..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
861 
 Anlamak Gerek 5  (Bayram Kaya)

Köleci ahlak inþanýn temelinde olan gerçeklikler üstü örtülmesi pahasýna ve köleci akýþý sürdüren akýþ kolaylýðýný veren anlama oluþlarý nedenle içinde çýkýlamaz að giriþmelerini veren söylemler oluyordu.
862 
 Anlamak Gerek 21  (Bayram Kaya)

Farklý kullaným ve farklý tüketim deðeri olan ürünlerin karþýlýklý takasý da üretim hareketiydi. Böylece kolektif birim zamanlý olan kolektif artýk zamanýn üreten iliþkiye dönüþen yansýmasý; gruplar arasýnda da dolaþýma (tedavüle) çýkan yeni bir yansýmaydý. Grup biriktirmiyor bir baþka grup için deðiþtirilebilir emekleri üretiyordu.
863 
 Mamon'du Belirme 5  (Bayram Kaya)

Sistem totem meslekli üreten iliþkiler üzerine kuruluydu. Farklý totem meslekli ürünler karþýlýklý takas ediliyordu. Ve sistem bir grubun; karþý grup için de kendi totem mesleði ürününden olan nesneleri de üretmeleri üzerine ant içen bir imanla inþa olmuþtu. Sistem dýþý anlayýþla inþa olan Mamon, üreten iliþkiler üzerine katýlmakla, imar eden bir anlama da deðildi. Pekiyi de sistem dýþý olan Mamon, sisteme nasýl dahil olacaktý? Hiç kuþkusuz mülkün sahibi olmakla güce kudrete sahibi olup mülkün hakký olur müdahalelerde bulunacaktý. Çünkü üreten iliþki baðýntýlý mülk, güçtü. Güç baþtan beri insanoðlunun boyun eðdiði bir baský ve basýnçtý.
864 
 Bir Hikâyenin Tarihi Nesnel Verileri 1  (Bayram Kaya)

Böylece kült merkezinde ittifak eden El sayýsý kadar sayý le yontu sayýsý çoðaldý. Yontular diðer Nemrut (EL) aitlerini temsilendi. Panteondaydýlar. Köleci ittifakýn katýlýmcý sayýsýna göre panteonda 10-20-100 200 -1500 tane irade ve sahiplik temsilcisi El’in yontu heykel konuyordu. Bu nedenle de tapýnaklar büyük ve ihtiþamlýydý.
865 
 Müruru Zaman 8  (Bayram Kaya)

Kýsaca, ilk bir iki ön ittifaklar sýrasýnda "Minerva'nýn baykuþu gece uçar" söylemli bir kapsam içinde geçerli olacaktý. Yani bu gibi ilklerde; "önce olaylar yaþanacak, sonra da bunun bilgisi (öngörüleri-deneyimleri) edinilecekti". Ýlk deneyimlerden sonra daha ittifaka baþlamadan anlak alýrlarýmýz içinde öngörülerimiz, tasarýmlarýmýz tomurcuklanýp çiçeklenecekti. Bunlar hep müruru zaman birikimiydi.
866 
 Kurtuluþun Felsefesi 154  (Bayram Kaya)

Kolektif zamanlý tutum ve kolektif birim zamanlý süreçlerden önce ne sahiplik vardý. Ne de mal-mülk vardý. Kolektif mülk sahipliðine karþý EL ne diyordu? ” Mülk benim. Ben mülkü dilediðime dilediðim kadar rýzk diye verdim. Kiminin de rýzkýný kýstým” diyordu.
867 
 Felsefenin Doðuþu 8  (Bayram Kaya)

Devam eden yazý.
868 
 Kurtuluþun Felsefesi 164  (Bayram Kaya)

Ýþte payitahttýn direnmeyin diyen bu çaðrýsý karþýsýnda oluþacak olan asi tutum YENÝ ÝLKEYDÝ. Kadro hareketiydi. Oluþan bu seyir ediþ içinde halkýn kutlu davaya inandýrýlmasý ve halkýn yeni ilkeye ikna edilmesi gerekiyordu. Bu gerekiþ düþüncesi içinde olunduðu andan itibaren bu güzide kadro; MEÞRU OLMAK ve MEÞRUÝYETLE olmak için bu halk hareketine HAKÝMÝYETÝ MÝLLÝYE, diyordular.
869 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 61  (Bayram Kaya)

Kýsaca sürekliliði ve bir çokluðu içinde insan yaþamý gibi bir duruma biz iþte hayat budur dersek, hayat dediðimizin sentezi süreklilik içinde hiç te hayat olmadýðýný görürüz. Ya da hayat deðil dediklerimizin de süreklilik içinde hem de vaz geçilmez bir hayat olduðunu görürüz.
870 
 Mamon'du Belirme 4  (Bayram Kaya)

Mülkiyetçi iliþki El olan mana gücünün oluþmasýyla yola çýktý. El sahiplik vurgusuydu. Üretim gücü olan ve üretilen þeylerin sahibiydi. El'di. Al'dý, Ýl'di. Öyleki süreç boyunca tüm mülkiyetçi mana oluþmalý isimlerin baþýna vr sonuna kendi adýný ekleyip tüm çaðlara damgasýný vuruyordu. El'oh'tu (mülk sahibi güç. El'oha'ydý (diþi). El-Ohim'di (eril) Veya son eklerde Manu_El; Ýsma_Ýl,Cebra_Ýl gibi iþaret taþýyýcý anlam olmuþtu. Abdullah, Ýbadullah, Nurullah gibi.
871 
 Ekici ve Çoban Gruplarýn Diretiþi 15  (Bayram Kaya)

Üstelik El bu sahiplik olan malik oluþ söylemini çevresine, yeryüzü olan âleme ve suna buna da söylemiyordu. Sadece kendi süreçli, kendi ön ittifakýnýn içine söylüyordu. Mülkü olan El; mülkü olmayan El’lere (ilahlara) karþý çýkýp; ilahlarýn sözünün dinlenmez olduðunu söylüyordu.
872 
 Nasýl Yaþar Nasýl Öçürüz 51  (Bayram Kaya)

Ama hiçbiri geçiþ formu þimdilik insan gibi kolektif düzenli çok çok daha ekstra enerji düzenli bir toplum yaþamýnýn içine geçememiþtiler. Türümüz dýþtan organik devimli ekstra enerji düzenli kolektif üreten bir alan içinde, kolektif bir ruh ve kolektif bir yetenekle düzenlenen kolektif zekâ enerjisi içinde örgütlenmiþ
873 
 Alan Etkisi ve Totemi Oluþ 9  (Bayram Kaya)

Totem, bu gizemiyle sosyal alanýn çekim merkezindedir. Totemin merkez aðýrlýðý fetiþi bir dokunulmazlýktýr. Totemin fetiþti bir yansýma ve yansýtma yapmasý demek; totemden sosyo özneli mananýn etkili kaynaðýný; oluþturmak demekti.
874 
 Denge ve Dengesizlik Süreçleri 7  (Bayram Kaya)

Çevrim zaten depo ve kalýtýmsal miras bilgidir. Toplumun iþleyiþ yasasýdýr. Neyi, nasýl ve neye göre; kimler tarafýndan ne þekilde vs. iþleyiþse olmakla belirlenmiþ olmasý sizin ya da yöneticilerinizin aldanmamasýdýr. Çünkü toplum zekâsý kiþi zekâsý olmayýp kolektif zekâdýr vs. Böylesi bir söylem aslýnda þecaat arz ederken sirkatin söylemektir (masumluðu söylerken suçunu itiraf etmektir).
875 
 Ýnsan 2  (Bayram Kaya)

Devam eden yazý dizisi.
876 
 Somut Þeyler Soyut Oluyordu 6  (Bayram Kaya)

Kimi devletlerde bir kiþi; içinde insan yani kadýn erkek, yaþlý çocuk, canlý cansýz taþýnýrlarýyla; taþýnmaz olan her þeyin sahibi olmakla devletliydi. Yani devletli olan; mallý, mülklü kiþiydi.
877 
 Atatürk Olmasa Atatürkler Olur Muydu? 2  (Bayram Kaya)

Devami yazý
878 
 Kesim Bölgesi 4  (Bayram Kaya)

Ön ittifaklara kadar olan süre içindeki tarih boyunca “kesim alaný, gruplar arasý ortak algýnýn oluþtuðu imleç alandýr”. Bu algýyý gruplar arasý yer ve besin kýtlýðýndan ötürü oluþan düþmanlýk ve yamyamlýk tehdidi oluþturmuþtu. Bu tehdidi olan “imleç alanýn”, “ortak algýyý” oluþan bir iki konusu þunlardýr.
879 
 El Kavramý 5  (Bayram Kaya)

Üreten hareketli yasanýn temeli þudur. bir grubun emek gücü karþý grubun farklý kullanýmlý emek gücüdür. Bu süreçhem zorunlu hem ittifaký zorunludur. Her bir kiþi ya da grup emek gücü her bir kiþi ya da grup ihtiyacýnýn karþýlanmasýyla tüketime denk olup; yarýn yine üretim hareketi içinde olunacaðýndan birikmiþ olmasý bir anlam ifade etmez. Siz, elli somuna bir kundura üretiyorsanýz.
880 
 Nasýl Yaþar Nasýl Ölürüz 56  (Bayram Kaya)

Taþ da ayný birkaç zamanla birlikte sizden kat kat daha fazla sürelerle var olup parçalar halinde kaya olmanýn iç enerji düzenini, entropiye karþý korurlar. Üstelik te taþ dýþtan hemen hemen hiçbir takviye enerji almadan bu iþi yapar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.