"Yazmak, bir yandan da okunmamak için kendini paralamaktır." Ursula K. Le Guin (kurgusal)"

Eleştiri

Çin Gerçeği

Çin Halk Cumhuriyetinden gelen davet üzerine, CHP Merkez Yönetim Kurulu adına İstanbul Milletvekili Sayın Bülent Tanla, 7-13 Temmuz 2004 tarihlerinde Pekin, Kunming ve Şangayda yaptığı incelemelerden sonra bir rapor hazırlamış.

yazı resim

301 Can - In Hesabı!.

..dünya çocuklarını diri diri toprağa gömmeye devam ediyor anne!.. Ne olur biraz daha yaşa da birlikte gölgelik olalım o çocuklara, insanlık merhameti senden öğrensin biraz daha yaşa! Ne olur annem biraz daha yaşa da anneliği öğret bana!.. Yoksa bu kıyım durmayacak anne bize yardım et bizi affet bizi

Türkçe Nereye Gidiyor?

Bunların yanında küreselleşmenin bir sonucu olarak kültür etkileşimi ve sınırlarımızdan giren yabancı kelimelerin Türkçe eşdeğerlerinin yerine konulmasında yaşanan gecikme yada umursamazlık bir garip iletişim dilini ortaya çıkarıyor.

Al Bir Kasa Portakal

Al kardeşim al. Para pul istemez. Yeter ki portakal kasasıyla birlikte şu Kıbrıs’ı da al götür. Anamızın rengi belli olmayan sütü gibi helal olsun alıp da götürene. Kaç yıl oldu bu devleti yönetiyoruz. Bir kasa

Nereden Nereye?

Dün Irakın Dış İşleri bakanı, Şu anda Irak kuvvetleri ve ABD kuvvetlerinin PKK a savaş açacak bir pozisyonu yoktur.,demiş. Buna da Irakta ki iç savaş riskini engel göstermiş.

Başa Dön