Güzeranı Milletimin.
Ne zaman duzelcey bu güzeranı milletimin?
Haçan zülmnen qurtulacaq canı milletimin?
"Yazmak, zamanı görünür kılar. — Margaret Atwood"
"Yazmak, zamanı görünür kılar. — Margaret Atwood"
Ne zaman duzelcey bu güzeranı milletimin?
Haçan zülmnen qurtulacaq canı milletimin?
İslam'da yaratılış anlayışını özetleyen bu metin, Allah'ın mutlak gücünü ve iradesini vurguluyor. Yaratılışın evrim hipotezinden farklı olarak, Allah'ın "Ol" emriyle anında gerçekleştiğini belirtiyor. Bakara Suresi 117. ayeti referans göstererek, Allah'ın yaratma kudretinin anlık ve kesin olduğunu, hiçbir gücün O'nun iradesine karşı koyamayacağını açıklıyor.
Onur, Yürek, Vefa, Cesaret, İnanç hepsi bu...
Tüm Gönülleri Çepeçevre Kuşatıncaya Dek..
Bu belirsizleşmenin kaynağa dönüş olarak yansıması ise, bioloji alanının belirsizleşmesi olur. Ancak bu belirsizleşmeyi taşıyıcı olan kuantum olgusu veya temel parçacıklar sorunu bioloji olanın da bir parçalanma gerilimini oluşturur.
Zamanın nelere gebe olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz. Bugünkü konumumuz bizi ne aşırı derecede gururlandırmalı ne de ümitsizliğe sevk etmelidir. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Yarınların renginin siyah mı, beyaz mı olacağı bugünden kestirilemez. Bizler büyük bir gayretle ve iyi niyetle yarınlarımızı bugünden imar etmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Biz elimizden geleni
“Bir insanın, uğrunda öleceği bir şeyi yoksa yaşamaya da hakkı yoktur!”
Ortaçağ'da en önemli erdem sayılan "sadakat" üzerine Brecht'in bir şiiri dolayısıyla düşünceler.
Birisi size iki güzel söz söylese ona hemen inanıp uğrunda ölmek istersiniz peki allah size sonsuz güzel sözler söylerken neden hala onun yolunda gitmezsiniz (sefa keçeci)
Orhan Veli ve arkadaşlarının şiirinde hüküm, basit realizmde.
Sorun gerçeğin benim yada sizin işinize gelmesi değildir. Gerçeğe ulaşmakla elde edilecek kazancın kişi başına ve topluma bölüşümü ve faydasıdır.
Yöntem, araç, amaç ve insan gerçek ile kurduğumuz ilişkinin temel öğeleridir.
Ama seyir de yeteri kadar yorgunluk verici bir şeydir yeri gelince. Ve “Taciu, Venedik’te ölmek için en güzel sebeptir” o unutulmaz ve bütün aşkların özeti olabilecek cümleyle.