..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
221 
 "Eþek" Dersin Kýzarlar, "Aslan" Dersin Kýzmazlar...  (Emine Piþiren)

Eþeklerin bir baþka özellikleri vardýr; hani Midas’ýn uzun kulaklarý gibi… Bu uzun kulaklar sayesinde güçlü bir iþitme duyularýna sahiptirler. Ayrýca çok oburlar, bir türlü doymak bilmezler neredeyse bir tugayýn çöplüðünü yeseler bile onu sindirecek güçlü sindirim sistemleri vardýr. Bunun yaný sýra develerden daha dirençlidir çölde. Su gereksinimlerini, bitkilerden en fazla su alma ve vücutlarýnda saklama kapasitelerine sahiptirler. Öyle ki çok uzun mesafeleri susuz kat edebilirler.
222 
 Evrim 3  (Bayram Kaya)

Ýkinci duruma, üçüncü durumun olanaðý ile giriþen üç boyutlu devinmeler, iki boyutlu yüzey gerilim hareketi ile üçüncü boyutun hacim gerilim hareketleri arasýndaki ölçüþen zamaný verdiler.
223 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 16  (Bayram Kaya)

Þimdi kurban seremonili teolojik anlayýþý ilksel dönem þartlarýna göre ele alalým. Totem dönem öncesi ilk sel dönem içinde eðer bir kurban seremonisi tasavvur edilirse, bu tasavvur belki de ve ancak av ve meyve bolluðu olan dönemler içinde bu bolluða baðlý tutumla bolluðun kurban sunusuna dönüþeceði düþünülebilir! Fakat böyle bir seremoni de sürekli olamazdý. Oysa kurban sunusu sürekliydi.
224 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 32  (Bayram Kaya)

Akýllý zekâ; moleküler evrimle ama moleküler evrimden epey sonra hayatla vardý. Hayat, kendisini kollara dallara ayýran türler içinde biyolojik bireylerde bireysel özne ve öznel oluþla vardý. Bu akýl da kiþinin korunan yasasý çerçevesinde enerji sarflarýyla, bir yetenek kapasite olmakla geliþme ve sýnýrlanmaydý.
225 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 33  (Bayram Kaya)

Cisme çarpan ýþýk geri kaynaðýna döner. Bu yansýmadýr. Iþýk bir etki ise geri dönen yansýma etkiye karþý tepki yansýmasýdýr. Tepki bu anlamla yansýmayla yakýn anlamlýdýr. Kaynaða dönen ýþýk, çarpýp geri döndüðü nesnenin bindiriþlerini (modülasyonunu) taþýr.
226 
 Faiz 18  (Bayram Kaya)

Bütünlüðü oluþacak bu özne nesnel olanaklar þu parçalardan oluþuyordu. 1- Her grup kendi öncesiyle kendisini belirleyen yalýtýmlý bir kolektif yasaya baðlý olan verili süreciyle yeni güne baþlýyordu. 2 – Bu nedenle bir grubun bir totem mesleðine sahip olmasý o grubun bu verili durumla bu ön koþul içinde olmasýydý.
227 
 El Baal Bel 1  (Bayram Kaya)

Zengin ve fakir oluþa giden yol Ýttifak içinde önce fýsýltýyla konuþuldu. Fýsýltýlýlar zenginliklerini grup ya da kiþiler sahipliði üzerindeki oldubittilerini, ortaya karýþýk sunum tartýþmalarýný ortaya koymuþtu.
228 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 18  (Bayram Kaya)

Soyut olarak mülk El 'indi ve El 'in mülk sahipliði yaptýran dilemesi olan bir yatýrýmla yaptýrým gücüydü. Somut olaraktan da mülk Ýbrahim ve Nemrut’undu. Ýbrahim ve Nemrut ile dilemesi olan yaptýran güçtü.
229 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 17  (Bayram Kaya)

Nasip söylemi böylesi bir öznel bek raundun anlam zikri olmakla sömürücü amaca hizmet eder. Kolektif zenginliði kimi kiþilere vermekle kimi kiþilere mal sahipliðinin yolunu açýp, çokluðu da maldan mülkten yoksun kýlan hileci ve tuzaklý söylemdir.
230 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 19  (Bayram Kaya)

Bu tür söylemler tümden bilgiye, tarihsel inþa olana, gerçek olana gözbaðý olmakla kiþileri kendisine toplumuna kolektif bilince yabancýlaþtýran söylemler olup; kiþiyi köleci öz olan mülk sahibine kul yapan söylemlerdi.
231 
 Anlamak Gerek 58  (Bayram Kaya)

Doðadaki üreme içinde bakýmý yapýlan bir yavru; uf demeden ebeveyni sýrtýmda taþýmalýyým, demenin minneti içinde deðildir. Bakýmdan kesi-len yavru da kimsenin deðildir. Bunun gibi totem alan içinde de týpký doðadaki gibi doðal yol ile doðumlar oluyordu. Kolektif birim zamandan ötürü yavru doðuranýn ve doðurtanýn bakým aitliði olmuyor o yapý aitli-ðinin bakým gözetim ve beslenme aitliði oluyordu.
232 
 Yeni...  (David Durak ARSLAN)

Yeniye hazýr deðilsek eðer, üzerimize gelen yenilikleri, suratýmýza birer tokat gibi yiyebiliriz.
233 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 21  (Bayram Kaya)

Kolektif alanýn ilk inþasý içinde de neden daima sonuçtan öncedir. Ancak kolektif alan kolektif özne eylemli alan olmakla deneyden bilgi çýkarýlýr. Bu bilgi izlenimse olarak zihinde düzenlenip uygulamaya konur. Ýþte kolektif zihinde düzenlenen neden sonuç iliþkisine göre kolektif özne sonucu öne alýp sonucu neden gibi davrandýrabilmektedir.
234 
 Düþüncenin Geliþimi ve Toplumsal Körleþme  (Cemal Zöngür)

Biyolojik edim ve güdü tüm canlýlarda mevcut olsa da, maymunlarýn dýþýnda diðer canlýlarýn beyin hacmi ve nöron sayýlarý, insan beyin kapasitesinin çeyreði bile deðildir. Bu yüzden hayvan türlerinin edim ve güdülenmesinde, öznel ya da nesnelliðin varlýðý (Ontoloji) söz konusu deðildir.
235 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 58  (Bayram Kaya)

Mirasý olmayan çocuk, bir ana babaya mirasçý olabilmek için o ana babadan doðmak; o ana babadan doðanlarla ve o ana babayla yatmamak zorundaydý. Yeni mirasçýlýk kendisinde doðulan ana ana baba ve o ana babadan doðanlarla yatmama kapsamýnda bir aitlikti. Bu da þimdiki evli eþler gerçeðiydi.
236 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 8  (Bayram Kaya)

Yani ýþýk çevredeki her bir çevre unsurlarýna zorunlu bir karþýlaþma olur iken; ayný zamanda da yine üssel durumlu çevre unsurlarý da ýþýk için zorunlu bir karþýlaþma oluyorlardý.
237 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 25  (Bayram Kaya)

Evrensel yasalar eþliðinde ve üç boyutlu zaman içinde hidrojen, helyum atomlarý üzerine etkiyen çekim gücü hidrojen-helyum topaklanmasý ortaya koydu. Atom yapýlar çekim gücü topaklanmasýna baðlý basýnç yasalarý eþliðinde YILDIZLAR gibi evrimsel aþamalar ortaya koyuyordu.
238 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 12  (Bayram Kaya)

El ‘e kulluk (vatandaþlýk) üzerinde efendi köle eþitleri olmayý ittifak etmekten daha geçerli bir mülk sahibi tanýn lýðý ve kaderleri belirleyen rýzk daðýtma tanýmlýðý icat edemezdiniz. Köleci sistem eskiyen yerine yeni sözcük üretiyordu. Mülk sahibini kutsayan tanýklýkta alan bir kez açýlmýþtý. Bu alan içinde kalmak koþuluyla hangi tür sözcükle ne yana koþarsanýz koþun hep þýrasý çýkan olursunuz!
239 
 Kurucu Ýnþa Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 31  (Bayram Kaya)

Gezegenler gibi özel bölgelerle ve özel baðýntýlý deriþimler içinde olan bu geliþmelerden geriye doðru bakýldýðýnda; öznel çýkarýmlarla söylene bilir ki tüm bu alakasýz alakalýlar gezegen sel ortamýn, evrensel ortamýn hatta gezegen içindeki lokasyonlarýn çeþitliliði ve rastgelesi olmakla zorunluydu!
240 
 Varlýk Üzerine Düþünce Kýrýntýlarý  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Varlýk, en genel yani kaplamý en geniþ olan kavramdýr. Kavramlarý kaplam (kapsadýklarý þeyler) bakýmýndan sýnýflandýrsak bu þemanýn en üstünde “varlýk” yer alýr. Çünkü varlýk, evrende bulunan her þeyi kapsar, içine alýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.