..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Leyla ÜNAL




26 Kasým 2013
Sorular, Sorular, Sorular...  
Bir sohbetin ardýndan

Leyla ÜNAL


Bir gün güneþ açýverirken ruhuma gelen güzellik, bir gün yaðýþlýyken gelen hüzün, odamdaki topak topak açan bembeyaz sardunyalarým ve bir tarafta kurumuþ olanlarý. Bugün bembeyaz topak topak olan sardunyalar gün gelecek kuruyacak, yenileri açacak ben baktýðým beslediðim sürece. Halbuki bir zamanlar kýrmýzý beyaz açardý, neden kýrmýzlar yok oldu, tümüyle beyaza boyandý? Neydi dostluk, sürer mi ebediyen?


:AFAE:
SORULAR, SORULAR, SORULAR…………..

Yalan mýydý, her þey yalan, bu sahte acýmasýz dünya yalanlarla mý dolu? Gerçek ne peki?

Mekânsal anlamda uzaklardan ta Ýsviçre’den, zamansal anlamda ise çeyrek asýr öncesinden çýkýp geliveren tanýdýk ama tanýmadýk bir yüz, güzel bir ruh ve bir araya gelen üç dost, “Dost mu? (Peki nerelerdeydi bu 25 yýl boyunca), arkadaþ mý peki (bilmem doðru olur mu), sýnýfdaþ (peki kaç kez paylaþtýk bir sýnýfý?)”, yoksa sanal dostluk mu pekiþtirilmek istendi. Üç güzel insan, güzellik nerede peki?

Sorular kafamda uçuþur bugün. Dün akþam, bir þekilde tanýþ olan üç insan bir aradaydýk. Hiç beklemiyordum ancak gece boyunca susmadýk. Aradan onca yýl geçtikten sonra konuþulacak çok þey olabilir mi? Nedir insanlarý susmadan konuþturan? Genelde bu tip ortamlarda suskunluk hakim olmaz mý? Dün susmadýk, zaman oldu sözü bekledik gelsin diye, zaman oldu kaptýk birbirimizden, söylenecek ne çok þey birikmiþ, peki birikmiþte neden dudaktan çýkmamýþ düne kadar? Dün yeterince çýktý mý yürekten, hala kilitli midir bazý þeyler, peki kilitli ise anahtarý kimdedir?

Üç tanýþ insan, zaman içerisinde ne zaman dost olduk veya olduk mu, olamadýk ise niye? Neydi bizi bir araya getiren güç ve istek? ZAMANSAL VE MEKANSAL TANIÞLIK MI? Önce biraz tanýmaya çalýþtýk birbirimizi sanal tanýþlýðýmýza ek olarak, hatalarýmýzý paylaþtýk, neþelerimizi, keþkelerimiz (var mý yok mu emin olamadan keþkelerimizi), baþkalarýnýn hüzünleri (kendi hüzünlerimizin kýyýsýndan köþesinden geçerek), haksýzlýklardan, öðretilerimizden, öðrendiklerimizden, öðrenemediklerimize deðinmeden… Ne çok þey birikmiþ dudaktan çýkmak istenen. Daha önce yakalamadým mý böyle bir ortamý? Neydi dostluk? Sanal mý gerçek mi? Dünkü sohbet gerçek deðil miydi? Mekanda zaman, zamanda mekan sýkýþtý gece boyunca biz konuþtukça...

Bir gün güneþ açýverirken ruhuma gelen güzellik, bir gün yaðýþlýyken gelen hüzün, odamdaki topak topak açan bembeyaz sardunyalarým ve bir tarafta kurumuþ olanlarý. Bugün bembeyaz topak topak olan sardunyalar gün gelecek kuruyacak, yenileri açacak ben baktýðým beslediðim sürece. Halbuki bir zamanlar kýrmýzý beyaz açardý, neden kýrmýzlar yok oldu, tümüyle beyaza boyandý? Neydi dostluk, sürer mi ebediyen?

Geceye dahil olan diðer tanýþlar, sözü edilen ancak orada görülmesi umulmayan yüzler, yürekler, geçmiþten bir yakýþýklý yüz, hala yakýþýklý bilir midir bilmem ama hayat bükememiþ belini ta çocukluðundan beri sürse de sýkýntýlarý, hala dimdik, inadýna direnen yürek hikayesiyle burksa da yüreðimi gerçek deðil miydi? Peki gece rüyama girerken neydi?

Aþk neydi? Büyük tutkularla sevgilerle yapýlan beraberliklerin sonlandýrýldýðý, ya da anne ve babaya ihtiyaç duyan hasta bir çocuk nedeniyle sürdürülen evlilikler, gecenin konularýndandý. Neydi aþk? Ruhlar ve bedenler deðiþirken, güzellikler çirkinleþip, çirkinlikler güzelleþirken, sürer miydi beraberlikler ebediyen?

Sorular, sorular, sorular… uçuþurlar bugün kafamda, ne sanal, ne gerçek, ne yalan, ne doðru, ne süreli, ne ebediyen? Var mýdýr ebediyet, sürer mi ebediyen?

Leyla Ünal (26 Kasým 2013)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Varlýðýmýn Farkýnda mýsýn?
ve Doktorlar...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aman Allahým!
Kapitalizmin Çýlgýnlýðý Ýle Ýnsanoðlunun Tembelliði Birleþince
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 7
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 6
Babalar Günü Hediyesi Babaya Özel de Anneler Günü Hediyesi Neden Eve Özel?
Korona Günlüðüm - 1
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 4
Korona Günlüðüm - 2
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 1
Son (Yarým) Ada, Bir Bodrum Masalý - 5

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben, Uyuyamýyorum... [Þiir]
Seni Bekledim Günlerce [Þiir]
Özür Dilerim [Þiir]
Ah Kedi [Þiir]
Yaþlanmaktan Korkuyorum [Þiir]
Korona Günlüðüm [Þiir]
Ah Kelepçem, Ah Sevdam [Þiir]
Ben Seni Çok Sevdim [Þiir]
Look Inside Yourself [Þiir]
Birliktelik [Þiir]


Leyla ÜNAL kimdir?

Ben, Leyla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet Ran, Aziz Nesin, Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Orhan Veli Kanýk, Bedri Rahmi Eyüboðlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Leyla ÜNAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.