Televizyon Reklamları
Son yıllarda Tv reklamlarında cinsellik fazlaca ön plana çıkmaya başladı. Reklam alanındaki engellenemez rekabet, beraberinde bazı soru işaretlerinide getiriyor aslında.
"Bugün 20 Nisan 2026, saat 03:00. Henüz bitmemiş bir romanın bitmemiş bir cümlesi gibi..." – Virginia Woolf (kurgusal)"
"Bugün 20 Nisan 2026, saat 03:00. Henüz bitmemiş bir romanın bitmemiş bir cümlesi gibi..." – Virginia Woolf (kurgusal)"
Son yıllarda Tv reklamlarında cinsellik fazlaca ön plana çıkmaya başladı. Reklam alanındaki engellenemez rekabet, beraberinde bazı soru işaretlerinide getiriyor aslında.
Bundan bir süre önce Güney Doğu'da yaşanan feci bir toplu cinayetin akla getirdiği, ülkenin sosyokültürel sorunları hakkındaki düşüncelerimi kısaca dile getirdim.
Bir zamanlar dış mihraklar vardı.
Onlarla yatar,onlarla kalkardık.
Zülfü Livaneli
Günlerdir bağırıyor izedebiyat, haykırıyor...Güzel projelerimizin devamı için her alanda gerekli olduğu gibi, para lazım diyor
Türkiye'nin en temel sorunu olduğuna inandığım feodal yapı ve bu konudaki duyarsızlığa vurgu yapmak istedim.
Havalı konuşma rehberi gibiyim..
“Yılllar sonra akarsuların özelleştirileceğini söyleselerdi o yılllarda terelmiş pantolonlarımızın örttüğü oturma organlarımızla gülerdik sav sahiplerine.”
Demokrasiyi sandığa oy atmakla sınırlı gören, görmek isteyenlerle seçtikleri, demokratlığı kimselere bırakmıyor; demokrasiyi anlamanın ilk basamaklarında bile değillerken.
Bugünlerde gündemdeki “in” konu, Türkiye açısından “Irak’ın Kuzeyine”, Iraklılar açısından “Kürdistan Federe Bölgesi’nin sınır hatlarına yapılacak kapsamlı bir müdahale. “Out” konular ise “demokrasi, özgürlük, eşitlik, gelir dağılımındaki eşit(siz)likler vb.”
Sevgili izedebiyat yazarları! Yüzlerce şair ve yazarın eserlerinden oluşan bu yıllığı hiç merak etmiyor musunuz?
Meğer cennete giden yol Nevşehir’e yaklaşık 200 kilometre uzaktaymış.
Öldürülmekten değil, döndürülmekten dönmekten korkan bir gençliktik.
Sabahattin Ali