..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýblis
Mesut Kuntan
Þiir > Baþkaldýrý

"ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE" SAÇMA SAPAN BAKIÞLARLA ÝZLÝYORSA BEDENÝNÝ KARANLIÐIN TAM ORTASINDAN ÇEKÝYORSA ELLERÝNÝ TUTUNDUKÇA RÜZGARINA SOÐUK GÜLÜÞLERÝYLE DANS EDÝYOR ÇILDIRMIÞ GÝBÝ ÇATLAK HANÇERÝYLE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA, GÖKYÜZÜNE YAKMA GÜNEÞLERÝNÝ ÝSYAN ETME, ÝÇÝNDEKÝ ÝBLÝSE ÖYLE BAKMA... HAYAL MEYAL RÜYALARLA GÝZLÝYORSA BENLÝÐÝNÝ DÖN LANETÝN DÖN KIYISINDAN SAVU

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
301 
 Bayram Gelmiþ  (Sevgili Özbek)

Kilometrelerce uzaklardasýn Geçmiþten kalan sevdalarýma dair Yâdýmýn son duraklarýndasýn Bir bayram daha geçip gidiyor böyle Dem aldým sensizliði gözlerimdesin
302 
 Yoruldum  (HAMZA EKÝZ)

Bunca iyi içinde kötü olan benim....
303 
 Hayat...  (Necat Dilaver)

'Hayat'ý eleþtirmek belki de mümkün deðildir. Çünkü an gelir aklýna sevgilin gelir, yüzün gülümser. Oðlunu görürsün bir önceki satýrda. 'Hayat'ý kýzýn için bir daha kurmayý denemek istersin. Sarý renkli bir yol hayal edersin. 'Hayat' dolu bir yol...
304 
 Hayal Çeþitlemeleri IV  (ESRA VIZVIZ)

çeþitlerken hep benzer yollardan geçiyor hayallerim kalemimi aynýlaþtýrýyor bu da sanýrým ama ne yapayým. dilim de elim de durmuyor.
305 
 Çið Süt Emmiþlere Emeceklere Tavsiyeler  (Ahmet Zeytinci)

Çið süt en baþta midenizi bozar yahu! Mideniz bozuldu mu aklýnýz baþýnýzdan gider, aklýnýzda baþýnýzdan gitti mi, her ne iþ yapýyorsanýz yapýn saçmalarsýnýz, diyeyim size... Onun için yeni bile doðdu iseniz, annenizin memesini bile emiyor iseniz, o süt helal mi haram mý, diye annenize sorun, yok sormadýnýz, baþkasýna sordurun...
306 
 Oku Bak Kendini Bulacaksýn!  (Ahmet GÜNAY)

Okuyun kendinizi bulacaksýnýz!!
307 
 Uzaylýlar Dünyaya Saldýrsýn  (Murat Tekneci)

Birbirimize olan kinden nefretten bizi ne kurtaracaksa geleceðimizin daha güzel olmasý için ona þiddetle ihtiyacýmýz var.Yoksa her gün geliþen teknolojiyle güçlenen silahlarýn acýmasýzlýðý ile kendi kendimizi yok edeceðiz.
308 
 Siz de Ýletiþim Kuramadýklarmýzdan Mýsýnýz  (Ahmet Zeytinci)

Otobüste uyuyan ya da uyuma numarasý yapan delikanlýlar, genç kýzlar ayrý bir numune, iletiþim kuramadýklarýmýz arasýnda... Bahanelerde hazýr, hemen üstünüze boca ederler ’’Yok sýnavlarý varmýþ da sabahlamýþlar, mýþ da mýþ mýþ.’’ Seksen yaþýnda ki bir yaþlý teyzeden ya da otobüse bastonu ile binmiþ yetmiþ beþ yaþýnda ki bir amcadan, daha yorgun olamazsýnýz herhalde? Onlar hayat yorgunu... Sizin ki kýsa zamanda geçer gider...
309 
 Amaçlar Üzerine Ufak Rötuþlar  (Burak akýn)

" Sevgili dostlarým ! Hakikat elden gidiyor ! Hakikatin ipleri haylaz bir maymunun elinde, oynatýyor hepimizi bu hayat sahnesinde. Kanmayýn dostlar buna , Tanrýya tamamýyla adamayýn dileklerinizi, nihayetinde siz de Tanrýnýn yeryüzündeki ufak bir parçasýsýnýz. "
310 
 Kapitalizmin mi Yoksa Bretton Woods' Un Sonumu?  (eyyüp yýldýrmýþ)

Son günlerdeki dünyayý saran ekonomik krizi hepimiz az çok biliyoruz...
311 
 Tekayder'in Öðretmenler Günü  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Þehrimizin gözbebeklerinden biri olan Tekayder, Trabzon’da güzel iþler yapýyor. Bu öðretmenler gecesi de onlardan biriydi. Her kesimden insaný büyük bir sevgiyle ve hoþgörüyle kucaklýyorlar. En güzel günlerinde öðretmenleri hatýrlayan ve onlarý eðlendiren bu derneðin kýymetli elemanlarýna en küçüðünden en büyüðüne kadar teþekkür etmeyi bir borç biliyoruz.
312 
 Söylemler ve Eylemler - 5 -  (Hilâl Erboyacý)

‘Bazý tartýþmalar, iki yüzünde de deri bulunmayan bir davulu çalmaya benzer. Yani birbirine çarpan tokmaklarýn çirkin sesinden baþka bir þey duyamazsýnýz.’(Oruç Baba’dan Aforizmalar- 16) Ne kadar doðru…Susup beklemeyi de bilmeli zaman zaman …
313 
 Asaletten Uzaklara Adalet  (Osman AKTAÞ)

Açlýk, ilaçla ve acýmayla tedavi edilmez. Açlýk yoksullarýn varlýklý kiþiler üzerindeki haklarýnýn teminiyle tedavi edilir.
314 
 Þair Osman, Öküzü Kadýköyde Sanat Yapar, Köylü Murat Ýse Öküzü Baðdat Caddesinden Aþaðý Salar  (osman demircan)

Köylü Murat 'öküz' der suç olur, þair Osman 'öküz' der sanat olur. Peki neden? Çünkü þair Osman, öküzü Kadýköy'de sanat yapar, köylü Murat ise öküzü Baðdat Caddesi'nden aþaðý salar. Aradaki fark budur. Bu bir ayrýcalýk deðil aslýnda. Ayrýcalýklardan oldum olasý nefret ederim. Farklar, renklilik içindir, ayrýcalýk için deðil. Ben de bu farkýma istinaden öküzlü bir yazý yazmaya karar verdim. Umarým öküzler kýzýp, bana samanlýkta iðne aratmaz.
315 
 Anlar ve Yarýnlar  (serdar özdemir)

Yaþamýn sessiz güzellikleri,gizemlikleri,sýrlarý,aþklarý, yasaklarý,yaþanmýþlarý,yaþanmamýþlarý, Mitolojik efsaneleri,dinleri,dilleri,düþleri, cenneti,cehennemi,tohumlarý,bitkileri,aðaçlarý, topraðý,suyu,kaderi,
316 
 Din Dersi Temizliði  (H.Deniz Hatipoðlu)

Din dersinin kalkmasýný istiyorum, “din öðretmenleri” yüzünden.
317 
 Ez Dinalîm…  (Þevket Baþýbüyük)

Ez dinalîm… Oy oy dinalim.. Dinalîm’in ne olduðunu bilir misiniz? Aslýnda yalnýz hastalýkta deðil, derdi olan herkes dinale/inler, anlatabiliyor muyum?
318 
 Bilin (Mey) En Numaralar - II  (Fuat Türker)

Genler ve davranýþlar arasýnda baðlantý iddiasý bilimsel deðildir. Ýnsaný, ipleri genlerinin elinde olan bir "kukla" gibi tanýmlayan bilim dýþý yaklaþým, materyalizmin insanlýk için ne denli yýkýcý olabileceðinin göstergesidir.
319 
 "Put Adam" ve Yazan Nemrut Üzerine  (Osman AKTAÞ)

Þimdi internette dolaþýrken, Ayten Mutlu'nun bir paylaþýmýnda rastladým bu kitaba ve þöyle bir göz gezdirdim. Kadir Mýsýroðlu denilen fitneci alçaðýn farklý bir versiyonu bu kitabý kaleme almýþ. Aklýma ilk gelen Hz. Muhammed'e “Ebter” diyen Ebu Leheb oldu. Hakkýnda bir sure iniyor ve kendisinin soyu kesildiði için bugün evi ayakyolu olarak kullanýlýyor.
320 
 Ev Al Komþuyu Boþ Ver  (Murat Tekneci)

Komþuluk kalmadý artýk.Millete günaydýn yada iyi akþamlar deyince cevap vermek bir yana insana kötü bir þey söylemiþsin gibi bakýyorlar.Atalarýmýz ne güzelde söylemiþ "Ev alma komþu al" diye Helede bir sitede oturuyorsanýz geçmiþ olsun.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.