir yazýmda, eþiksiz bir evde yaþamak istiyorum demiþtim ya; gerçekten istiyorum o evi!.lakin ne istediysem, olmadý birader!.sanýrým ya yürekten istememiþim ya da çok dua etmemiþim!.daha dahasý elime geçen parayý biriktirememiþim!..nasýl biriktireyim ki yani!.aç mý kalayým, çýplak mý gezeyim beh!.dedim de; bu günlerde iki tane mo

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Politika
 Bende Seçimin ve Siyasilerin Nabzýný Tuttum  (Ahmet Zeytinci)

Ver bakalým þu kolunu. Tarih de yaklaþtýkça sanki nabzýn çok hýzlý atýyormuþ gibi geliyor. Senin nabzýný biraz yavaþlatýp, normal seyrine döndürmemiz lazým. Üüüüüüüüüüf! Bu nasýl bir rakam yahu nabzýn tavan yapmýþ adeta... Onu tavandan tabana indirmek lazým... Þimdi sen benim vatandaþým, banim milletim, benim halkým, illaki birine oy vereceksin, oy vereceðin zaman neye dikkat edeceksin, neye göre oy vereceksin? Bunun adýný bir koyalým.
 Seçim Vaatleri  (Ahmet Zeytinci)

MAZOT 1 TL OLACAK - Cem Uzan'ýn "Vallahi Mazot 1 Lira olacak" diye ettiði yemin de siyasi tarihimize geçen vaadlerden biri oldu. Her iþsize 350 TL maaþ vadeden Cem Uzan, konser eþliðinde halka döner-ekmek daðýtarak 2002 seçiminde Genç Parti'ye yüzde 7 oy kazandýrmýþtý. 2007 seçiminde ise barajý aþabilmek için inanýlmaz vaadlerde bulunmasýna ve Ýbrahim Tatlýses'i aday göstermesine raðmen büyük bir hayal kýrýklýðý yaþadý.
 Holywood Neden Hep Felaket Tellallýðý Yapar  (Ahmet Zeytinci)

Her ne kadar gerçek hayatýn içinden hikayelere yer verse de Amerikan Sinemasý absürt de diyebileceðimiz saçma sapan filmlerin senaryolaþtýrýlýp çekilmesine, bu filmlerin dünya piyasalarýnda boy göstermesine her zaman fýrsat vermektedir. Tabi bu filmlerin arasýnda bir sürü subliminal mesajlarda seyredenlere pompalanmaktadýr. ABD'nin yegane güttüðü bir siyaset olan vahþi kapitalizm ve devamýnda da emperyalizmin sürdürülebilmesi için bu filmler ile dünya gençliðinin beyinlerinin yýkanmasý ve dumura uðratýlmasý planlanmaktadýr...
 Erdoðan Neden Muhteþem?  (Yûþa Irmak)

2023 seçimleri yaklaþtýkça Türkiye’de muhalif siyasi partiler de Erdoðan baþta olmak üzere, Ak Parti’ye karþý saldýrýlarýn dozunu arttýrmaya baþladý. Peki nasýl oluyor da onca saldýrý ve itibar suikastlarýna raðmen Erdoðan kan kaybetmiyor, tersine güçlenmeye devam ediyor?
 Filmlerde Dünyayý Kurtaranlar Gerçekte Dünyanýn Ýçine Edenlerdir  (Ahmet Zeytinci)

Taaa, Birinci Dünya Savaþýndan beri Sam Amca ve evlatlarý dünyanýn baþýna bela olmuþtur. 1933 Yýlýnda Adolf Hitler'in iktidara gelmesi 2. Dünya Savaþýna da giden yolun baþlangýcý olmuþtur. 1 Eylül 1939 da Almanlarýn bir oldu bitti ile Polonya'ya saldýrmasý ve 1945 e kadar süren altý yýlda milyonlarca insanýn ölmesi ve büyük yýkýmlarla son bulmuþtur. Japonya Teslim olmak üzereyken sýrf denemek maksadý (Patlayacak mý patlamayacak mý) ile iki tane atom bombasý atýlmýþ ve yüzbinlerce insan bir an da yok olmuþ cesetleri bile bulunamamýþtýr... Sonrasýnda 1950 li yýllarda Kore Savaþý yine Sam Amca'nýn ve evlatlarýnýn vahþice giriþtiði cinayetler... Bitti mi, tabi ki hayýr. Kana doyar mý Sam Emmi, ne emmisi pardon Amca? 1970 li yýllarda yaþanan Vietnam Savaþý ki Sam ve zibidileri bu savaþta ikinci dünya savaþýndan bile daha fazla bomba kullanmýþlar ama yine de Vietnam'ý teslim alamamýþlardýr... Daha sonra Afganistan, Somali, Irak Suriye...
 Emperyalizmin Oyunlarý  (Ahmet Zeytinci)

Emperyalistler ve baþ emperyalist Sam Amca ve aveneleri uzuneþek oynamayý çok severler. Uzun eþek oyununda Sam Amca yastýk olur ve mazlum milletlerde baþlarýný birbirlerinin bacak arasýna geçirerek altta kalýrlar, her zaman üste çýkma umutlarý olsa da genellikle alttadýrlar. Sam Amcanýn aveneleri tek tek alttakilerin üstüne atlarlar. Daha sonra o bilindik cümleleri söylerler ''Pensilvanya Ýmamý alttan verir samaný üstten çýkar dumaný çattý pattý kaç attý.'' Altta ki vatandaþlar çoðu zaman çatýp patýp söylenen sayýyý bilemezler... Uzun eþek oyunu böylece sürer gider. Yastýk bazen deðiþir, oraya baþka baþka biri gelir, ama sonuç deðiþmez...
 Alýntý - 4  (Ö.Gökhan Ergüven)

Yeni Hayat kitabýndan yaptýðým alýntý. Yine virgülüne, noktasýna dokunmadým.
 Soðuk Savaþta Kimler Donar  (Ahmet Zeytinci)

Soðuk Savaþta'da, Sýcak Savaþta'da fakir ülkeler donar kalýrlar. Emperyalizm denen illet, dünya üzerinden kalkmadýkça, zenginlerin daha zengin olmak için hýrslarý dizginlenmez ise dünya üzerinde ne soðuk savaþ ne de sýcak savaþlar bitmez, bitmeyecektir...
 Koyunlarýnda Besledikleri Yýlan Nihayet Onlarý da Soktu  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Amerika Birleþik Devletleri' nde Yaþanan Protesto Hareketlerinin Sonuçlarý...
10 
 Türk Toplumuna Türk Ýnsanýna Geri Zekalý Muamelesi Yapmayýn  (Ahmet Zeytinci)

Filankes memleketten ya da filan fiþmekan ülkeden adam çýkmaz cümlesini lügatinizden çýkartýn artýk. Her ülkenin her toplumun, iyileri de vardýr, kötüleri de... O fýkralarda anlatýlan Türklerin varlýðý unutmayýn ki soyut kavramlardýr... Bunlarýn bir çoklarý da dýþ mihraklar tarafýndan üretilip bir þekilde toplum hayatýna sokulur/sokulmaya çalýþýlýr unutmayalým ki...
11 
 Geri Kalmýþlýk ve Ýrrasyonalist Siyaset Nedir?  (Cemal Zöngür)

Güncel olarak yaþanan olayýn tarihsel, siyasal ve felsefi deðerlendirmesi.
12 
 Kim Bu Zbigniew  (Ahmet Zeytinci)

Onun ismini ilk duyduðum zamanlar, daha delikanlý sayýlýrdým. ’’Nasýl bir isim bu Zbigniew yahu!’’ dediðimi hatýrlýyorum o tarihte... Biraz bizim Türkçede ki zibidi kelimesi ile çaðrýþým mý yapmýþtý acaba? Yapmamýþ olmasý lazým zibidi ile bir iki harfi ortak olsa bile...
13 
 Ýslam ve Sosyalizm  (selim koç)

"son bir mayýs mitingiyle birlikte kamuoyunda, kendilerine antikapitalist müslümanlar diyen grup yoðun bir tartýþma yarattý."
14 
 Müruru Zaman 14  (Bayram Kaya)

Nasýl saða sola kontrol edilemez bir durumla yumruk savuran bir eylemli ile kontrolcü durumla neþter sallayan eylemler; amaçlý amaçsýz eylem olmakla ikisi ayný eylem deðilse; müruru zaman gerisinde sisler ardýnda olup biteni günümüzle iliþkilenen kiþi fikriyle bundan bihaber kiþi fikri ayný deðildir. Bi haber kiþinin söylemi fikirse; fikir özgürlüðüyse; haberli kiþinin söylemi nedir?
15 
 Ýlkeli Mücadelenin Felsefi Diyalektiði  (Cemal Zöngür)

Korku; temel çeliþki olarak ele alýnmadan hiçbir mücadelenin baþarý þansý bulunmuyor. Çünkü toplum öyle bir noktaya getirilmiþ ki, insanda mevcut olan üst düþünceden habersiz, içgüdüsel alt düþünceyle yaþamakta. Ve bu oran en az %90'dýr. Tüm sorunlar korku psikolojisinde düðümlendiði için, bu kör düðüm çözülmeden ilkeli felsefi teoriye baðlý mücadelelerin baþarý þansý, ne yazýk ki mümkün görünmüyor.
16 
 Siyaset ve Fetiþizm  (Cemal Zöngür)

Bir ülkede siyaset baþta olmak üzere toplumun tüm kültürel ve sosyal aktivitelerinin, fetiþist saplantýdan uzak, nitelikli olduðunu söylemek için, o ülkenin kuruluþ temelinin materyalist pozitif bilimlere baðlý olmasýyla mümkündür. Çünkü çað bu sayede ilerlemiþtir.
17 
 Diyarbakýr Mýzýkacýlarý  (CENGÝZ MAÇOÐLU)

DTP’nin kürt bölgelerinde iktidar olma hedefi ve bu hedefin ideolojik deðerler baðlamýnda politika üreterek meydanlara çýkmasý, var olan bir sorun üzerinden kendini tanýmlamasý ve toplumsal sorunlara karþý çözüm aramasý kadar doðal bir olay ya da olgu yoktur.
18 
 Yobazlarýn Aydýnlarý Yakma Giriþimleri  (Ýsa Kantarcý)

YOBAZLARIN AYDINLARI YAKMA GÝRÝÞÝMLERÝ
19 
 Son Küresel Krizin Analizi  (Mehmet Akkoyunlu)

Kapitalizm tarihinde dünyanýn bugüne kadar yaþadýðý ekonomik kriz sayýsý 148’i buluyor. Ancak bu son kriz dünyayý sürüklediði noktaya bakýlarak derin izler býrakacak gibi görünüyor.
20 
 Kadýn Katliamlarý Neden Önlenemiyor?  (Cemal Zöngür)

Ne zaman ki tek ve gök tanrý anlayýþýyla birlikte, din düþüncesine baðlý devletleþmeler baþlamýþsa, cinsiyetçi erkek egemenliði kendisini her þeyin üstünde görüp ona göre bir eðitim ve plan hazýrlamýþtýr.




son eklenenler
Seçim Vaatleri
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Politika
Alýntý - 4
Ö.Gökhan Ergüven
Bilimsel > Politika
Kim Bu Zbigniew
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Politika
Müruru Zaman 14
Bayram Kaya
Bilimsel > Politika
Müruru Zaman 7
Bayram Kaya
Bilimsel > Politika
Müruru Zaman 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Politika

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.