..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > fatihkarabenli




22 Nisan 2010
Gençler  
fatihkarabenli
bir gencin lise yýllarýndaki gereksiz bir anýsý :)


:AIBI:
Çok deðil 5 sene önce buralar hep gecekonduydu diye baþladý konuya ve o çok bilmiþ 55 60 yaþlarýndaki adam halini takýnarak devam etti..bizim burada 2 tane evimiz vardý sonra imar geçti bize 4 daire düþtü hala onlardan gelen kiralarla geçinirim..vay beee ne güzel günlerdi her geliþimde eski hali canlanýr gözümde..diyince müdahele ettim.e tabi her yer ayný kalmýyor gün geçtikçe çehresi deðiþiyor kentlerin..bizim eski evin olduðu yer de park mesela þimdi diyerek belediye baþkaný havasýnda bir nutuk çeker gibi devam edecektim ki o da sözümü kesti ehehehe diye gülerek..anlamsýzca suratýna baktým..size ev falan düþmedi anlaþýlan fatihim dedi ve bir kez daha güldü..gülmedim..bir þey de demedim..


17 yaþýndaydým..lise sondum..lise son olmanýn tadýný hiçbir þey vermez hayatta..hele bir de son aylarýný yaþýyorsan okulda..ilkbahar da gelmiþtir..böyle basket potalarýnýn önünde kalabalýk bir grup oluþturup ota b.ka gülersin,,alt sýnýftaki çocuklara sebepsiz yere laf atarsýn..þþþ memeeettttt son dersiniz ne lan maetmatikmi biz girmiyoz olum derse hoca dýþarý çýkarýyo bizi ehemeehehe diye gülmeler sonra Mehmet tende þanslý ibneler bakýþýný alýrsan bir de iyice havalara girersin..en samimi olduðun hocanýn yanýna gidip anlamsýz espriler ve þakalar yapar baþýnda dönüp durursun..lise son olmanýn tadý baþkadýr..bunu herkes bilir..hatta lise bitince anlattýðýn lise anýlarýnýn çoðu lise son da geçer..bir gün lise sondayým diye baþlarsýn hikayeye..ama benim anlatacaðým þey lise ile ilgili falan deðil..okulla hoca ile diðer öðrencilerle de ilgili deðil..tamamen dýþarýda biri..bir polis memuru..okulun önünde ki her olaya hemen karýþan,,gençleeeerrr hoooppp noluyor heey noluyorrrr diyerek herhangi bir kavgayý býrakýn kavgayý tartýþmayý bile baþlamadan bitiren bir polis memuru..17 yaþýndaki ben ve benim gibi gençleri topluma kazandýrma savaþýna dahil olan bir neferdi..bir kahramandý o..


Maç yapan çocuklarý izlerken bir yandan da cinsel içerikli esprilerle bizi coþturan Samet e gülüyorduk..samet çok geçmeden yine ortamý ele geçirmiþti..sýnýfýn þiþman kýzý aysun a yaptýðý bir þakayý anlatýyor sýnýfýn erkekleri iyice kendinden geçiyordu gülmekten karmýmýza aðrýlar giriyordu..karnýmýza giren aðrýlarý Samet ede söylüyorduk..ama o zamanda bizi bozuyor s.git dinleme lan ozamansa banane karnýndan diyerek bozulan kiþi hariç herkesi yine bu ani laf sokmasýyla gülme krizine sokuyordu..biz böyle 6 -7 ergen küfürleþip þaklaþýrken polisimiz yanýmýza yaklaþýp sordu..gençleerr sigara kullanýyomusunuz ? içimizden birkaç kiþi evet abi dedi..o zaman verin bi sigarada muhabbete ortak oluyum dedi..biz tabi ortama yeni gelen bir büyüðe yapýlacak saygýyý yaptýk sigarasýný verdik sustuk dinlemeye hazýrlandýk..o sýrada telsizden sürekli ne dediði anlaþýlmayan diðer memurlar blipblip bip sesi eþliðinde konuþuyorlardý..belindeki bu sese alýþkýn olan o hiç ilgilenmiyor sigarasýný gözlerini kýsarak içmeye devam ediyordu..az sonra okulda pelin diye bir kýz var biliyormusunuz gençler dedi?bizim sýnýftaki pelin mi abi esmer uzun saçlý dedim..evet dedi..biraz sesszilik oldu diðer çocuklar bana ters gözlerle bakýp niye söyledin lan gibisinden hareketeler yapýyorlardý..o kýz var ya çok acaip dedi ..sevgilisi falan varmý diyince aramýzdaki en uzun boylu basketçi olan cenk var abi dedi..kim ulan ben hiç görmedim yanýnda birini dedi memur..cenk te oohhhoooooo abi sen buraya bizi korumayamý geliyosun kýz arkadaþlarýmýzý dikizlemeye mi dedi..belindeki jopu göstererek þunu görüyormusun la baþlayan ve seni yakarým akýllý konuþ sýrýk seni yaþatmam lan nasýl konuþuyosun sen dedi..biz sakinleþtimeye çalýþtýkça o sinirlendi..polisin sinirli olmasý da ne acayip oluyorarkadaþýn deðil ki aðlasýn köþesine çekilsin sinirlensin küfretsin..bildiðin polis..dur durak dinlemiyor..cenk kaçarak oklula sýðýndý ve müdürün yanýna gitti..arkasýndan biz de çýktýk..müdür bey e olanlarý anlattýk..saðolun çocuklar diyip bizi gönderdi..



bizim eski evin olduðu yer de park mesela þimdi diyerek belediye baþkaný havasýnda bir nutuk çeker gibi devam edecektim ki o da sözümü kesti ehehehe diye gülerek..anlamsýzca suratýna baktým..size ev falan düþmedi anlaþýlan fatihim dedi ve bir kez daha güldü..gülmedim..bir þey de demedim..okulun olduðu yere de toki konutlarý yapýldý lan sen o polissin görevden alýnýnca ne sevinmiþtik diyemedim...beline baktým ne telsiz ne jop vardý..insanoðlu da çevreleri gibi deðiþiyor iþte..17 yaþýndaydým lise sondum diyerek konuya girmemek için kendimi zor tuttum..zira bu giriþ temiz bir dayak yememe sebep olabilirdi..en güzeli yazmak.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalan Melankoli
3g Li Ayrýlýklar
Kendimden Otobüsle Kaçtým
Eski Bir Dost (Mithat )
Çocuk Korkusu
Karar
Aþk Bankasý
Arabesk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Devamsýzlýktan Hayatta Kaldým [Þiir]
Gökyüzünün Dansý [Þiir]
Küçük Düþler [Þiir]
Mavi Kolye [Þiir]
Gülmek Yasak [Þiir]
Aþk Bir Melodi [Þiir]
Aslýnda Þehir Senmiþsin (Yolcu ) [Þiir]
Lidyalý Parasý (Ýlk Aþk ) [Þiir]
Bitmiþ Zaman [Þiir]
Hayali Þarký [Þiir]


fatihkarabenli kimdir?

23 yaþýnda ankaralý üniversite mezunu ve her an kapýdan girip merhaba diyen eski bir akraba gibi sevecen ve tezcanlý biriyim :)

Etkilendiði Yazarlar:
mizahi yönden umut sarýkaya ( uyksuz karikatürsti-yazarý )..bir de babamdan çok etkilenirim..:)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fatihkarabenli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.