..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Silikon Kadýn
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Birkaç gün sonra, kargo elemaný kutudaki silikon kadýný ve diðer kutudaki tütün sarma makinesini adrese ulaþtýrmak içini araçla kýrsala ilerliyordu, yola aniden hasta bir eþek çýkýnca araç yolun kenarýna, hendeðe, oradan da bataklýða savruldu, devrildi. Baþýndan hafif yaralý þoför kendine geliyordu, baþýný saða çevirdi, bir çift göz ona bakýyordu, kutusundan çýkan silikon kadýný ceset sandý ve fýrlayýp uzaklaþtý. O civardan geçen Ýsmail merakla ol

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
461 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 54  (Bayram Kaya)

Vicdan içinde hem kolektif öznenin buluncu, hem kiþisi öznenin buluncu (bilinci) vardý. Kolektif vicdanda kolektif bir deðer yargýsý vardý. Ýttifaký bir alan içindeki her bir grubun emek gücüne karþýlýk (sektör gücüne karþýlýk); diðer her bir grubun, farklý sektör el alanda farklý bir emek gücü vardýr.
462 
 Anlamak Gerek 65  (Bayram Kaya)

Avcý toplayýcý ve ittifaký kolektif birim zamanlar içinde doðal ve tekil za-mana ait kiþisi zorluklar, kiþisi kaygýlarýndan olabildikçe arýndýrýlmýþtý. Þimdi ortam kiþiyi, kiþisi zorluklarýndan arýndýrýlabildiði kadar KOLEK-TÝFTÝ. Ve kiþi de kiþisi zorluklarýndan arýndýrýlabildiði kadarla, kolektifti. Kiþiyi zorluklarýndan arýndýrýlabildiði kadarla ortam kiþiye kolektif etkiydi.
463 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 11  (Bayram Kaya)

Demek ki kolektif güç kiþisi stresi önleyen hem bir alan ve hem de bir depo enerjilidir. Köleci sistemle paranýn kâr yapmayý, kazanmayý, ticaret, yapmayý, faiz almayý, enflasyona uðramayý vs. ön görmesi hem kiþisi stresin kaynaklarýndan birisidir. Bunlar ayný zamanda soygun enstrümanlarý olmakla, kiþinin soyguna uðrama stresidir.
464 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýkmýþtý? 9  (Bayram Kaya)

Bir ortam içine denk düþme olan üssü devim belirlisi; kara gibi diðer bir ortamda üssü belirsiz içindeki hareketin birine denk düþecekti. Ya da bir ortam içine denk düþme olan üssü devim belirlisi; baþka bir ortamýn denk düþmeyeni olacaktýr.
465 
 Özne  (Mustafa Günay)

dosya konusu: türkiyede felsefe/felsefede türkiye
466 
 Anlamak Gerek 59  (Bayram Kaya)

Ýttifak giriþmesiyle ilk kes dile getirilen kýyamet, tufan gibi kavramlarýn bundan öte bir anlamý yoktu. Üreten meslekler nedenle yavaþ yavaþ unutulmaða, terk edilmeðe yüz tutan yamyamlýk ittifak seremonisi içinde taraflarýn ittifakýyla bir kes ve meþru olarak son kes tekrarlanýyordu.
467 
 Nihilist Kemalizmin Bitiþi  (Cemal Zöngür)

Evren ve dünyadaki realiteyi, insan aklýnýn ortaya çýkardýðý nesnel ve öznellik taþýyan yaþamsal deðerleri yok sayan Nihilizm, insaný perspektif ve düþünce yoksunu býrakmakta. Kemalizm de ayný þekilde yönettiði toplumu tamamen düþünce ve perspektiften yoksun býrakýp, yararcý ve þekilcilik en büyük ilkesi olmuþtur.
468 
 Adalet Mülkün Temeli miydi? A Kýsým 2. Bölüm  (Bayram Kaya)

Adalet mülkün temeli miydi? Bir þeyin temel olmasý için veya temelde olmasý için o þeyin inþayý olmasý; yani inþanýn kendisi deðil de inþa içinde, inþayý tamamlar bir inþa parça olmasý gerekir.
469 
 Kolektif Alan 18  (Bayram Kaya)

Bir kolektif alan içinde, enerji geçiþiyle transfer edilen enerji kuplajý (baðlantýsý, aktarýmý, yansýmasý) yük enerjisidir. Yük enerjisi kiþilerini karþýlýk ve denk bir sorumlulukla davrandýrýr. Kiþilerin yüklendiði bu yükler kiþileri belli sorumluluklarý içinde eylemli kýlacak olan yüklenme hareketleridir. Yüklenme hareketleri kolektif birim zaman nedenle özne etrafýnda boþ zaman etkinliði ortaya kor (artýk zaman ortaya kor).
470 
 Ýttifaklar Bir Referans Noktasýydýlar 62  (Bayram Kaya)

Köleci mantýk, Sara-Hacer anlatýmýndaki kadýnýn tarihsel rolünü bilmiyordu. Köleci yapý, içinde koptuðu kolektif yapýda anlatýlmýþ olan Sara hikâyesini bilse bile; Sara’nýn çocuk vermeme olgusu, köleci sistemin miras hukuklu ihsas kurallarýna aykýrýydý.
471 
 Ýnsan mý?  (Necat Dilaver)

Zerdüþt buyurmaya devam ediyor...
472 
 Ortak Akýl ve Ön Kabul 2  (Bayram Kaya)

Ýlk kolektif var saný, ilk kolektif yaþamlý var saný olmakla; kendisinin önünde kolektif bir geçmiþ yoktu. Önünde kolektif geçmiþ olmayýnca ön kabulün kritiðinin yapýlmasý da olanaksýzdý.
473 
 Ýrade Nedir Nasýl Kullanýlýr?  (Cemal Zöngür)

Ýradeli yaþamak veya iradeyi kullanmak eðitimli, bilgili, kültürlü ve korkusuz olmakla mümkündür. Bunun dýþýnda kiþilerin iradeleri zincirle baþkalarýnýn yedeðine baðlanmýþ demektir.
474 
 Müruru Zaman 18  (Bayram Kaya)

Bankerlerden finans kredilerini çeken uygarlýðýn yaratýcýsý ilk insan atalarýmýz; bu teþvik kredilerle koyunu evcilleþtirip; yününü kýrpýp dokuma tezgâhlarýný kurmamýþtýlar. Uygarlýðýn temelinde üretim hareketi ve üretim iliþkisi vardýr. Ama asla para, banka, finansman, kâr, ticaret, teþvik pirimi, faiz, ihale vs. yoktu. Uygarlýðýn yaratýcýsý tarýmcý insan atalar öküz satýn alarak kâfirlik (çiftçilik) yapmadýlar.
475 
 Alan Açma ve Kolektif Kuvvet 4  (Bayram Kaya)

Dinler bir kez köleci yapýnýn temeline mülkün sahibini ve mülk sahibinin takdirini koyduktan sonra, siz ne yaparsanýz yapýn; mülk sahibinin sözünü ve takdirini deðiþtirilemezdiniz! Bu deðiþtirilmez ilik içinde özgürlük gibi bir kavramýn esamisi okunmamakla siz öðretilmiþ bir çaresizliðine teslim oluyordunuz.
476 
 Adalet Mülkün Temeli Midir? A Kýsým 3. Bölüm  (Bayram Kaya)

Kolektif sürecin niza süreci ile çýðýrýnda çýkarýlmasýyla gizli kurgu olan El, açýk açýk konuþmaya baþladý. El, gerçek mana da belirtildiði gibi evrenin yaratýcýsý olan Tanrý ile ayný kavram deðildi.
477 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 26  (Bayram Kaya)

Bir insan; insanlýk ailesi mirasý olan bu günkü teknik ve teknolojik süreçlerin sahipliðini ele geçirip her þeyini saðlasa dahi; bu kez de sürecin sürekliliðinin saðlatýlmasý baðlamýnda süreç yine kolektif olmak zorundadýr. Süreci ne kadar özel kýlarsanýz kýlýn; parça o kadar aslýna çekmekle kolektif belirir.
478 
 Boþluk Enerjisi 6  (Bayram Kaya)

Kolektif yapý içinde sizin kendinizden, bilincinizden, isteklerinizden maada olmakla (...den baþka, sizin dýþýnýzda olmakla) var bulunan durumlardan ikincisi de sosyal alanýn sembolik 50 tabaný içinde yatar.
479 
 Düþünce ve Nitelik  (Cemal Zöngür)

Ýlk insan atalarý olan Primat ve Neandertaller M.Ö. 200 ve 165 bin yýllarýnda koku, ses, korku, ýþýk iþaret dilini kullanarak, anlaþýlmaz bir düzen, duygu ve düþünce içerisinde yaþama baþlamýþlardýr. Anýlan dönemdeki insan ve düþüncenin niteliðini belirtmek gerekirse, hayvani özellikten pek bir farký bulunmamaktadýr. Bu dönemin insan düþünce yapýsýný, iç güdüsel his olarak adlandýrmak ta mümkündür.
480 
 Faiz 4  (Bayram Kaya)

Kiþi nasýl olsa baba bizi giydirir, diye üreten sürece ve kolektif miras býraktýðý sürece son verirse; hapý yutar. Depo enerji yokluðundan üreten sistem daðýlýr ve çöker. Nüfus azalýr. Süreç olasý olabildiði kadar baþlangýç koþullarýna döner.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.