"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

? Yazarlar Hakkında Her Şey
Doğa kanunu gereği erkek üstünlüğü söz konusu.Avcı erkek.Örneğin yemeği kadınlar yapar ve aşçı olarak bilinirler ama asıl aşçı erkeklerden çıkar.Lüks otellerden en küçük lokantalara kadar dünyanın en iyi aşçıları erkektir.Burada tat ve lezzet kavramı ortaya çıkıyor.Avcının aldığı tat meselesi.Savaşları da o avcı çıkartıyor haliyle.Bu edebiyattan, sanattan bilime, politikaya kadar her alanda böyledir.Doğayla, yaşamla mücadelenin getirdiği avcı kazanımlarıdır sanırım ortaya çıkan üstünlük.
?
düştür gerçek
Yeni Bir Dünya Düşlemek
düş varsa bn varım bu yorum herkese fısıldansın bnm düşlerim sizin gerçekliklerinizden kat kat gerçek ne düş ne gerçek düştür gerçek
? Yazma Süreci
bnce enii zaman dilimi sabah.. Yani hem zihnin en açık olduğu zaman hem de en cin fikirlerin gün yüzüne çıktığı zaman . Siz hiç seher vakti balkonda yazdınız mı ? İnanın beni büyülediği bi gerçektir. Gece yazamıorm .. Çok denedim . Yazınca da hep melankoli kokuyor yani herkese hitap etmiyor anlayacağınız.. Bana en yakışan yer burası ama orasını karıştırmayalım şimdi. sabah yazmak iidir , bnce tbii ki . Seher vakti yazmadan ölmeyin diyeyim de ;)
? İzEdebiyat
Üye sayısı sessiz sedasız artıyor. Bu süreçte gelen başvuruların yarısından fazlasını eliyoruz. Yeterli üye sayısına ulaştığımızda topluca bir duyuru atacağız, üye olup da unutanlar için. O zaman canlanma olur diye tahmin ediyorum. Şimdilik bir hayli sessiz ama derli toplu bir forum olma yönünde ilerliyor gördüğüm kadarıyla.
? Yazarlar Hakkında Her Şey
Edebiyatın sabır işi, emek işi olmasından kaynaklanıyor sanırım. Kadınlar edebiyat oluşturacak hammade için uğraş vermiyorlar zaten hazır buluyorlar ya da uğraşmıyorlar. erkek ise ısrarla peşinden gider bir duygunun ve ona en güzel halini vermeye çalışır; ortaya edebiyat çıkar ))
?
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
Nietzsce.yi ben de tek geçerim. çeviri okudum elbette. özellikle Zerdüşt.ü çok sevdim. Turan Oflazoğlu.nun çevirisiydi. Başka çeviren oldu mu bilmiyorum ama elime geçerse başkasından okumayı da isterim.
? Yazma Süreci
yazmak için yalnız olmak şart bence de.. ben de yazıyorum rahatlamak için yazıyorum. içimdekini görmek, dışarı çıkarmak için yazıyorum. kalabalık da olursa dikkatiniz dağınık oluyor ortaya çıkanın edebi değeri yüksek olmuyor.
? İzEdebiyat
Sn Yardımlı gördüğüm kadar bu "yaratıcı yazarlık" bölümü pek rağbet görmüyor. Bunu nasıl canlandırmayı düşünüyorsunuz?
? İzEdebiyat
Merhaba, bende pek çok defa izedebiyat yönetimine mail göndermeme rağmen, hiçbir cevap alamadım. Bu kadar uzun zaman sonrada olsa böyle bir şansı verdiğiniz için teşekkür ederiz. kendi yazarlık sayfamda kayıtlı sadece bir yazım olmasına rağmen, 2007 yılında izedebiyatta yayınlamış olduğum bir kaç yazı hala yazarlık sayfasında gözüküyor, google'dan aratıncada bu yazılar izedebiyatta hala gözüküyor.Buna rağmen, yazılara ulaşamıyorum düzeltme yapamıyorum. Bu hususta yardımcı olabilirseniz, ya da yardımcı olabilecek bir yöneticinin mail adresini verebilirseniz gerçekten mutlu olacağım. İzedebiyat'a ait bir iletişim maili var mı? Varsa verebilir misiniz, sitede gösterilen iletişim mailine gönderdiğimiz mailler geri dönüyor. Şimdiden teşekkür ederim
?
Hurafecilik
Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
Toplumumuzun ahlakını kemiren önemli bir hastalık yıllar önce dikkatimi çekti: Hurafecilik. Yaklaşık kırk yıldan beridir, -çevremin ve aldığım eğitimin etkisiyle olacak- batıl inanışlar ve hurafecilik üzerinde yoğunlaştım. Kısa zaman içinde bir toplumu yıkmaya yeten bu tehlikeye karşı ne yazık ki Türkiye'de verilen mücadele çok yetersizdir. Bunun nedenleri üzerinde de durdum. Hurafeciliğe, kesinlikle dinin alet edildiği gerçeğine inanıyorum. Dolayısıyla din ile ahlâk kurumu arasındaki bağların çok güçlü olduğunu unutmamak gerekir. Hurafe ve batıl inanışların yaygınlık kazandığı bir toplum, -kanaatimce- asla bir bilgi toplumuna dönüşemez. Nitekim coğrafyamızda yaşayan halklar arasında hemen hiç bir kitlenin evrensel bilgilere önem vermediği ortadadır. Bu nedenle Türkiye'nin karşılaştığı sorunların önemli bir kısmının, –dolaylı da olsa- tememelde hurafeci zihniyetten kaynaklandığına büyük ihtimal vermek gerekir. Nitekim ırkçılıktan, putperestliğe, tarikatçılıktan tarih saptırmacılığına kadar birçok tehlikeli eğilime ortam hazırlayan faktör esasen hurafeciliktir. Hurafeciliği görmezden gelerek veya bu zihniyeti sinsice okşayarak toplumu yanlış doğrultuda yönlendirip gütmeyi hedefleyen güçlerden özellikle kalem mafyasına karşı yazar meslektaşlarımın gayretlerini bekliyorum. Saygılar sunuyorum.
? Yazma Süreci
Sabah saatlerinde daha bilinçli, geceleri ise daha cesur yazılıyor diyenler var. Bu önermenin bana sıklıkla uyduğuna tanık oldum. O yüzden yazma kısmını akşamları, toparlama kısmını sabahın en erken saatlerinde yapmaya başladım. İşe de yarıyor. Tavsiye edilir.
Başa Dön