..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
781 
 Mamon'du Belirme 3  (Bayram Kaya)

Ön ittifaklar mirasýný aldýklarý totem dönemi setezci kültürle yadsýmýþlardý. Köeci dnemde mirasýný aldýðý ön ittifaký dönemi özel mülkiyetçi inþa oluþun kaide ve kurallarý içindeki yadsýmalarla aþmýþtý ki bu yadsýyanýn yadsýnmasýydý
782 
 Alan, Alan Etkisi ve Alan Yönü 6  (Bayram Kaya)

Hak ediþ diye kolektif yarar içinde alýnan kiþisi pay, þimdi mülk hakký diye alýnýp, mülk hakkýnýn iradesi olarak karar alýp efendinin mülkünde istediði gibi tasarruf ile takdirde bulunmasýydý. Böylece yeni hak köleci sistem içinde kolektif sahipli iyeliðin ele geçirilmesi için kullanýlan güç ve zor kullanma karþýsýnda doðan bir dirençlerden oluþan direnme ile köleci tarihi süreç belireniydi.
783 
 Uygarlýk ve Ýnsan 10  (Bayram Kaya)

El mana anlayýþlý düþünme mantýðýný oluþan zehirli söylem ve anlayýþlar günümüze kadar hep efendiler egemenlikle PAYLAÞTIRMA savaþlarý ve PAYLAÞTIRMA mücadelelerine dönüþmüþtür.
784 
 Anlamak Gerek 24  (Bayram Kaya)

Karþý grup üretim sürecine girmiþti. Üreten süreç içine giren ikinci grup bir önceki zamanlardan beri tek yanlý olarak kendisine sunu yapýlan gruptu. Tek yanlý durumla sunu alan grup üretim yapmakla yeni bir yansýma ve yeni bir yapabilirlik donanýmý içine girmiþti.
785 
 Köleci Sistemin Uyarýcýlarý 4  (Bayram Kaya)

Yaratma kavramý; her bir yeni durumla söylenirdi. Öncesi ortam içinde olmayýp ta sosyo toplumsa evrimli yeni ortam içinde beliren yansýma ve baðýntýlar karþýsýndaki mana hep yaratýlma oluþla söylenecekti.
786 
 Teslimiyet 15  (Bayram Kaya)

Bu gerekçeyle batý baþkentlerinde bir nüfus kýrýmý hesaplanmaktadýr. Bu durum baþtan beri planlý olunacak bir süreç içinde hiç olmamasý gerekirken þimdi vahþi bir yýkýmla ya kendi elimizle kendi boðazýmýzý sýkacaktýk. Ya da 150° dereceye týrmanmýþ sýcaklýðý ile bizler doðanýn elinde geri döndürülemez bir süreç olmanýn kýrýmlý bir dramý olarak gerçekleþecekti. Ýhmal olan buydu.
787 
 Alan Etkisi ve Totemi Oluþ 3  (Bayram Kaya)

Totemi mana içinde doðuranlarýn deðil; grubun ortak sahipliði olan zekâ ve amaçlýlýktý. Yalýtým içindeki totem alan zekânýn yanýna amacý koymakla her þeyi grubu için yapmýþtý. Amaç totem alanýn görünmez imgeli, ruhu olmuþtu.
788 
 Anlamak Gerek 27  (Bayram Kaya)

Her yol olasýydý. Her iki yol da doðru, gerçekçi ve inþacýydý. Her iki yolda biri grubun birinde süreci akýl etme ile baþlatýrken diðerin de yaðmalanan ürün alanlarý nedenle, grubun kendilerine dokunmamayý gruba ders edecekti. Neden?
789 
 Tesliimiyet 13  (Bayram Kaya)

Evvel emir olan, hafýza olan; üreten, savunan, mal mülk araç gereç sahipliði olan bir ORTAKLIKTI-Paydaþlýktý. Ýþte El hem bu ortak hafýza yerine oturmak istiyor hemde mülkü dilediði kiþiye vermek için tekil iirade sahibi olmak için ortaklar tanýmýyordu.
790 
 Müruru Zaman 13  (Bayram Kaya)

Efendiye taat ve itaatte bulunmayan iþkenceyi, aç býrakýlmayý, öldürülmeyi hak eder mi etmez mi? Tartýþýlýyordu. Yani efendilik ve kölelik hazmedilmiþ. Bunda bir sakýnca duyulmuyordu! Kölenin efendiye saygýsýzlýðý taat, itaat, ibadet, kurbiyet üzerinde ince nakýþ gibi çalýþýlarak yasa, yol, þeriat, düzenlemesi yapýlýyordu.
791 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 11  (Bayram Kaya)

Vücudumuzda on trilyon hücre de olsa, kök hücreler sýnýrsýz olanýn sýnýrlý olanýydý. Bu birinci kýsýtlanmaydý. Vücudumuz da her sayýda kök hücreyi içine alacak bir büyüklük olmamakla on trilyon kök hücreyi içine de alsa bu kök hücrenin vücudumuz içinde sýnýrlý olacaðý anlamýndaydý. Yani bu durum ikinci bir sýnýrlanma olmakla kök hücrelerin kanser gibi çoðalma þansý bastýrýlmýþtý.
792 
 Alan Etkisi ve Totemi Oluþ 5  (Bayram Kaya)

Kutsal kadýn, yani þimdiki deyiþle kutsal fahiþeler gruplar arasý ilk temasýn baðlacý olmuþtular. Cinsel dokunumla oluþan kandaþlýk baðý, kutsal kadýnlar sayesinde kendi totemi sinde; dýþtaki totemilere doðru açýlan bir sosyal mana anlamasý olmuþtu.
793 
 Sistem 1  (Bayram Kaya)

“Ýþlev enerji düzenini” oluþan bað durumlar, bu bað durumlarýn girdi çýktýsýnýn dýþtan aktif ve pasif yolla edinilirler. Aktif seleksiyonlu sistemlere oto kontrollü canlý sistemler diyoruz. Bütün sistemler az çok pasif durumla edilgin olabilmektedirler. Dýþta temin edilen bu enerji; bað enerjiyi oluþan elemen ter öðeler üzerinde farklý farklý giriþimlerle farklý farklý belirimle olurlar.
794 
 Yalan (Anlamak Gerek) 1  (Bayram Kaya)

Bu koþullandýrmalar çevrimi üzerinde düþünmeyi de fikir özgürlüðü veya düþünce üretme sanýrýz. Þunu özellikle belirteyim. Bizler nasýl bir durumla neyin içinde, nasýl yaþýyor ve yaþatýlýyorsak, sürecin reþidi ve sürecin mümeyyizi olaraktan bu süreci deðiþtirene kadar en zorunlu durumla sürece göre düþünmek ve ona göre olmak zorundayýz.
795 
 Tarihi Olan Ýlahi Adalet 2  (Bayram Kaya)

Ya da sýnýrlanma veya sorumluluk içindeki tutumunuzla siz doyduktan sonra çevreye nötr durumla oluþunuzdur. Siz kolektifin mülk yaptýðý baðýntý durumlara benim demekle kiþinin kendi baþýna yapamaz olacaðý bir þeyi sahiplenmesi ve dengenin bu sahipliðe göre eðilmesi sistemin çok fena bozulmasýydý.
796 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 16  (Bayram Kaya)

Hücrenin yalýtým içerikleri kadar giriþmesinin toplamý kadar etki sel duyum alýþmasý, hücrenin kendi bilinci olmasýydý. Yine en az bu iç duyum kadar hücreyle az çok giriþen çevrenin de hücrede yaptýðý dýþ alýþmalar da hücre bilinci, olmuþtu. Ýþlevler, fiziki iþlevi kadarla kendisinin bilinciydi.
797 
 Gerilim [stres] 1  (Bayram Kaya)

Büyük dünyada olup biten þeyler, büyük oranda neden seldirler. Ve makro dünyada “olgu ve olaylar çok küçük durumlarýyla ya da istisna durumlarýyla olup bitenler neden sel olmayan durumdurlar”.
798 
 Sistem Ýþszliði Gösterip Sizi Sömürüye Razý Ediyordu 4  (Bayram Kaya)

Üretim hareketi bu baðýl hareketlerle bir üretim iþi olur. Bunun boþluk devinme kalýbý da toplumla, toplumun içindedir. Toplum, parçalý ön süreçlerle entegre olandý. Ön süreçler de son süreçlere gider. Toplum son süreçleri ile de; baþlangýçtaki parçalý oluþun kendisidir.
799 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 19  (Bayram Kaya)

Mars’a siz gitmiyordunuz. Mars’a siz gitmeyecektiniz. Toplumunuz üzerinde türünüz Mars’a gidecekti. Kolektif olan türsel oluþu da içerir. Oysa kiþisel olan kiþisel olaný; yalnýz kendisini içerir ile ben derdi. Siz kiþisi çýkar oluþ üzerinde kolektifi yok sayarak; kolektif baðýntýlý sinerji ile ürettirip ama bu sinerjiyi yok sayarak (ortaklar tanýmayýþla) ortaklýk eylemli sonuç üzerinde kâr diye ticaret diye kazanç diye ali cengiz oyunlarý oynuyordunuz.
800 
 Sahiplik 2  (Bayram Kaya)

Var oluþ kendisinin beliren bir durumu karþýsýnda, var olup ta beliremeyen birçok oyuk alanlarý üzerinde de yine kendi zýddýyla birlikte, bir ve çok oluþla bir arada beliriþti. Bu bir asalaðýn oluþmasýndaki “oyuk alan etkisiydi” de. Ve eylemler karþýlýk oyuk alan etkisiyle (zýddýyla) var oluþtu. Yani var oluþ çoklu “alan etkili” bir belirme durumuyla bir ve bir çoktu. Kolektifi ilik üreten bað enerjisiyle TEKÝL, paylaþan enerji ile ÇOÐULDUR.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.