..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, vursun tenime

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
581 
 Bir Devamlýlýk Hali - 2  (Orhan TURAN)

Senden sonra 3 aþk, iki de fantezi eskittim. Sadece üzerinden geçtiler. Öpüþtüm, seviþtim biraz. Biraz eðlendik ayrý zaman ve mekânlarda. Üçünden biri utangaçtý, diðeri yabancý, sonuncusu da gençliðin baharýnda düþ fantezilerine yatmýþtý. Biri uzun boyluydu, diðer ikisi orta! Sonra; ikisi kararýnda, biri þiþman...
582 
 gülen gönlüm, hüzünlü yüzüm..  (nurtaç yýlmaz)

Sana ulaþamadýðýmdan bu yana Kaf Daðý ulaþýlýr, Zümrüdü Anka da herkesçe bilinir oldu... Þimdi üþüyor ellerim, yüreðim sýcak. ... Artýk yazamýyorum, kesildi ellerim...
583 
 Derýnlerdeyým...  (Ömer YILDIZ)

Aromasý kimdeydi sonbaharýmýn.. Sende mi gizliydi..kürek kemiðinde mi… Nasýl gelirsin hep aklýma tam da ikinci paketi açtýðým anda.. Ýçme dediðin sigaramdan baþka ne kaldý þimdi bu odada… Zorlandýðým þeydi bilirsin;
584 
 Yataklýk  (mustafa evci)

Bir umutsuzluktu o gün ikimizin ki de. Sen dününe aðlýyor, bense kaçýþýma bir yataklýk arýyordum konukluðunda...Kalbimin kaçýþýna...
585 
 Ýzin Ver...  (Beste Sultan K.)

Söyleyin Tanrý`ya; Balçýk abdestiyse þehvetin, bu çölü o yarattý, ben deðil!
586 
 Ýki Aþk Arasýnda  (osman demircan)

Leyla bana dua eder. Ey Züleyha sen ise iyi toprak atarsýn. Þimdi söyle ey Züleyha hanginiz beni aþka gömer. Ben Leyla'yý içimdeki kuyulara attým. Sen git Yusuf yüzlüleri kuyulardan kurtar. Bana ip atma, sana baðlanamam. Leyla'nýn göz çukurlarýndan çýkamam. Ben Leyla'nýn gözünün içindeki rengim. Sen git Yusuf yüzlülere kýrmýzý gül ver. Bana Leyla'nýn göz rengi yeter. Ben Leyla'nýn kusurlarýna aþýðým. Sen git kendine Yusuf yüzlü bul ey Züleyha.
587 
 Kanguru  (osman demircan)

Bazen kendimi hiç kimsenin çözemediði bir matematik problemini çözen matematik dahisi gibi hissediyorum. Bazen ise kafasýndaki düþünceleri toparlayamayacak kadar daðýtmýþ bir ayyaþ hissediyorum kendimi. Bazen þiir delisi, bazen müzik manyaðý, bazen resim çýlgýný hissediyorum kendimi. Bazen bir orkestra þefi, bazen hapishane kaçaðý, bazen ise güneþ karþýsýnda tutulmuþ ay gibi hissediyorum kendimi. Keþke herkes gibi olaydým: Sadece bir kanguru olaydým kesesinde kendi egosunu taþýyan. Ýnsan nasýl bir yerde yaþamak isterse hayalindeki kiþi de odur. Örneðin ben, bir göl kenarýnda yaþamak isterim. Suyun durgunluðu, yaðmurun sesi, yapraklarýn hýþýrtýsý yeter bana. Fazla ses istemem doðrusu. doða güven verir. Güven isterim. Doða renk dolu.
588 
 Oruç Baba’dan Aforizmalar - 30  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bana kusurlarýmý söyle, beni eleþtir” diyen insanlarýn tuzaklarýna sakýn düþme. Onlarýn dediklerini yaparsan ya bir dost, ya bir arkadaþ kaybedersin; ya da yeni bir düþman kazanýrsýn.
589 
 Düþündüren Sözler - 36  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Yaþanabilecek bir dünya yaratmak için; ya açgözlü insanlarý doyuracaksýnýz ya da bunlarý yok edeceksiniz. Birincisini yapmak çok zor hatta imkansýz olduðuna göre….
590 
 Doðruluk-cesaret Üzerine Kelâm-ý Kibar Deyiþler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

* Balcý arýdan korksaydý, bal alamazdý.
591 
 ... Seveceðim  (ateþ kýlýç)

Sevdim seni bir kere, unutmak istesem de unutamam.
592 
 Düþündüren Sözler - 72  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Parayý hýrsýza, terbiyeyi arsýza, huzuru huysuza, malý yolsuza, ýrzý namussuza, özeni kaygýsýza, inceliði görgüsüze, kýzý ipsiz sapsýza, bilimi akýlsýza, sýrrý boþboðaza verme.
593 
 Pes Etme (Me) K  (þeyma)

Çok uzun zamandýr aynaya bakmýyordum…Baksam da tanýyamazdým. Çok ufak; kalbimin o ufak parçalarý düþüyordu yere sesleri geliyordu kulaðýma. Birleþtirmek için fazla keskin önemsemek içinse fazla küçüktüler. Yaþadýðým her þey için ve kaybettiðim her þey içindi bu kýrýklar o yüzden bu kadar keskindiler
594 
 Yokluðun Küçük Ayak Parmaðýmý Dolaba Çarpmak Gibi  (osman demircan)

Yüreðimin, beynimin uyuyamadýðý gecelerde, gözlerimi uykuya yumsam ne olacak ki. Baþýmý raylara koyar gibi koyduðum yastýkta senin tren gibi geliþine razýyken, yokluðun boynumu koparmakta.
595 
 Hep Yalan Söyledim  (Dilek)

'AÞK'ÝNSANIN KENDÝ ÝÇÝNDEKÝ GÜZELLÝKLERÝ BAÞKASINA YÜKLEMESÝDÝR,'SEVGÝ'ÝSE ÝNSANIN KENDÝ ÝÇÝNDEKÝ GÜZELLÝKLERÝ BAÞKASINDA BULMASIDIR.
596 
 Kimim Ben?  (Baran Yurdakul)

Ýdealler peþinden koþmak için vardýr. Yakalamak için deðil. Ýdealine ulaþtýðýný düþünen bir insan dünyadaki en þanssýz insandýr bana göre. Çünkü ölmekten baþka yapacaðý birþey kalmamýþtýr yeryüzünde.
597 
 Düþündüren Sözler - 77  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*En zor iþlerden biri iyiye kötüyü anlatmak; diðeri de kötüye iyiyi anlatmaktýr.*Düþünce yanlýþsa, davranýþ nasýl doðru olsun?
598 
 Eski Sevgiliye  (Murat Turan)

Eski sevgiliye ait Hiçbirþeyin Kalmamýþ Olmayýþýdýr bunlar...
599 
 Düþündüren Sözler - 62  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Topraða ne ekersen onun hasadýný yaparsýn; hayat da öyledir. Hayatýnýza bolca sevgi, barýþ, dostluk, mutluluk, güzellik ekin.
600 
 Düþündüren Sözler - 67  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Dilenciliðin meslek haline getirildiði ülkelerde halk, seçmen kartýný devletten yiyecek, yakacak ve para almada kullanýr. *Aðlayan insanlarý küçümsemeyin, onlarla alay etmeyin; gözyaþlarý saklamak için deðil akýtmak içindir.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.